IUI - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15413
16.3.12 10:48

Handi, nesmutni, určitě to vyjde, hlavně, že teď víte, kde je problém. A kdybys šla hned do IVFka, tak bys čekat ani nemusela, ne? Nebo by jsi musela udělat stejně pauzu? Každopádně moc držím pěsti, aby léčba zabrala.

Pavli, jasně, přidej se. To na tom jsme stejně, taky mě čeká 2. IUI a doktor by mě nejradši už viděl na IVF, ale taky to chci zkusit. Já jdu v úterý na folikulometrii, takže IUI počítám ve čtvrtek. Tak pak můžeme čekat spolu :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
16.3.12 10:54

Holky, moc díky za podporu!! :)

Pavli, držím palce. Jak psala Danča, s jarem začíná oplodňovací období, teď to půjde samo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15866
16.3.12 11:10

vítám novou snažilku :kytka:

zdravím vás z práce, ale raději bych šla někam na procházku :oops: Ještě, že už je víkend a navíc krásný.

handi, bylo by supr kdyby to šlo samo :mrgreen: :lol: :lol: A kdo ví, zázraky se pořád dějí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PavlaPir
16.3.12 12:11

Ivčo to jsem ráda, že budu mít s kým čekat :) To je na tom snad to nejhorší :) Četla jsem tu o tom šetrnějším IVF bez hormonů a OPU bez narkózy, tak bych asi také raději volila tuhle variantu, ale nevím co mi na to dr. řeknou :)Chci zkusit min. 3 IUI i když máme omezený počet spermií :(

Handi děkuju, četla jsem tu jaký máš problém a kdyby se to podařilo přeléčit, bylo by to super. Prece jen přirozená cesta je i o mnoho příjemnější :lol: tak držím palačky

Kaczule ahoj :)

• Citovat
  • Upravit
5043
16.3.12 12:37

PavlaPir: Šetrnější IVF (nativ) sice jde, ale doktoři ti ho pravděpodobně nedoporučí, protože má nízkou úspěšnost. A byť je levnější než klasické IVF, tak pořád stojí docela dost na to, abys to zkoušela třeba několik měsíců po sobě po jednom vajíčku. Neznám tvou diagnózu a nechci ti rozhodně nic rozmlouvat, ale hormonální stimulace výrazně zvyšuje šanci, že IVF klapne. Ne každé vajíčko je totiž schopné poskytnout životaschopné embryo (více vajíček = větší šance na zdravé vajíčko). Záleží na tvých prioritách, jestli ti absolvovat o dost více léčebných cyklů a investovat víc peněz, tak ano, nativ je šetrnější varianta. Každopádně se u dr. poptej, co a jak a pak si to všechno ještě hodně dobře promysli. Času máš na to dost, jestli ještě plánuješ ty inseminace. Držím palce, ať to co nejdřív klapne. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
16.3.12 14:07

Pavli, to máš naprostou pravdu, to čekání je na tom to nejhorší, vše ostatní je hračka. Tak to jsme na tom stejně, taky chci zkusit IUI a až pak kdyžtak IVF. Já mám synka (15 měsíců) na druhý pokus IUI, takže já na IUI věřím :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PavlaPir
16.3.12 15:05

Motýlice: Děkuji za info. Já myslím že IUI má ještě nižší úspěšnost. Navíc podle všech testů jsem v pořádku, ovulku mám každý měsíc a vše v pohodě. Manžel je po chemoterapii neplodný, takže před chemoterapíí nám doporučili zamrazit sperma- z toho teď ubíráme :) . Bohužel spermiogram není úplně nejlepší, proto doktoři doporučili IVF, že je to jistota. Já ale věřím v IUI, protože už jedno dítko společně máme, takže třeba i z těch jeho míň pohyblivých spermií :) . Proto si říkám, že by IUI mohlo vyjít, když dr. umí vychytat ten správný čas, tak třeba ta jedna mrška bude rychlá, odolná a vytrvalá :) Alespoň v to věřím…

Ivčo: Jo jo hrozně jsem se toho bála, ale bylo to v pohodě. Tak nějak jsem věřila, že se to povedlo na poprvé, ale :,( . Dělala jsem si i testy dřív a říkala jsem si, že se to třeba ukáže za dýl a nakonec se ukázala mrcha :(. Tak teď si říkám, že test žádný nekoupím (ale asi to nevydžím). Fakt na 2 pokus? No tak to věřím, že ten druhý pokus ti vyjde. Já mám 3,5 letého synka. Dnes u nás vypsali zápis do MŠ školky a podle kritérií nemáme šanci, takže mi to druhé dítko musí vyjít :)

Holky všem vám přeji krásný víkend, má být prý hezky, tak užívejte počasí :)

• Citovat
  • Upravit
15413
16.3.12 19:06

Pavli, jj, na druhý pokus to vyšlo, taky jsem po prvním neúspěchu nedoufala. Ale podle mě se to tělo po těch dvou stimulacích hezky nabudilo, a tak to vyšlo. Uvidíš, že nám to tentokrát vyjde, musí. Já jsem začala popíjet kontryhelový čaj na nárůst sliznice, tu jsem měla minule nižší, tak doufám, že to zabere. Jinak to je fajn, že ti žádný problém nezjistili, ale s tím manželem mě to moc mrzí, tak ještě, že máte zamražené spermijky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1628
17.3.12 08:48

Ahojky Pavlí,
přeju hodně štěstí a taky věřím na IUI… jsem 7 tt a povedla se taky druhá IUI, jako u Ivči, takže se drž a přeju hodně štěštíčka!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
18.3.12 09:45

nováček

Ahojky, mohla bych se přidat? Nerada nabourávám zaběhlé diskuze (nejsem pak v obraze :mrgreen: ) ale zřejmě nás čeká IUI, zatím jsme na začátku. Manžela čeká spermio a mě ještě hormonální profil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15866
18.3.12 09:50

ahoj majdi, vítej :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
18.3.12 10:37

Děkuji :hug:

Jsem zvědavá co nás čeká, nejdřív musíme počkat na výsledky a pak se uvidí, pořád nějak doufám, že za to můžou jen hormony, ale dr. straší srůsty na vejcovodech :,( :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15866
18.3.12 10:42

tak někomu pomůžou jen hormony :hug: Já díky hormonům sice mám ovulaci, ale stejně jsem ještě neotěhotněla tak doufám, že alespoň IVF pomůžue :nevim: Ale je tady hodně holek, co jim prášky pomohly, takže nezoufej :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
18.3.12 10:48

já mám ovulku, docela pravidelnou MS, už aji děložní sliznici jsem vytáhla ze 3mm na 11mm ale pořád nic, mám jen jeden vaječník, druhý mi byl odoperovaný v pubertě, tak prý je možnost, že se tím rozhasilo co šlo :nevim: no první odběry mám za sebou, zítra manža to spermio, já pak na začátku cyklu profil a vše budeme mít hotové, snad se pak ukáže kde je problém. Jo a ještě zítra jdu na krev na štítnou žlázu, protože jsem před rokem měla nález snížené funkce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
18.3.12 10:58

Ahoj Majdulko , vítej a neboj vše dobře dopadne ,přeji ti oně stěstíčka :hug: .

Příspěvek upraven 18.03.12 v 15:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital