Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dana 79 píše:¨
Krátký protokol je míň léků a kratší dobu,dlouhý protokol je pravý opak,zjednodušeně… si nedokážu představit píchat si toho víc najednou a dlouho ,jsem zvědavá jak budu reagovat , holky moje bojim bojim
.
handa30 píše:
Dani a podle čeho doktoři určují krátký nebo dlouhý protokol? Cele IVF Ti platí pojišťovna?? Třeba vyjde 4.IUI a nebude nic třeba. Držím Ti palce
Pojišťovna hradí akorát ten samotný ET (embryotransfer), ale jinak si budeme muset platit všechno kolem - ty léky, oplodnění metodou ICSI, zmražování, pokud bude co… Mě dr. říkal, že podle toho, co všechno budu mít, ten doplatek bude tak do 20 tis., ale u každého to je individuální.
Kéž by nebylo třeba IVF , já jsem fakt posera
. Podle toho jak reaguješ na léčbu ,ale to stejně zjistí až podle průběhu léčby a říkala vy už máte dítě,tak dáme menší dávku
a pak jdeš dvakrát na UTZ aby viděla jak reaguješ a kdyžtak ti přidá nebo ubere dávky. Paltím za léky, zatím mám ty levnější snad kolem 3000,– a pak mi řeknou dál. Nebojte budu vás informovat
.
Dana 79 píše:
Jo jo taky počítám s 20 tis.
S manželem jsme si řekli čert vem peníze, ale hlavně aby to pomohlo ![]()
Aha, já myslela, že to vše platí pojišťovna
Ach joo, no mě čeka IVF taky brzo ![]()
handa30 píše:
Aha, já myslela, že to vše platí pojišťovnaAch joo, no mě čeka IVF taky brzo
Já jsem to s těma penězma už věděla dávno, jelikož mám známe co to podstoupili. Nejdřív to byl celkem šok, že to vyjde tolik, ale nakonec jsme se s tím smířili a doufáme, že to alespoň pomůže ![]()
Ví mi někdo poradit? na ovu testě dělaný dnes v 14 a v 17.30hod jsem měla výrazné dvě čárky,znamená to ovulavi,nebo ještě jen ovulace nastane???
Zítra mám jet v 9.00 ráno na IUI,jestli nebude pozdě? Dík moc za info
![]()
ivoka1 píše:
Ví mi někdo poradit? na ovu testě dělaný dnes v 14 a v 17.30hod jsem měla výrazné dvě čárky,znamená to ovulavi,nebo ještě jen ovulace nastane???
Zítra mám jet v 9.00 ráno na IUI,jestli nebude pozdě? Dík moc za info![]()
A včera jsi na testu měla co? Pozitivní ovu test, znamená, že ovu proběhne do 24-48 hod. a pokud jsi dostala pregnyl, tak po něm se ti ukážé zaručeně pozitivní test, jelikož tam je hormon, který způsobuje uvolnění vajíčka a tím pádem ovulaci. Takže vždycky jak dostanu pregnyl, tak si už pak ovu test nedělám. Zkoušela jsem to myslím 2× nebo 3× a vždycky byl jasně pozitivní. Neboj dr. to mají tak načasované aby IUI nebylo pozdě. Držím pěsti ![]()
Jo jo spousta pěněz , ale švagrovou to stálo daleko víc,tak snad to vyjde,pak vám napíšu konečnou částku,nevím co všechno bude potřeba.
Dani, díky za vysvětlení, kéž by IVF nebylo potřeba, je to dost peněz, ale zase na druhou stranu, co by člověk pro miminko neudělal, že
? Takže krátký a dlouhý protokol se liší pouze v lécích, které se berou, ale není to tak, že třeba při dlouhém protokolu čekáš na IVF déle, viď
? Vůbec se v tom nevyznám.
Handi, no, všechno pojišťovna bohužel neplatí, to jsem věděla, taky vím o tom doplatku, někdo má i menší, někdo větší, záleží na tom, co vše bude potřeba, no.
kaczule1,tak to je asi tim pregnylem.No já si blbec včera nedělala,koupila jsem je až dnes..uvidíme,snad to ale vyjde zítra,držte pěsti holky
![]()
ivoka1 píše:
kaczule1,tak to je asi tim pregnylem.No já si blbec včera nedělala,koupila jsem je až dnes..uvidíme,snad to ale vyjde zítra,držte pěsti holky![]()
![]()
Budu držet palečky
U mě to dneska taky proběhlo nějak rychle, ale chvíli tam musím ležet a to se mi vleklo. A v pátek hurá na další ![]()
ivonko já myslela ,že po pregnylu se nedělaj dvě čárky na ovulačnim testu ,ale na těhotenskym protože pregnyl je HCG hormon a ovulační funguje na LH to je zase jiný hormon.
Ivčo nečekáš déle na IVF, schválení trvá jen 14 dní až 3 týdny ,ale někdo stimuluje dýl a víc
.
Dana79 no já vím,že to je LH hormon,myslela,jsem,že pregnyl jak spouští ovulku,tak obsahuje luteizační hormon ne??
Teda nejsem z toho moc moudrá,ale když i Kaczule1 psala,že vždy po pregnylu má II.na ovu testíku… ![]()
Kaczule 1 dík za držení palčeků
a budu ti držet v pátek ![]()