Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Handi , jen jsem přibrala asi 3-4 kg což je nic a hlavně při tom když bereš ostatní hormony,tak je to ok.
Obličej mám v pohodě,nic na sobě nepozoruji. Neboj se , já beru 1 tabletku ráno po snídani , což je důležité protože na lačno by tě bolel žaludek stačí i jogurt a pak ho spolknu. Jo a nesmíš na něj žádnej alkohol ani malinko,jinak se pozvracíš. Opravdu jsem si na něj zvykla docela rychle,je to ok neboj. Klidně se ptej ![]()
Jo 1 tableta je 5mg , ty máš 10mg ze začátku ,že jo ? To jsou dvě tabletky . Neboj se většinou se hodně přibírá třeba když je něco se štítnou žlázou,ale jinak moc nepřibereš ,je spousta holek co nepřibraly nic. Dopomůže ti to k miminku . ![]()
Holčiny, tak jsem si to dneska sumírovala, že se do toho snaženíčka teda pěkně obouvám, ale spíše mě to psychicky nabuzuju a vyvolává dobrý pocit, i když pořád zůstávám nohama na zemi a neplánuju, že mi to hned vyjde. Ale poprvé clostík, zkusím ovu testy-to jsem ještě nezkoušela, papkám vitamínky, kyselačku, začnu ten ječmínek + pozitivní myšlení + svýho manžu vedle sebe =
, tak snad k nečemu bude dobré, těším se a když se nepodaří, tak si to obrečím a pudem dál ![]()
Zuzi, na ovu testy se vyprdni, po Clostíku a Pregnylu je ovulka jasná, neboj.
Dana 79 píše:
Jo 1 tableta je 5mg , ty máš 10mg ze začátku ,že jo ? To jsou dvě tabletky . Neboj se většinou se hodně přibírá třeba když je něco se štítnou žlázou,ale jinak moc nepřibereš ,je spousta holek co nepřibraly nic. Dopomůže ti to k miminku .
Dani, moc děkuju za uklidnění. Četla jsem na jiných diskuzích, jak někdo přibírá i 15 kg za 2 týdny a jiné šílenosti. Fakt moc díky za uklidnění ![]()
zuzivr píše:
Holčiny, tak jsem si to dneska sumírovala, že se do toho snaženíčka teda pěkně obouvám, ale spíše mě to psychicky nabuzuju a vyvolává dobrý pocit, i když pořád zůstávám nohama na zemi a neplánuju, že mi to hned vyjde. Ale poprvé clostík, zkusím ovu testy-to jsem ještě nezkoušela, papkám vitamínky, kyselačku, začnu ten ječmínek + pozitivní myšlení + svýho manžu vedle sebe =, tak snad k nečemu bude dobré, těším se a když se nepodaří, tak si to obrečím a pudem dál
Zuzi, to je správnej přístup. Moc Ti fandím ![]()
Ivča má pravdu, po clostíku je ovulka jasná!!
IVI - já chci spíše zkusit kdy přesně probíhá, páč sem vyčetla že ovu naznačuje takový jakoby hlen, což poslední mdva tři měsíce pozoruju, a když jdu před IUI na UTZ, což bývá tak 9 nebo 10 den cyklu, tak tam ty folíky jsou, ale kolikrát mi přijde že když jsem na IUI tak 12 den, tak že ta ovulka přijde později, jenom to chci aspoň jednou zkusit, jen tak, zase se mám čím zabavit, spíš asi tak ![]()
Zuzi, jasně, chápu, jen zkoušej, když ti to zkrátí dlouhou chvíli
.
IVI - zkrátí
, můj mužík se tomu chláme, že sem jak torpedo, že ty hormony mě nějak ztopořily říká
![]()
Dobré ráno, holky. Venku svítí sluníčko, jedna radost ![]()
Ráno jsem byla u svého gynekologa a ten mi řekl, že prednisonem nic nezkazím, ale i přesto vše budem směřovat k IVF, takže IUI už nejspíš nezkusím, nemá to nejspíš smysl, když spermíky stejně zabiju.
Takže příští týden si půjdu pro prášky a pak mě čeká 8-týdenní léčba…ach jo
To nevím, jak přežiju..
hando nesmutni kdyz se venku tak krasne . kdyz jsi prezila takovou dobu snazeni myslim ze jsi rikala ze se snazite 3 roky tak tech 8 tydnu to je proti tomu malina.mas vyhodu aspon vite kde u vas chyba,u nas treba nic nenasli a presto se snazime 3 roky a vysledek porad nula,jen ja nemam ovulku.holky uplne jsem se divila merim si bazalni teplotku a ovulka tento mesic probehla podle bazalni teplotky,asi jeste pusobili ty hormony predtym nebo ja nevim proste to nechapu
handa30 píše:
Dobré ráno, holky. Venku svítí sluníčko, jedna radost
Ráno jsem byla u svého gynekologa a ten mi řekl, že prednisonem nic nezkazím, ale i přesto vše budem směřovat k IVF, takže IUI už nejspíš nezkusím, nemá to nejspíš smysl, když spermíky stejně zabiju.
Takže příští týden si půjdu pro prášky a pak mě čeká 8-týdenní léčba…ach joTo nevím, jak přežiju..
Ahoj Handí , venku opravdu krásně
. Tobě doporučují čekat i IVF ? Nebo to špatně chápu a můžeš s prednisonem začít s IVF hned? Opravdu se neboj , nijak extrémně nepřibereš a těch 15kg za 14 dní je nesmysl, neboj. Schválně jsem koukala na tu diskuzi a holčina se překlepla mělo tam být 15mg prednisonu a ne kg i to tam pak napsala ,že je to překlep , tak doufám ,že jsem tě uklidnila a opravdu se neboj. Za 4 měsíce 3 kg to je v pohodě a aaž vysadíš ,tak to jde hned dolu
Zrovna ho jdu spolknout,ale dneska mi není moc dobře od žaludku ,ty snídaně mi nikdy neseděli
, já vždycky rovnou obědvala . Takže hurá do boje
.
Dobré ránko vám všem děvčátka , dnes je opravdu nádherně a zítra bude ještě daleko lépe
. Já už se tak těším na léto ,teď začíná to správné oplodňovací období,takže za chvíli budeme mít všechny velké pupíky
.
Ahoj holky, můžu se k vám opět přidat? Po měsíční pauze zkouším druhé kolo IUI. V pondělí mám utz a počítám, že ve st, nebo čt půjdu na IUI. A pak to hrozně dlouhé čekání
.Sice doktoři radí spíš IVF, ale chci to nejprve zkusit takhle, přijde mi to přijatelnější metoda a třeba se zázraky dějí
. Když čtu ty vaše diskuze, tak mi to dodává hrozně optimismu, takže vám děkuju ![]()