Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ivoko1 je naprosto normální jak špinění,tak i to že UTZ nedělaj před IUI,protože si tvoji ovulku načasují tak aby to nepromeškali
. Jinak mě vždy bolelo břicho při i po IUI je právě z té ovulky a špinit můžeš jak jsi prokrvená a připravuje se to na embrijko. Já mívám při ovulaci strašný bolesti,ale už jsem si zvykla a ani mi to nepřijde .Ty jsi byla na první IUI? Jinak hodně štěstí ![]()
Ivoko, tebe IUI bolelo? To tě museli nějak škrábnout, tak proto asi i to špinění. A tobě to dělali dvakrát, že píšeš, že poprvé to nebolelo, ale podruhé ano? Já to teda vůbec necítila, bylo to úplně v pohodě a nešpinila jsem, ale četla jsem, že to špinění se může objevit. Před IUI mi ultrazvuk už nedělali, už by nebylo co zkoumat, protože folíky byly určitě po Pregnylu prasklé, oni si to načasují dobře, neboj.
A břicho, teda konkrétně podbřišek - vaječníky mě začaly pobolívat hned po píchnutí Pregnylu, potom ještě dva dny, den po IUI už ne. Podle mě to byla ovulka.
Jo bylo to mé první IUI,doufám,že i poslední
,no mně dva krát zaváděla tu tenoučkou kanylu nejprve natáhla hadičku zavedla a pak natáhla podruhé a zavedla a to už bolelo…nevím proč to dělala dva krát,když výsledek spermií byl supr…třeba se jí nezdalo,že to zavedla prvně dobře,tak opakovala…
A břicho mně bolelo už téměř den před pichnutím pregnylu ![]()
ani me ivi nebolelo,ani mne pred ivi nedelali ultrazvuk.holky vzdycky kdyz beru clostik a utros pak mam slabou menstruaci,a litaji zemne celkem velky kusi asi sliznice.holky byla jste nejaka zvas na laparce? zvazuji zda jit pred ivf na laparku ,a nebo to nechat byt
Hani, já bych si tu laparku nenutila. Před IVF už je stejně zbytečná, pokud oplodní mimo tělo a vloží zpět už není potřeba, aby byli vejcovody průchozí. Nechala bych to být dokud tě tam doktor nenažene sám. ![]()
ifko, ze tam pred pul rokem na tu laparku poslala gyndarka,ja prisla do caru,udelala mi vystreni,nic nenasli a rekla mne zatim ta laparka neni podreba,a navrhovala ivi,ivi nevyslo tak za tech 3mesicu to ivf,ale premyslela jsem predtym ivf na tou laprkou,trpim hodne mocovyma cestama,dalo by se rict porad a to mne vcelku trapi,premyslela jsem zda nemam endometriozu a ne co srusty .jinak vejcovody ty me netrapijou ti vim ze je mam pruchodny.
Hani, já jsem na laparce nebyla, vím, že jsem se na to ze začátku i ptala a myslím, že říkali, že to není zatím potřeba. Já se teda toho i dost bojím, no. Ale taky si myslím, že pokud jsi se rozhodla pro IVF, tak tam to není potřeba.
Já bych na ní teda nešla dokud by nehořelo… ona kolikrát může být i na škodu, vejcovody které předtím byli průchozí se po ní dočasně zatáhnou, nedávno to tu někdo psal.
A jestli přešíš že půjdeš na IVF, tak si s tím zbytečně lámeš hlavu.
Tak holky hlásim negativní test a teď jsem začala špinit,takže 4 IUI nevyšlo
. V pondělí začínám stimulovat na IVF.
Dani, to mě mrzí, že IUI nevyšlo, chjo, už bychom potřebovali nějakou dobrou zprávu. Tak vzhůru do IVF, to by mělo jít už jak po másle!
Dani to je mi líto ..já to vidím asi taky, že to nevyšlo bolí mě břicho určo příjde mrcha.
Dani neboj, IVF bude úspěch, uvidíš… tak už se těším, kolik budeš mít folíků a budu držet palce, at jich je co nejvíc!!!
zečala jsem špinit ještě o dva dny dřív ,aaachjo Janyyy třeba ti to ještě vyjde
. Já jsem nějaká nastydlá , tak doufám,že to nebude vadit při stimulaci.