IUI - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15866
22.2.12 17:35
Dana 79 píše:
Krátký protokol je míň léků a kratší dobu,dlouhý protokol je pravý opak,zjednodušeně :) … si nedokážu představit píchat si toho víc najednou a dlouho ,jsem zvědavá jak budu reagovat , holky moje bojim bojim :mrgreen: .
¨
Chápu tě, že se bojíš, taky bych se bála, ale to zvládneš. Zvládnem to všechny :hug: Já IVF začnu řešit za 2 měsíce :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15866
22.2.12 17:37
handa30 píše:
Dani a podle čeho doktoři určují krátký nebo dlouhý protokol? Cele IVF Ti platí pojišťovna?? Třeba vyjde 4.IUI a nebude nic třeba. Držím Ti palce :hug:

Pojišťovna hradí akorát ten samotný ET (embryotransfer), ale jinak si budeme muset platit všechno kolem - ty léky, oplodnění metodou ICSI, zmražování, pokud bude co… Mě dr. říkal, že podle toho, co všechno budu mít, ten doplatek bude tak do 20 tis., ale u každého to je individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
22.2.12 17:41

Kéž by nebylo třeba IVF , já jsem fakt posera :mrgreen: . Podle toho jak reaguješ na léčbu ,ale to stejně zjistí až podle průběhu léčby a říkala vy už máte dítě,tak dáme menší dávku :nevim: a pak jdeš dvakrát na UTZ aby viděla jak reaguješ a kdyžtak ti přidá nebo ubere dávky. Paltím za léky, zatím mám ty levnější snad kolem 3000,– a pak mi řeknou dál. Nebojte budu vás informovat :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
22.2.12 17:43

Jo jo taky počítám s 20 tis. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15866
22.2.12 17:44
Dana 79 píše:
Jo jo taky počítám s 20 tis. :mrgreen:

S manželem jsme si řekli čert vem peníze, ale hlavně aby to pomohlo :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
22.2.12 17:47

Aha, já myslela, že to vše platí pojišťovna :( Ach joo, no mě čeka IVF taky brzo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15866
22.2.12 17:50
handa30 píše:
Aha, já myslela, že to vše platí pojišťovna :( Ach joo, no mě čeka IVF taky brzo :(

Já jsem to s těma penězma už věděla dávno, jelikož mám známe co to podstoupili. Nejdřív to byl celkem šok, že to vyjde tolik, ale nakonec jsme se s tím smířili a doufáme, že to alespoň pomůže :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
22.2.12 17:52

Ví mi někdo poradit? na ovu testě dělaný dnes v 14 a v 17.30hod jsem měla výrazné dvě čárky,znamená to ovulavi,nebo ještě jen ovulace nastane???
Zítra mám jet v 9.00 ráno na IUI,jestli nebude pozdě? Dík moc za info 8o :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15866
22.2.12 17:56
ivoka1 píše:
Ví mi někdo poradit? na ovu testě dělaný dnes v 14 a v 17.30hod jsem měla výrazné dvě čárky,znamená to ovulavi,nebo ještě jen ovulace nastane???
Zítra mám jet v 9.00 ráno na IUI,jestli nebude pozdě? Dík moc za info 8o :)

A včera jsi na testu měla co? Pozitivní ovu test, znamená, že ovu proběhne do 24-48 hod. a pokud jsi dostala pregnyl, tak po něm se ti ukážé zaručeně pozitivní test, jelikož tam je hormon, který způsobuje uvolnění vajíčka a tím pádem ovulaci. Takže vždycky jak dostanu pregnyl, tak si už pak ovu test nedělám. Zkoušela jsem to myslím 2× nebo 3× a vždycky byl jasně pozitivní. Neboj dr. to mají tak načasované aby IUI nebylo pozdě. Držím pěsti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
22.2.12 18:01

Jo jo spousta pěněz , ale švagrovou to stálo daleko víc,tak snad to vyjde,pak vám napíšu konečnou částku,nevím co všechno bude potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
22.2.12 18:02

Dani, díky za vysvětlení, kéž by IVF nebylo potřeba, je to dost peněz, ale zase na druhou stranu, co by člověk pro miminko neudělal, že :-)? Takže krátký a dlouhý protokol se liší pouze v lécích, které se berou, ale není to tak, že třeba při dlouhém protokolu čekáš na IVF déle, viď :-)? Vůbec se v tom nevyznám.

Handi, no, všechno pojišťovna bohužel neplatí, to jsem věděla, taky vím o tom doplatku, někdo má i menší, někdo větší, záleží na tom, co vše bude potřeba, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
22.2.12 18:18

kaczule1,tak to je asi tim pregnylem.No já si blbec včera nedělala,koupila jsem je až dnes..uvidíme,snad to ale vyjde zítra,držte pěsti holky :* :dance: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15866
22.2.12 18:27
ivoka1 píše:
kaczule1,tak to je asi tim pregnylem.No já si blbec včera nedělala,koupila jsem je až dnes..uvidíme,snad to ale vyjde zítra,držte pěsti holky :* :dance: :mavam:

Budu držet palečky :hug: U mě to dneska taky proběhlo nějak rychle, ale chvíli tam musím ležet a to se mi vleklo. A v pátek hurá na další :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
22.2.12 18:28

ivonko já myslela ,že po pregnylu se nedělaj dvě čárky na ovulačnim testu ,ale na těhotenskym protože pregnyl je HCG hormon a ovulační funguje na LH to je zase jiný hormon.

Ivčo nečekáš déle na IVF, schválení trvá jen 14 dní až 3 týdny ,ale někdo stimuluje dýl a víc :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
22.2.12 18:34

Dana79 no já vím,že to je LH hormon,myslela,jsem,že pregnyl jak spouští ovulku,tak obsahuje luteizační hormon ne?? :roll: Teda nejsem z toho moc moudrá,ale když i Kaczule1 psala,že vždy po pregnylu má II.na ovu testíku… :P
Kaczule 1 dík za držení palčeků :dance: :mavam: a budu ti držet v pátek :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital