IUI srpen 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
93
23.11.21 13:12

@KarolinaT12 Tak co? Je pozitivní? :) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
10.12.21 10:04

Tak co holky jak jste na tom? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2169
8.1.22 15:25

Vyšetření vejcovodů s partnerem či bez?

Ahoj holky, tři dny jsem tu pročítala celou tuhle diskuzi, abych se dostala do obrazu :lol: Jste tu vůbec ještě některá aktivní?

My se snažíme s přítelem rok a půl a stále nic. Rozhodla jsem se, že je už na čase projít nějakými vyšetřeními, abych zjistila, zda není někde zakopaný pes. V pondělí mě čeká vyšetření vejcovodů, tak jsem z toho trochu nervózní a nevím zda tam brát přítele. Je to lepší, alespoň jako psychická podpora za dveřmi nebo jste to zvládly samy? :)

Na první konzultaci v car mě doktor trochu rozhodil otázkou - pokud budu zdravá, zda budu chtít na IVF. A vzhledem k tomu, že nemáme v rodině žádné dědičné nemoci, já neberu žádné léky, nemám alergie, neprodělala jsem žádné operace, tak mi víceméně řekl, že je přesvědčen, že na 90% vyjdou všechny vyšetření v pořádku a že co pak. Že IUI má minimum úspěšnosti a že IVF je nejrychlejší forma otěhotnění (což je jasný), ale trochu mě tím zaskočil. Moc jsem nepřemýšlela nad tím, že bych mohla být zdravá, když se snažíme rok a půl, tak jsem si říkala, že někde bude asi problém a na IVF asi nejsem psychicky připravená, ani s tím nejsem srovnaná. Ve finále si trochu přeji, aby ty vejcovody byly trochu zanešené, oni je tou kapalinou profoukli a šlo to :lol:

V pondělí teda vyšetření vejcovodů a pak cca za 14 dní na krev pro imunologii a pro hormonální profil. Nevíte kolik pro to berou ampulí, abych věděla, jak moc před tím pít? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
8.1.22 19:42

@Bazalka123 ahoj :) pokud jdeš na hycosy (vyšetření tekutinou), tak na tom jsem byla sama. Nicméně já mám CAR daleko (cca hodinu cesty autem) a upřímně bych uvítala, když by mě někdo odvezl. Zákrok mě bolel a ten den sem pak odpočívala, ale prý to není vždy bolestivé (já sem trochu cita na spodek :mrgreen: )

Můžu se zeptat kolik vám je a kam chodíte? Upřímně bych z toho dotazu taky nebyla v klidu. Já šla do CARu na základě špatného spermia s doporučením IVF, ale i tak k nízkému věku mi doktor udělal několik IUI a spermio nakonec nebylo zas tak marne. Nicméně jsem po dvou pokusech IUI neotěhotněla a nakonec jdu na IVF. Ale já vím, kde je u nás problém - spermio pod normou a mě nedorůstá sliznice a ovuluji nepravidelně.

Přítel má za sebou spermiogram? Byla si nekdy na folikumetrii (kontrola a určení dne ovulace)? Pokud nemáte vyšší věk a nenajdou problém, tak bych asi hned do IVF nesla. Ale záleží jak moc si nedočkava.

Jinak já za sebou imuno nemám ale na hormonální profil sem měla normální odběr, nic extra :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2169
8.1.22 20:02

@Bellinka2 Ahojky, dekuji za odpověď :)

Asi ho s sebou vezmu, kdyby náhodou😁

Mně je 24 a partnerovi 33 a byla jsem v IsCare.
Já se právě rozhodla sama, že tam půjdu. Ze začátku jsem docela plašila, protože jsem čekala, že to půjde hned, že jsem mladá a ono to najednou nešlo. Řešila jsem to tedy na gyndě třeba po pul roce snažení. Predepsal mi inofolic combi a kyselinu listovou. Uběhlo několik měsíců a na gyndě to vlastně furt nechtěl muj doktor moc řešit. Na duben jsem se objednala k nemu na vysetreni průchodnosti vejcovodů, což v tu dobu bylo 9 měsíců snažení. Přišla jsem na zákrok, kde mi to se sestrou rozmluvili - že jsem ještě mladá a že to není nic příjemného a že to u žen do 25 let vubec neresi. To me trochu naštvalo a asi jak viděl, že jsem z toho špatná, tak mi napsal clostik a jeste si udělal ze me srandu, ze budu mit trojčata. Co jsem pak doma zjistila, co to je za utrejch, tak jsem to nechala ve skříni.
Do konce roku 2021 jsem si dala klid, snažili jsme se s partnerem pravidelně, ale furt nic, tak jsem se rozhodla to teď v lednu začít trochu resit, abych zjistila, zda je tedy vše v pořádku.

Aha, tak alespoň víte, kde je problém. Já mám trochu “obavu” z toho, že řeknou, že je vše ok a já budu mít brouka v hlavě, proč to teda nejde :nevim: ale budu si rikat, ze proste tomu tim pádem jeste nechce příroda.

Dle mého gynekologa bych normalne ovulaci mit mela, vajíčka by asi taky mela byt v pohode. Nikdy neříkal, že by bylo něco spatne. Ja jsem si ze zacatku delala ovulacni testy, ale pak jsem jednou přišla na gyndu s tim, ze mam na ovulacnim testu dve silné čárky a tedy bude ovulace a on mi rekl, ze byla buď včera nebo predevcirem :nevim:

Zase si rikam, ze na tom vysetreni průchodnosti jdu 12 den cyklu, takze kolem ovulace. Tak prave doufam, ze mi tam reknou jaká jsou vajíčka, sliznice a kdy bude ovulace :nevim:

Přítel byl na spermio pred rokem a byl v normě, ale pujde koncem ledna znovu, ať to máme aktuální.

A kolik je vám a jak dlouho se snažíte? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
8.1.22 20:12

@Bazalka123 no tak to je dost rozdílný přístup :mrgreen: mě je 26 a přítel je o 10 let starší, ale vzhledem k mému nízkému věku mi doktor řekl, že chce nejdřív zkusit IUI.

Jenže já špatně reagovala a nakonec sem se po prvním pokusu rozhodla jít do IVF (protože sem podruhé na clostill nereagovala), ale nakonec sem stihla ještě jeden pokus před Vánoci, páč se moje tělo nějak vzpamatovalo samo.

Ale pokud ti řeknou, že ti nic není a vůbec s tebou do dnes nic nedělali, tak bych nejdřív chtěla zkusit řízený styk případně IUI. Nechci ti to vymlouvat, ale třeba já mám teď před prvním pokusem a mám strach.

Přijde mi jako blbost, že ti ani jednou nikdo nezkoumal, zda ovulujes a kdy a už tě ženou do IVF. My se snažíme taky rok a půl, ale já to začala řešit dřív, protože sem měla gynekologicke problémy.

A clostill není nic hrozného nebo jako, každý lék pri léčbě neplodnosti má svoje a věř, že během IVF toho do sebe dostaneš mnohem víc :)

A tvůj gynekolog je celkem jasnovidec, říct že ovulujes a vajíček máš dostatek bez jakéhokoliv testu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2169
8.1.22 20:26

@Bellinka2 Joo já právě šla do car primárně za vysetrenimi, abych věděla, zda je vše v pořádku či zda je někde nějaký problém, aby se mohl začít řešit. Nicméně o IVF jsem zatím vůbec neuvažovala, protože si zatím vůbec nepripoustim, ze by to treba mohla byt potreba, tak na to nejsem ani psychicky připravená. Spíš mě doktor v caru na první konzultaci zaskočil hned otázku, jestli pujdu na IVF, kdyz budu zdravá a že IUI většinou nemá smysl.

A máš pravdu, asi kdybych nakonec zjistila, že jsme oba zdraví, tak bych určitě nejprve chtěla zkoušet, že mě budou hlídat a sledovat kdy budu mít ovulaci a zda je vše Ok (to je asi ten řízeny styk vid?)

Joo jako je mi uplne jasny, ze pak pri IVF do toho clovek nacpe mnohem více. Me spis prave prekvapilo, ze mi proste napsal clostik, asi aby mel ode me klid a ja pak četla, ze někomu pred tim nasazením clostiku dělají nějaká vysetreni a ze se to pak musi hlidat, aby tech vajíček nerostlo hrozne moc. A to ten muj gyndar vubec neříkal, takze jsem k nemu tímto ztratila důvěru a prozatim jsem se clostiku radeji vyhla.

Já byla u gyndaře právě kdysi v období kolem ovulace a to mě prohlížel ultrazvukem a právě rikal, ze uz jsem po ovulaci. Tak nevim jestli se to z ultrazvuku dá takto poznat, ze proběhla ovulace nebo jestli ty vajíčka proste jen nedozrály a tak to vypadalo, že je po ovulaci :think: A pamatuji si, že v průběhu toho snažení, co jsem u něj byla, tak sledoval zda se mi vytváří dost folikulů atd. Dle něj všechno v pořádku asi :nevim:

Tak to jsi taky mlaďounká, nastesti to resime včas viď, jen škoda že ty naše drahé polovičky nejsou o kousek mladší :mrgreen: abychom si pak mohli užít s nimi ještě ten život po dětech :lol:

A máš už nějaký termín na to IVF?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
8.1.22 22:19

No mě to upřímně taky zaskočilo. A IUI určitě není bez šance, jasně IVF ti dává větší pravděpodobnost, ale myslím, že je to určeny spíš lidem s problémem nebo dlouhodobým neúspěchem po vyzkoušení jiných metod.

Jojo, oni mrknou zda je tam nějaký folikul (vajíčko) na prasknutí a řeknou ti kdy máš mít sex (popř. Se dává malá injekce na načasování, ale to je úplný nic ani to nebolí)

No jako určitě přístup tvého gyndare nebyl v pořádku, protože pokud tvrdil, že ovulujes, tak nepotřebuješ clostill, protože ten je na růst folikulu. Na tvůj účel měl zvolit jiné hormony. A ano měla by se před nasazením udělat prohlídka, že nemáš cystu a pak po dobrání kontrola, jak to vyrostlo a kdy mít sex.

Hele asi se to dá poznat, četla sem to víckrát, že doktor určil že je žena po ovulaci, ale. nepovim ti jak.

Nojoo jsem o to víc mě štve, že musím řešit neplodnost :? To víš, čekala sem, že v 25 nebude problém a ejhle.

Tenhle měsíc začínám, čekám akorát na ms :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2169
9.1.22 10:42

@Bellinka2 joo, určitě nějaké šance s IUI jsou, ale asi ne moc veliké, že to je většinou úspěšné, když má třeba muž málo pohyblivé spermie, tak že jim pomůžou blíže k vajíčku. Což u nás spermio bude snad i po roce dobré, ale když už, tak proč spíše nezkusit jako první tuto metodu :andel:

Jo tak to je dobré, i to je jedna z možností hlídat s nějakým odborníkem ovulaci. I když mi s partnerem máme opravdu pravidelný styk, po cca 2/3 dnů od skončení MS se snažíme ob den a cca týden do příchodu MS už to tolik neresime :lol: takže by byla opravdu náhoda, kdybychom se za ten rok a půl ani jednoi netrefili do ovulace :nevim: :lol:

No právě kvuli tomu jsem ke gyndaři ztratila důvěru a měla jsem z nehlídaného užívání clostiku strach. Zřejmě mi ho predepsal, aby mel ode me klid :mrgreen:

Jo tomu rozumím, taky mě vůbec nenapadlo, že bych to někdy musela takto řešit :? Furt všude člověk poslouchá a čte, ať mají lidi děti brzo a když chceme, tak to nejde :roll:
Ale co jsem teda z tvých zpráv pochopila, tak vyšel akorát partnerovi špatný spermio a ty jsi úplně v pořádku, nee?😊 🙈

A dej pak urcite vedet pocity až na to pujdes :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
9.1.22 13:28

Ahojky Holky.muj příběh. U mě je problém pcos. s partnerem jsme skoro 11let. snažit aktivně jsme se snažili cca 2roky a nic. a to podotýkám nikdy jsme se nechránili. Dr me též napsala clostik 1,0,0 asi moc nezabral tak mi dávku 2,0,0 navýšila to jsem už reagovala ale též nic.na kontrolu jsme mezi tim taky nechodila.pak mě dala zadanku do caru 2020,dostala jsme se tam až kolem leta mám dojem, byl ten covid.. :think: nabrali mě i partnera krev. a pak sem na spermo. On vše ok.ja to pcos..a štítná žláza. Což sem musela na endo. kvuli vyšším hodnotám. na endo mi zvýšila dávku a za 2 měs. Byla kontrola..dopadla ok vše se urovnalo.tak hurá do caru..p.dr. mě prvně doporučila iui a vše okolo toho řekla, že začneme zlehka.ja o silnější postavy :roll:… 1 pokus iui byl v srpnu 20, bez clos.jen sem brala utrogestan.. vše vypadalo ok.. ale bohužel další měsíc kontrola a tom že nebyly folikuly. a ještě mi našla derm. cystu což řekla že byla i přes tím.. no a doporučila a dala mi zadanou na laparoskopii.ta probehla v únoru 21, dělali i průchodnost což naštěstí bylo ok. jinak by mě odebrali vaječníky.🙏a porušili srůsty které tam byly.vse probíhalo ok. a mohlo se cca 2mes myslím opět snažit. to jsme dostala clostik a nejsme si teď jistá zda 1 či 2denne to se mě pak průběžně střídalo. probehl 2 pokus nic 3pokus to jsme měla za paní Dr. Doktora (záskok) s tím že jsme byla po ovulaci už. :think: q bylo nqnme zda to chci risknout jelikož nebylo jisté kdy přesně proběhla..tak sem do toho šla risk je zisk.. a bohužel ani to se nepodařilo a do správy mě psal že další pokus ivf dle dohody…tak naštěstí následoval další pokus 30.9.21(už s mojí car doktorkou),iui clostik a gynprodyl. a už jsme byla zoufalá ze budu muset na ivf a moc se mi do toho nechtělo. A psychicky sem se na to připravovala:( A co se nestalo 11 dpo sem si šla zkusiti test měla sem pocit že tam prostě vidím slaboučký náznak čárky. ale nebylo by poprvé co sem to tak viděla…a o 2 dny později sem si dělala znovu. a tam už byla vidět. a já z toho byla úplně v háji tento není možné.. a tak sem si koupila Digi test a ten mi ukázal 1+2 :srdce: já byla tak šťastná že do teď tomu nevěřím. 2.11 sem šla až na kontrolu pro potvrzení v 6 +5TT což se potvrdilo i se :srdce:.. a pak následovalo už převzeti k mojí Dr. Nyní jsm 15+3. Opravdu si myslím že iui není úplně marný a to sem si s mojí diagnózou nemyslela. Věřím že se provede i vam :srdce: držím. moc palce..a chce to opravdu věřit. at se děje cokoliv i když je to těžké někdy.. :andel: :kytka: :srdce: moc držím palce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2169
9.1.22 16:16

@Annyzs Ahojky, děkuji za tvůj pozitivní příběh, zase mě to trochu uklidnilo, že je vždy šance. Moc ti gratuluji a tiše se s tebou raduji :kytka:

Já za ten rok a půl snažení zatím neviděla na testu ani ducha, takže jestli ho někdy uvidím, tak si asi budu muset udělat hned ještě dalších 5 testů, abych tomu věřila :lol:

U toho vyšetření průchodnosti vejcovodů mi asi hned řeknou, zda je to ok nebo ne, viď? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
9.1.22 16:56

@Bazalka123 Moc děkuji. Jo já ty testy dělala i par dní ještě po tom. Nedalo se tam mu věřit :mrgreen: já když sem šla na tu operaci tak měl měla konzultaci s lékařem který mě se vším seznámil a sdělil že pokud budou neprůchozí zda je chci odstranit..v hlavě se mi motalo spousta věcí. nevedela sem co říct a co n právě říkal že když by byly neprůchozí byly by mě stejně k ničemu jelikož bych stejně asi šla do ivf. tak sem teda nekonec souhlasila a podepsala..a celou dobu se modlila at je vše v pořádku. u mě to zjistili až při operaci. Vyndávali cystu a rovnou přitom dělali ten profuk, takže sem se vše dozvěděla až druhý den při vizite a to sem se ještě musela zeptat nikdo mi nic neřekl..nakonec vše bylo ok jen srůsty odstranili a tu cystu. Takže sem byla ráda. jinak co sem četla tak to provádí i ambulantně snad, takže určitě by ti hned řekli zda ta tekutina proudí či ne kontrolují to na utz. A v září mě bude 30 a je to moje první těhotenství :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2169
9.1.22 17:14

@Annyzs ahaa, mě budou právě zítra dělat jen ten samostatný zákrok zjištění průchodnosti vejcovodů, tak to my snad hned řeknou co a jak a kdy bude i případně ovulace. Tak jsem zvědavá, mám sice trochu strach, ale jsem ráda, že se to už nějak hne.

Tak to je hezký a je fajn, že jste nakonec nepotřebovali IVF :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
9.1.22 17:46

@Bazalka123 určitě to dobře dopadne neboj…to zvládneš. Určitě se to dá vydržet jestli nejsi moc citlivá vůči bolestem.. a něco vydržíš určitě to bude dobré… budu ti držet moc palce..a už se těším na pozitivní zprávu…ještě se zeptám jíš třeba nějaké vitamíny? Nebo jen listovku..je to moc dobre před plánováním a v průběhu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
9.1.22 17:52

Clostilbegyt

Holky, mám ještě otázku ohledně Clostiku…ovulaci mám každý měsíc, jen cca 20.den cyklu a i přesto mi byl Clostil napsan 1-0-1,3 az 7 den cyklu. Také jste ho měli i kdyz máte svou ovulaci?? Bojím se, aby tím pádem nebyla hyperreakce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.