Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
holky děkuju za gratulace - berte to jako vzpruhu a povzbuzení! Určitě tu taky jednou budete moci takovouhle fazolku ukázat ![]()
Ivča78: já měla IUI taky hotovo raz dva. A vaječníky mě taky bolely - podle mě to je tou hormonální stimulací. Přeci jen - jsou to dávky, na které organismus není zvyklý, tak na to holt reaguje po svém. Ale to časem poleví - mě tedy pobolíval podbřišek celou dobu a posledních cca 5 dní mám 2-3× denně dost nepříjemný bolestivý křeče - ale podle Dr. to souvisí s tím, že jsem hubeňour a že jsem měla malou dělohu, která se teď roztahuje…
Bjoučku, to víš, že je to pro nás vzpruha vidět, že to funguje. A ty jsi otěhotněla po IUI nebo IVF? To jsem ráda, že jsi to měla s těmi bolestmi stejně, tak to asi bude normální reakce na tu stimulaci.
po IUI - a hnedle na první pokus. Nejspíš to byla dost velká klika… statistiky uvádějí 15% úspěšnost - ale proč bychom se do těch 15% nemohly vejít zrovna my, že jo?!
Každopádně jsem dokonce v jedné poradně četla celkem radikální názor doktorky, že vůbec nechápe, proč lidi podstupují IUI, že je tam nízká šance a bla bla bla… Jak vidno, ne vždy je dobré věřit všemu, co čteme! ![]()
Bjoučku, to je super
. Já mám taky první dítko z IUI, na druhý pokus, taky super. Jako můj doktor říká, že IUI nebo sexík je už jedno, že to není moc větší šance, ale podle mě je super ta stimulace a správné načasování, přece jenom ovulka trvá pár hodin.
Je to vzpruha a díky za to!! Aspoň je vidět, že IUI nepodstupujeme zbytečně.
Ivčo - přesně tak! Ono „trefit“ to přesně, je asi celkem umění. Co si budem nalhávat - která z nás je tak poctivá, že denně sleduje a měří BT, nebo si kupuje celkem drahé ovulační testy - navíc - ne každý měsíc to máme pravidelně… a přiznejme si - někdy zrovna v tu správnou chvíli není třeba zrovna na sex ani pomyšlení… Prostě těch vedlejších faktorů je celkem spousta, aby se to všechno tak nějak šikovně sešlo dohormady. Takže když tomu lze alespoň trošku jít naproti… Minimálně už jen pro ten psychologický efekt toho, že jsme byly takříkajíc „ve správný den na správném místě“. Pak si myslím, že ta šance je určitě o něco větší, než těch 15% ![]()
bjoucku i ja ti moc gratuluji at jste oba v poradku,a at se hezky udrzi celych 9 mesicu.
Bjoučku a ty jsi otěhotněla po IUI? Asi jsem to nák přehlídla… Zatím je Ivča jediná kterou tu znám, že otěhotněla z IUI…
Ahoj holky ,tak dnes jsem byla na UTZ před IVF,vše v pořádku žádné cysty ,jen krásná sliznice ,mám krátkej protokol,což jsem ráda,ale stejně se bojim
.
Tak příští týden mám dostat MS a 1 den si mám dojít pro léky a začínám. No uvidíme o víkendu testnu jsestli nevyšlo 4IUI a uvidíme , ale moc v to nedoufám. No jo no ,tak vám aspoň řeknu jaký to je
.
Dani, tak to je super, že bylo na ultrazvuku vše v pořádku, ale třeba vyjde IUI
djk a kdyby ne, tak s IVF je mnohem větší šance, takže to už vyjde určitě. A Dani, mohu se zeptat, jaký je rozdíl mezi dlouhým a krátkým protokolem?
Dani, já také nevím co je krátký a co dlouhý protol. Prosím vysvětli. Díky
Krátký protokol je míň léků a kratší dobu,dlouhý protokol je pravý opak,zjednodušeně
… si nedokážu představit píchat si toho víc najednou a dlouho ,jsem zvědavá jak budu reagovat , holky moje bojim bojim
.
Dani a podle čeho doktoři určují krátký nebo dlouhý protokol? Cele IVF Ti platí pojišťovna?? Třeba vyjde 4.IUI a nebude nic třeba. Držím Ti palce ![]()