IUI - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
LuciTau
14.2.12 09:21
hanka1120 píše:
ne ne pruchodnost se da zjistit i ambulantne pod ultrzvukem ja na tom byla neni to nic pryjemniho ale da se to prezit

a jak se to dělá? UTZ? mě bylo řečeno, že jen laparkou a nebo hydrolaparkou? 8o

• Citovat
  • Upravit
791
14.2.12 09:25

Jo jo průchodnos se dá zjistit i kontrastní látkou, nebo gelem a pod UTZ,nemusíš na laparo , snad i u pco, já jí odmítla v minulim CAR a za dva roky jsem šla do Gennetu a ani mě tim tady nestresovali, říkali ,že není důvod k laparo :) . Já jsem v Gennetu fakt spokojená. :) PCO se projevuje jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciTau
14.2.12 09:28
Dana 79 píše:
Jo jo průchodnos se dá zjistit i kontrastní látkou, nebo gelem a pod UTZ,nemusíš na laparo , snad i u pco, já jí odmítla v minulim CAR a za dva roky jsem šla do Gennetu a ani mě tim tady nestresovali, říkali ,že není důvod k laparo :) . Já jsem v Gennetu fakt spokojená. :) PCO se projevuje jak?

to jse ráda, snad budu taky spokojená :oops:
PCo nemám ani ovulku bez Clostilu a ani moc nedostávám MS jen s Duphastonem :think: a ted nemám ani jedno, prý počkáme co mi řeknou a udělají v caru, doufám že IUI už me to po roce hodně trápí :oops:
to jsem ráda že se dá průchodnost zjistit i bez laparky, ale těžko říct jestli i u PCO :think:

• Citovat
  • Upravit
791
14.2.12 09:28

Normálně ti vstříknou určitou látku, ležíš na lehátku a UTZ kontrolují kudy protýká,kde se zobrazí,někoho to bolí víc někoho míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
797
14.2.12 09:30
Luciked píše:
Dana 79 píše:
Jo jo průchodnos se dá zjistit i kontrastní látkou, nebo gelem a pod UTZ,nemusíš na laparo , snad i u pco, já jí odmítla v minulim CAR a za dva roky jsem šla do Gennetu a ani mě tim tady nestresovali, říkali ,že není důvod k laparo :) . Já jsem v Gennetu fakt spokojená. :) PCO se projevuje jak?
PCo nemám ani ovulku bez Clostilu a ani moc nedostávám MS jen s Duphastonem :think: a ted nemám ani jedno, prý počkáme co mi řeknou a udělají v caru, doufám že IUI už me to po roce hodně trápí :oops:
to jsem ráda že se dá průchodnost zjistit i bez laparky, ale těžko říct jestli i u PCO :think:

Tak to jsme na tom stejně, já mám taky PCO, o laparce ani ničem jiném mi nikdo zatím neřekl ani slovo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciTau
14.2.12 09:30
Dana 79 píše:
Normálně ti vstříknou určitou látku, ležíš na lehátku a UTZ kontrolují kudy protýká,kde se zobrazí,někoho to bolí víc někoho míň.

já jsem cíťa :mrgreen: děkuju holky, já jen doufám že nás nebudou dlouho trápit a udělají nám IUI :oops:

• Citovat
  • Upravit
791
14.2.12 09:31

Počkej co ti řeknou v car, vždycky ti něco nabíbnou a pak je to už na tobě , jestli to chceš nebo ne… Neboj určitě to dobře dopadne :hug: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciTau
14.2.12 09:31
bkrocek píše:
Luciked píše:
Dana 79 píše:
to jsem ráda že se dá průchodnost zjistit i bez laparky, ale těžko říct jestli i u PCO :think:
Tak to jsme na tom stejně, já mám taky PCO, o laparce ani ničem jiném mi nikdo zatím neřekl ani slovo

a máš IUI za sebou? a nějaká vyšetření?

• Citovat
  • Upravit
6327
14.2.12 09:55

luci ja byla na te pruchodnosti vejcovodu 10dc reknu ti mela jsem jsem strach ale fakt je trosku me to bolelo ale trva to chvilku asi 5 min.tak se to dalo vydrzet a potim uz mi bylo ok.ale jak pise dana oni ti sami neco nabidnou a pak bude na tobe co udelas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciTau
14.2.12 10:06
hanka1120 píše:
luci ja byla na te pruchodnosti vejcovodu 10dc reknu ti mela jsem jsem strach ale fakt je trosku me to bolelo ale trva to chvilku asi 5 min.tak se to dalo vydrzet a potim uz mi bylo ok.ale jak pise dana oni ti sami neco nabidnou a pak bude na tobe co udelas

Já udělám pro miminko cokoliv, to mi věřte :,(

• Citovat
  • Upravit
891
14.2.12 10:09

Baru, tohle znám dobře. Taky mi těhotní jedna kamarádka za druhou. Dokonce jedna už čeká třetí dítě :( A taky jim to moc přeju, ale na druhou stranu je mi vždy líto, že to nejde mně. Ach joo. Musíme doufat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15866
14.2.12 10:09

Mě zatím nikdo průchodnost nenabídnul :nevim: od svého gyn. jsem dostala žádanku do CARu, kde bylo i napsáno - zvážit laparo… ale tam mi dr. řekl, že to zatím dělat nebudeme a zkoušíme IUI. Ale jsem ráda, že se něco děje a dr. věřím :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
14.2.12 10:15

Káťo, jsem na tom stejně. Taky mi Dr. řekl, že nejdřív zkusíme IUI a pak první IVF a pokud to nedopadne, tak pak průchodnost, imuno vyšetření, genetiku atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciTau
14.2.12 10:17
handa30 píše:
Káťo, jsem na tom stejně. Taky mi Dr. řekl, že nejdřív zkusíme IUI a pak první IVF a pokud to nedopadne, tak pak průchodnost, imuno vyšetření, genetiku atd.

asi bych do toho IUI šla i bez vyšetření, ale do IVf asi ne, přece jen nejsem milionář a chtěla bych mít jistotu, že se to může povést :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
15866
14.2.12 10:25

Tak u IVF tam nepotřebuješ vědět, jestli máš průchodné vejcovody, nebo ne. Právě, že u IVF je nemusíš mít vůbec ty vejcovody :think: takže nevím, jestli by mělo smysl dělat před IVF laparo :think: Ale nejsem lékař :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí