Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
tak od pondělka beru tento lék ,ale budu ho muset asi vysadit. Celé čtyři dny mám nafouklé břicho nejsem schopna jíst a dnes ani pít. stále mě skáče vše ze žaludku a je mi pěkně soufl asi z toho hladu.Dost střašně brkám a prdím prsa trošku bolí a tím ,že nedokážu jíst tak mám 3 kila dole. Dnes jsem volala do ambulance co mám dělat ,že to takhle dál nejde tak to vzala moje doktorka a řekla ,že tomám vysadit a doufá ,že to vyjde.Dnes jsem si ho v poledne vzala nakonec horem a čekám nějakou tu motolici ,ale jsem stále v pohybu v práci. celé dopoledne jsem se dost i třásla vnitřně mám z toho vyšší tlak než ja který je zvyklý můj organismus.taky mám nějaký druh návalů. Večer uvidím co s tím práškem zda ho mám brát a být hlady a pak zkončit na pohotovosti fakt nevim
Ahoj Nepalka,
je to lepsie,ked si utrogestan vysadila?
Dufam,ze ano.....
Vidim,ze si testovala, ale to bolo moc skoro, len ta to rozosmutilo,musis este vydrzat!!!!
Myslim na vas!!!
I.
Ahoj Stepi,
teraz ma to tak velmi nemyslim,predsa len tie Vianoce cihaju z kazdeho rohu a trochu ma to znervoznuje!! Uz som si kupila aj vianocny obrus:o))))
Mna to chyti ,ako kazdy rok, presne na Stedry den a na Silvester.....
Ale,ako som uz pisala,este budem bojovat:o)))
A ty sa ako citis?
Stale drziiiiiiiiiiim:o)))
I.
Ahoj Ivi,
tak u mě se mimi taky nekoná! Včera večer jsem dostala MS.
Tak teď máme s manžou po náladě a řešíme dilema, zda podstopit další IUI a popř. i další zklamání nebo jít radši do IVF v našem případě, s tím špatným SPG…myslím, že by to bylo nejlepší, ale bojím se toho, že to taky nevyjde a tam už je to větší zásah do těla i do financí. Ale když zvážím vše pro a proti, tak mi vychází jít do IVF a čím dříve tím lépe… v mém věku (37) nechci dlouho čekat!
No nečekala jsem, že z toho budu takhle zklamaná! ![]()
Chci vám dodat trochu naděje. Nám se povedla IUI s OAT spermiogramem a já mám jen jeden vejcovod. (měla jsem mimoděložní) Jinak IVF tak nějak u nás katastrofa.
Stepi,
to ma mrzi..... ![]()
Ja som „kdesi“ citala,ze najuspesnejsie je 1 a 3 IUI…
Je na vas ,ako sa rozhodnete…To je dobre,ze to tak pekne konzultujes s manzelom:o) To podrzi!!!
Aj mna toto IUI dost zobralo,hlavne kvoli tomu,ze nejake HCG bolo,ale nestupalo:o((((
IVF- tam je tiez najhorsie to cakanie,ci ano,alebo nie…a tam to sklamanie boli este viac…
Nech sa uz akokolvek rozhodnete,prid povedat:o)))
Vela stastia!!!!!
Ahoj všem, prosím o radu. Jsem 6 dní po 1. IUI, mám bolesti v tříslech a v kříži a velmi citlivá prsa. Beru Utrogestan 202.Je to běžné? Podobné bolesti mívám při ovulaci. Díky za rady.
Ahoj Katty je to normální, já měla hrozné bolesti zad jako by v křeči pomohl balon a prsa jsem měla jednu chvíli taky bolestivý. Pak jsem byla taky dost nafoukla a musela jsem brát espumisan.
Ivi,
tak jsme se víceméně rozhodli pro IVF. Chceme tomu dát větší šanci a doufáme více, že IVF vyjde. Bude nás to sice stát pár tisíc, ale za to, to stojí!!!
Takže jsem 4.12. objednaná na pohovor k IVF a pak uvidíme co dál, jaký postup a jakou variantu IVF nám Dr. doporučí. Mám trochu strach z té stimulace, ale snad to zvládnu!
Snad se také těma Vánocema trochu odreaguju a nebudu na to tak myslet!
Noc děkuji za podporu! ![]()
ahoj sue001,
tak já ti na zítřek přeji hodně štěstíčka!!!! Já byla taky úplně bez léků, když nebudu počítat 1× Pregnyl do zadku… nevím, jestli to bylo dobře nebo špatně, ale musím věřit doktorům. Já byla na IUI jen jednou a bohužel se nepodařilo a byla jsem z toho zklamaná víc než jsem čekala, proto jsme se s manžou rozhodli pro IVF a zvýšit tím i šanci otěhotnět.
Tak snad to vyjde…
S tím zaměstnáním to máš celkem napnuté, ale sned to dobře dopadne a stihneš být ještě těhotná!
Tak držím palce ve všem! ![]()
ahoj sue001,
děkuji… snad už budu příště přispívat jen optimistickými zprávami!
A doufám, že ti dneska vyjde!!!!
A podávej hlášení!
Držím palce!!!
Anavi píše:
Ahojte,neviete mi, prosim,niektora poradit,aky je „limit“ spermiogramu,aby bolo prevedene IUI?
Alebo,aky ste mali vy spg. pri uspesnej IUI?
Dakujem
Ivana
Ja byla na IUI ctyrikrat, pokazde jsme meli pocet okolo 20mil., ostatni parametry si nepamatuju. Ale pamatuju si, ze mi pokazde rikali, ze je to na hranici normy, ale ze se jeste IUI provest da. No a ta ctvrta se zadarila ![]()