Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Já to nemám zase tak strašný, mám 4,4 a oni jako dobrý berou od 5 nahoru. Dr. mi říkala že někomu to jde postupně a někomu to klesá hrozně rychle, tak si myslím, že jsem se dostala do toho postupně… ![]()
If-ko, tak to máš pěkný, ta dolní hranice je tuším 2, horní teď přesně nevím, že by 7? Mě napsali do zprávy, že je to pro IUI dostačující, tak uvidíme, ale moc dlouho kvůli tomu otálet nebudu, když to teď nevyjde, tak zkusím ještě dva pokusy a pak jdu rovnou do IVF, přece jenom nemládneme, že jo
?
Folní hranice je 1 jak jsem tak četla, co je pod 1 už je velký problém.
To je právě průser, že už to může být jen horší tohle… a léky na to nejsou.
Ale důležité je že to víš, některé holky tenhle hormon ani neví.
Zjednodušeně AMH ukazuje na kvalitu a hlavně množství vajíček, jakou máme ještě zásobu a čím jsi starší tím víc to ubývá. Nula znamená v podstatě přechod.
Normální hodnoty u žen v průběhu produktivní fáze činí 1 - 10 ug/l, omezenou funkci vaječníků charakterizují hodnoty 0,4 - 1 ug/l, v menopause, předčasné menopauze nebo u žen po chemoterapii hodnoty klesají pod 0,4 ug/l.
Hani, tobě nedělali v CARu hormonální profil? Dělá se z krve. Pokud ano, tak bys měla mít ty hodnoty ve zprávě napsané?
If-ka píše:
Folní hranice je 1 jak jsem tak četla, co je pod 1 už je velký problém.
If, já tu dolní hranici mám napsanou v papírech jako 2. Každopádně na tom nejsem nějak extra dobře a hlavně toho doktora zarazil ten velký pokles, říkal, že to je ještě v normě, ale že to klesá až moc rychle, no.
Mě to navrhovali jako součást hormonálního profilu , 3 den cyklu za 1000kč. Já si to nenechala, pže jsem plašan a akorát by mi to vzalo naději…, ale pokud se nebude dařit ekněme do léta tak to asi změřit nechám.
Janyyy, to je hrozný, jak to má každý CAR jinak, já za to neplatila nic.
Některé ty laborky AMH nedělají, to už jsem taky slyšela, že to někdo ani neví.
Ale pak ví alespoň FSH nebo jaký je to ten druhý.
Hani, ty nevíš jaké jsi měla výsledky? Já jsem normálně sestřičku poprosila o kopii a bez problémů mi ji udělala. Nebo to posílají na mail.
AJO HOLKY UZ CHAPU HORMONALNI PROFIL MAM UDELANI NAPRED MI HO DELALA GYNDARKA A TEDKA NEDAVNO MI HO ZNOVA DELALI V CARU PRY SE VYSLEDKY MUZOU MENIT.ALE NASTESTI BYLI VSE V PORADKU RIKALA DOKTORKA JEDNA I DRUHA.A V OBOU PRIPADECH HO MAM ZADARMO.ALE JINAK PROFILU MAM KOPII
HOLKY A JESTE NECO VAM CHCI RICT,DNESKA JSEM SE PTALA V CARU DOKTORA ,PROC NAN TO NEVYCHAZI KDYZ MAME VSE OK.A ON MY ODPOVEDEL ZE TO MUZE OVLIVNOVAT HODNE FAKTORU,ZE TREBA KDYZ SE DO VAJICKA DOSTANE VIC SPERMII TAK SE PRESTANE VYVIJET A TYM PADEM ODEJDE,ZE DO VAJICKA MUSI JIT JEN JEDNA SPERMIA,TO JSEM NIKDY NESLISELA.A NEJLEPSI CO JE TAK MI REKL OPLODNIT VAJICKO MIMO TELO.