Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Jo jo průchodnos se dá zjistit i kontrastní látkou, nebo gelem a pod UTZ,nemusíš na laparo , snad i u pco, já jí odmítla v minulim CAR a za dva roky jsem šla do Gennetu a ani mě tim tady nestresovali, říkali ,že není důvod k laparo
. Já jsem v Gennetu fakt spokojená.
PCO se projevuje jak?
Dana 79 píše:
Jo jo průchodnos se dá zjistit i kontrastní látkou, nebo gelem a pod UTZ,nemusíš na laparo , snad i u pco, já jí odmítla v minulim CAR a za dva roky jsem šla do Gennetu a ani mě tim tady nestresovali, říkali ,že není důvod k laparo. Já jsem v Gennetu fakt spokojená.
PCO se projevuje jak?
to jse ráda, snad budu taky spokojená ![]()
PCo nemám ani ovulku bez Clostilu a ani moc nedostávám MS jen s Duphastonem
a ted nemám ani jedno, prý počkáme co mi řeknou a udělají v caru, doufám že IUI už me to po roce hodně trápí ![]()
to jsem ráda že se dá průchodnost zjistit i bez laparky, ale těžko říct jestli i u PCO ![]()
Normálně ti vstříknou určitou látku, ležíš na lehátku a UTZ kontrolují kudy protýká,kde se zobrazí,někoho to bolí víc někoho míň.
Luciked píše:Dana 79 píše:to jse ráda, snad budu taky spokojená
Jo jo průchodnos se dá zjistit i kontrastní látkou, nebo gelem a pod UTZ,nemusíš na laparo , snad i u pco, já jí odmítla v minulim CAR a za dva roky jsem šla do Gennetu a ani mě tim tady nestresovali, říkali ,že není důvod k laparo. Já jsem v Gennetu fakt spokojená.
PCO se projevuje jak?
PCo nemám ani ovulku bez Clostilu a ani moc nedostávám MS jen s Duphastonema ted nemám ani jedno, prý počkáme co mi řeknou a udělají v caru, doufám že IUI už me to po roce hodně trápí
to jsem ráda že se dá průchodnost zjistit i bez laparky, ale těžko říct jestli i u PCO
Tak to jsme na tom stejně, já mám taky PCO, o laparce ani ničem jiném mi nikdo zatím neřekl ani slovo
Dana 79 píše:
Normálně ti vstříknou určitou látku, ležíš na lehátku a UTZ kontrolují kudy protýká,kde se zobrazí,někoho to bolí víc někoho míň.
já jsem cíťa
děkuju holky, já jen doufám že nás nebudou dlouho trápit a udělají nám IUI ![]()
Počkej co ti řeknou v car, vždycky ti něco nabíbnou a pak je to už na tobě , jestli to chceš nebo ne… Neboj určitě to dobře dopadne
.
bkrocek píše:Luciked píše:Tak to jsme na tom stejně, já mám taky PCO, o laparce ani ničem jiném mi nikdo zatím neřekl ani slovoDana 79 píše:to jse ráda, snad budu taky spokojená
PCO se projevuje jak?
PCo nemám ani ovulku bez Clostilu a ani moc nedostávám MS jen s Duphastonema ted nemám ani jedno, prý počkáme co mi řeknou a udělají v caru, doufám že IUI už me to po roce hodně trápí
to jsem ráda že se dá průchodnost zjistit i bez laparky, ale těžko říct jestli i u PCO
a máš IUI za sebou? a nějaká vyšetření?
luci ja byla na te pruchodnosti vejcovodu 10dc reknu ti mela jsem jsem strach ale fakt je trosku me to bolelo ale trva to chvilku asi 5 min.tak se to dalo vydrzet a potim uz mi bylo ok.ale jak pise dana oni ti sami neco nabidnou a pak bude na tobe co udelas
hanka1120 píše:
luci ja byla na te pruchodnosti vejcovodu 10dc reknu ti mela jsem jsem strach ale fakt je trosku me to bolelo ale trva to chvilku asi 5 min.tak se to dalo vydrzet a potim uz mi bylo ok.ale jak pise dana oni ti sami neco nabidnou a pak bude na tobe co udelas
Já udělám pro miminko cokoliv, to mi věřte ![]()
Baru, tohle znám dobře. Taky mi těhotní jedna kamarádka za druhou. Dokonce jedna už čeká třetí dítě
A taky jim to moc přeju, ale na druhou stranu je mi vždy líto, že to nejde mně. Ach joo. Musíme doufat.
Mě zatím nikdo průchodnost nenabídnul
od svého gyn. jsem dostala žádanku do CARu, kde bylo i napsáno - zvážit laparo… ale tam mi dr. řekl, že to zatím dělat nebudeme a zkoušíme IUI. Ale jsem ráda, že se něco děje a dr. věřím ![]()
Káťo, jsem na tom stejně. Taky mi Dr. řekl, že nejdřív zkusíme IUI a pak první IVF a pokud to nedopadne, tak pak průchodnost, imuno vyšetření, genetiku atd.
handa30 píše:
Káťo, jsem na tom stejně. Taky mi Dr. řekl, že nejdřív zkusíme IUI a pak první IVF a pokud to nedopadne, tak pak průchodnost, imuno vyšetření, genetiku atd.
asi bych do toho IUI šla i bez vyšetření, ale do IVf asi ne, přece jen nejsem milionář a chtěla bych mít jistotu, že se to může povést ![]()
Tak u IVF tam nepotřebuješ vědět, jestli máš průchodné vejcovody, nebo ne. Právě, že u IVF je nemusíš mít vůbec ty vejcovody
takže nevím, jestli by mělo smysl dělat před IVF laparo
Ale nejsem lékař ![]()
a jak se to dělá? UTZ? mě bylo řečeno, že jen laparkou a nebo hydrolaparkou?