Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@penalda tak snad to pomůže ![]()
Mě to bolelo. Já byla předtím i na testu průchodnosti což je na podobný způsob jen ti tam zavádějí tu látku a větší množství a já brečela bolesti, takže sem věděla, že inseminace bude stejná. Bylo to lepší ale mě to prostě bolí. Sem nějaká přecitlivělá ![]()
@Bellinka2 každý má práh bolesti někde jinde. Já byla zase na profouknutí a to nebolelo vůbec;)
@penalda je to tak no.
Jinak pro pobavení, ovulace proběhla někdy v předchozích 3 dnech
původně jsem myslela, že přichází ms, ale bolesti nakonec byly spíš ovulační. Je to vtipný, páč sem 33dc, takže budu mít zas cyklus dlouhej. Takže tento rok se u mě už nic konat asi nebude a v lednu to začne ![]()
@Bellinka2 teda tak to už bych ani nečekala, že ještě přijde..
Tak jste se snažili doma ne.. ![]()
Jo říkala nám Dr. že pokud to teď nevyjde tak by manžel mohl vyzkoušet zase spermiogram jestli se tam něco neobjeví.. Bylo to od ní hezké ale ani jeden už v to ani nedoufáme.. ![]()
@penalda já taky nedoufala, vzhledem k tomu, že se tenhle cyklus nic nevylouplo po clostillu. A snažení, hele já to dřív hodně hrotila v době ovulace a nic to nepřineslo a spíš to celkově zneprijemnovalo ten intimní život. Takže teď prostě to bylo podle chutě a v době těch největších bolestí sem byla ráda, že sedím
takže já si prostě na tu ms počkám a nebudu se do konce roku už nijak stresovat a budou klidný vánoce ![]()
Já to chápu, zkusit to můžete, ale rozumím že ty přehnané naděje a očekávání časem prostě opadnou a člověk spíš počítá s horším než aby si něco sliboval.
Kolikátý den si od inseminace?
@Bellinka2 byla jsem v pondělí i s ovitrellem.. Tak tu zrovna uvažuju jak to mám počítat.. ![]()
@Bellinka2 my začneme taky v lednu
. Hezký na Nový rok s čistým štítem ![]()
@Majdasss noo to teda
tak alespoň to budeme moc sdílet spolu. ![]()
@penalda ahaa
to je fakt. Jako říká se, že ovulace po ovitrellu za 36h. Ale asi záleží, jak moc už ten folik byl velký
nicméně bych to asi brala od ty inseminace.
@Bellinka2 určitě
. Vždy pomůže, když to člověk může sdílet s někým, kdo si prochází tím samým. Okolí se sice snaží podpořit, ale kdo to nezažil, tak nevi ![]()
@penalda já si dělala první test asi 11-12 den od aplikace ovitrellu a nic sem neměla. Ale ono to záleží, jak to každý schroupne. Vím, že ženský to mají různě a uvádí se až 14dni. Nicméně to vypadá nadějně, tak za dva dny zkus zas jestli bude silnější
držím moc palce
![]()
Já sem to ještě nedostala, po 30DC dorazila ovulace, tak to nejdřív dostanu na konci týdne. IVF pro mě tedy tenhle rok padá. Nicméně sem domluvená, že budu chodit na kontroly i v pozdějších dnech cyklu teď co budu mít a pokud se tam něco urodí jako teď nakonec taky jen později než je zvykem, tak by mi možná ještě jedno IUI udělali než začnu s IVF ![]()
@Bellinka2 no já čekala bílo nebo fakt pidi ducha, ale vyběhl na mě v limitu krásně růžový duch možná i slabá čárka tak mě to překvapilo. Teď už je zaschlý tak to není tak vidět. No jako tentokrát mám pocit, že to vyšlo chodím často čůrat a cítím podbřišek. ![]()
No tak to by bylo dobrý ještě stihnout IUI aspoň nebudeš mít promarněný měsíc ![]()
@penalda tak to je podle mě na dobré cestě
tak hned informuj až budeš dělat další test.
Hele Joo, ale uprimne s mým štěstím mě napadlo, že tenhle cyklus co bude, bude fakt anovulacni.
ale snad ne.
@Bellinka2 to víš že dám vědět..
No tak na to ani nemysli nebo si to přivoláš ![]()
@penalda já už sem jen smířená s nejhorším scénářem no
lepší než být pak zklamaná. No uvidíme, zatím čekám na MS, tak mám klid ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.