Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Aááá, tak to je přesné… moje babička v důchodu je na tom snad i líp a má léků míň… hihi
Ale jestli to pomůže tak si jich dám klidně kýbl… ![]()
Já jsem dneska náká vysmátá, to asi jak se těším… ![]()
V práci mám kolegyňku se kterou se snažíme otěhotnět, ona přirozeně a já s pomocí doktorů a co myslíte? Dneska mi oznámila, že je těhotná, nevím, jestli se mám smát a radovat se nebo brečet…strašně jí to přeju, ale na druhou stranu mě to hrozně bolí, jsem sobec ![]()
Ahojky holky příští pondělí jdeme na první návštěvu do Gennetu do Prahy na Letnou, chodíte tam některá?
chtěla jsem se zeptat za jak dlouho Vám nabídli jít na IUI, snažíme se skoro rok myslím že v neděli to bude rok, mám PCO, myslíte že by nám ho mohli udělat?
Luciked píše:
Ahojky holky příští pondělí jdeme na první návštěvu do Gennetu do Prahy na Letnou, chodíte tam některá?chtěla jsem se zeptat za jak dlouho Vám nabídli jít na IUI, snažíme se skoro rok myslím že v neděli to bude rok, mám PCO, myslíte že by nám ho mohli udělat?
Ahojky , já chodím taky do Gennetu, Dr. mi nabídla hned IUI a vůbec mě nehonila do IVF,ale já mám testy ok až na imunitu proti spermiím… Vlastně jsem šla za týden po první návštěvě na IUI což jsem byla moc ráda
.
bkrocek píše:
V práci mám kolegyňku se kterou se snažíme otěhotnět, ona přirozeně a já s pomocí doktorů a co myslíte? Dneska mi oznámila, že je těhotná, nevím, jestli se mám smát a radovat se nebo brečet…strašně jí to přeju, ale na druhou stranu mě to hrozně bolí, jsem sobec
Teď naposled jsem měla upně stejnou reakci,já negativní test a kamarádka // řvala jsem a měla jsem úplně stejný pocity. Určitě nejsi sobec,to jsou přirozené reakce i když jim to přejeme ![]()
Dana 79 píše:Luciked píše:Ahojky , já chodím taky do Gennetu, Dr. mi nabídla hned IUI a vůbec mě nehonila do IVF,ale já mám testy ok až na imunitu proti spermiím… Vlastně jsem šla za týden po první návštěvě na IUI což jsem byla moc ráda
Ahojky holky příští pondělí jdeme na první návštěvu do Gennetu do Prahy na Letnou, chodíte tam některá?chtěla jsem se zeptat za jak dlouho Vám nabídli jít na IUI, snažíme se skoro rok myslím že v neděli to bude rok, mám PCO, myslíte že by nám ho mohli udělat?
.
Já jdu k dr Jarošové a ty? já mám PCO a máme sníženou pohyblivost spermií na 40 %, myslíš že mi doporučí IUI? já v den návštěvy bych měla mít ovulku, ale už nemám Clostík tak nevím jestli se dostaví ![]()
luciked na iui musite mit aspon v celku dobre spermio a pruchodnost vejcovodu.pokud mate ok tak si myslim ze to pujde.ja kdyz jsem poprve prisla do caru tak jsme se domluvili ze prijdu na hormonalni profil pruchodnost a imunologicke vysetreni a manzel mel teda spermiogram uz pred tym par mesicu hotovej tak to nebylo potreba.pockali jsme na vysledky a hura iui.na vysledky jsem cekala 3 tydny,imunologicke vysledky trvaji 3 tydny.ja chodim v brne na obilnak a nikdo nas do ivf netlaci.
40 procent to je krasne ono to jeste upravijou pred iui takze to budete mit jeste lepsi.
holky dneska jsem 6 dni po iui 22dc cim vic se to blizi tim vetsi strach ze to nevyslo.
hanka1120 píše:
40 procent to je krasne ono to jeste upravijou pred iui takze to budete mit jeste lepsi.
máme genetiku hotovou, HP, SPG, ale imunologii néé, a ani jsem nebyla na laparce, takže to mě asi poženou co?
luci tezko rict v kazdym caru to chodi jinak.ale ja na laparce taky jeste nebyla .mame hotove fakt jen hp,spg,imuno,a pruchodnost a pak hned iui.a to pco ti zjistili jak? pry se to da zjistit je z laparky.
to vůbec netuším ,mě říkala ,že musí být na IUI aspoň 50% pohyblivost,ale třeba to zkusí… Připomeň mi co znamená PCO
… Já chodím primářce Brandejské , je super a dělala mi 3D UTZ profil, toť vše. ![]()
hanka1120 píše:
holky dneska jsem 6 dni po iui 22dc cim vic se to blizi tim vetsi strach ze to nevyslo.
Já jsem o 3 dny méně
, taky se bojim ![]()
PCO jsou polycystické vaječníky ![]()
My měli 40%
průchodnost se dá zjistit jedině laparoskopicky, teda alespon mi to Mudr říkal..
PCO se zjistí HP a UTZ ![]()
ne ne pruchodnost se da zjistit i ambulantne pod ultrzvukem ja na tom byla neni to nic pryjemniho ale da se to prezit