Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zuzi, aha, tak to jsem nevěděla, to mi je líto, fakt. Ale je super, jak k tomu přistupuješ, vzhůru do dalšího kola!!!
IVI- já to čekala, sice malinkej ďáblík ve mě pořád hlodal, co kdyby, ale většina hlavy říkala buď v klidu a jdi dál
jinak jsem se chtěla zeptat ten Clost.. cosi , po našem Clostík, je to prý obdoba Merionalu v injekcích, je to stejný nebo v nečem lepší nebo horší ? Jaké máte zkušenosti kočky, kuju ![]()
Zuzi, ten Clostík je podle mě horší než injekce, tedy nevím jaké, ale doktor mi řekl, že šetrnější je stimulace injekcemi. Říkal mi, že by ho nedoporučoval brát víc jak 6× za život. Prý existuje nějaká studie, že ženy, které ho braly 10× za život a neotěhotněly, měly sklony ke karcinomu děložního čípku. Injekce jsou prý šetrnější, dokonce je i šetrnější stimulace před IVF. Koukala jsem na něj jako blázen, protože jsem to vůbec netušila.
Ježiškote, no snad ho budu potřebovat jenom ted jednou, i kdyby se nepovedla IUI tak pak kuž bude IVF, tak snad jenom teď ![]()
Zuzi, nechtěla jsem tě vylekat, říkal, že 6× za život je to bezpečná dávka, tak snad mu můžu věřit. Já ho budu teď brát po čtvrté (dvě dávky před prvním těhu a dvě teď) a pokud to nevyjde, tak jdu příště do stimulky injekcemi.
IVI - já vím, že si mě nechtěla vystrašit, ono stejně všechny ty hormony nejsou košér, ale co naděláme, radši nemyslet co to v tom těle způsobuje ![]()
KACZUL - takže ty teď taky pudeš na IUI ? tak to půjdeme po sobě
![]()
Zuzi, jj, pokud budou folíky, tak bych teoreticky mohla mít příští středu a pátek IUI
Tím ale s IUI končíme a začnem řešit IVF
Na jednu stranu doufám, že zabere, ale na druhou jsem se tomu chtěla tak trochu vyhnout, ale co už
Jen se bojím, co kdyby IVF nezabralo, nevím jak bych to nesla
![]()
KACZUL- taky pořád doufám, že zabere IUI, je pořád takový přirozenější způsob, zatím ještě nemyslím radši na to, že by IVF nezabralo, uvidíš, třeba se zadaří, ještě jsem se chtěla kočky, jaké papkáte vitamíny, já zobu kyselačku a cal. babyplan, znáte něco lepšího nebo toto stačí
![]()
Dobré ránko holky
. Zuzi , teď jsi mi připomněla ,že já si koupila taky cal.babyplan a nezačala jsem ho brát, úplně mi vypadlo z hlavy , že jsem ho koupila
. To jsem ,ale blboň
.
dobré ránko děvčatka
mam dotaz nevite nahodou za jak dlouho bych měla dostat MS když jsem dobrala duphaston?
zuzivr píše:
KACZUL- taky pořád doufám, že zabere IUI, je pořád takový přirozenější způsob, zatím ještě nemyslím radši na to, že by IVF nezabralo, uvidíš, třeba se zadaří, ještě jsem se chtěla kočky, jaké papkáte vitamíny, já zobu kyselačku a cal. babyplan, znáte něco lepšího nebo toto stačí![]()
ahoj Zuzi já beru femibion 800 a to prej stači tak mi to řikala dr
DANI- blboň nejsi, víš na kolik věcí zapomínám já ? A to mám 24 let a někdy si připadám jako důchodce
, LUCI - já ti nevím, ale myslím, že třeba tak do tří dnů ? Jestli je to stejné jako po vysazení utroše, tak by to tak mělo být ![]()
Luci, já po duphastonu úplně normálně MS po 28 dnech a to jsem ho poprvé brala až do dne MS, protože mi nikdo neřekl, že mám vynechat.
Ale je pravda že dřív jsem mívala MS 25 dní, takže by se dalo říct, že Duphaston mi ji srovnal.