Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Koukám, že jsem tu zas po čase rozproudila diskuzi
to jsem ráda, že tu takhle držíme pohromadě a fandíme si. Je to tak, jak píšete. Důležitá je kvalita a ne kvantita, ale když vám zbydou jen 3 adepti, je to o nervy 😱
@penalda no právě. Hele tak jako nemusí to být tvůj případ, přece jen vidíš jak reaguju podivně na léky
ale co sem tak koukala tak do 10 dní max.
@Kristy0001 sice tři ale aspoň se vytřídí zrnka od plev.. držím palec. Já jdu na OPU zítra. Už se těším, až to bude venku protože, mám břicho jako balón a docela už bolí. My máme MACS + ICSI třídění spermií, tak jsem zvědavá, pokud se zamrazi alespoň jedno budu moc ráda.. ale IVF dávám daleko větší naděje než IUI.
@penalda alespoň, že už to přišlo a nemusíš se hnát nikam na vyvolavacku ![]()
Moje tělo začíná blaznit. Ačkoliv folikul nebyl tak mám lehký bolesti v podbřišku a tam dole kluzko, tak bych si normálně myslela, že přijde brzo ovulace.. ale nijak se neznepokojuji
přešla jsem už fázi smutku z IVF a teď sem celkem v pohodě. Ono to teprve přijde, až zavolaji, že schválili žádost. ![]()
@Bellinka2 to jo.. ![]()
A jak dlouho to trvá než to schválí? Moje představa je taková, že při posledním iui sepíšeme papíry abych mohla v případě neúspěchu hned začít, ale nevím jestli si to nepředstavuju moc jednoduše..
A taky pokud se to iui konečně povede jestli nepřijdu o pokus ivf když to bude schválené..
@penalda Hele mají na to měsíc ale někdy to vyjde třeba do 14 dní. Uvidíme, jestli stihneme příští cyklus nebo ne.
..
No to asi není nic proti cemu, ale nejsem si jistá, jestli ti nebudou chtít dát pauzu mezi tím IUI a IVF. To se zeptej, ale jinak o pokus podle mě nepřijdeš. Přece jen může ženská začít řešit jiný věci, být nemocná nebo tak, takže snad ne.
Ale v CARu ti urco řeknou víc. Pak dej vědět, samotnou mě to zajímá.
@Bellinka2 no to víš že se na to zeptám 1. 11 mám kontrolu je to 12. DC tak možná bude IUI.. Kéž by to konečně vyšlo ![]()
@Bellinka2 díky už to zase vidím optimisticky.. Stejně je to jízda s těma hormonama co..
![]()
A ty teda začneš od dalšího cyklu ten krátký protokol?
Jinak jsem se pár dní před testováním bavila se synem. Tak co myslíš že k nám to miminko konečně přijde? A on na to : No já doufám, že ne! No tak dík a my s tátou kvůli tomu jezdíme po doktorech. Buď ráda aspoň jsem upřímnej. ![]()
No je to naše zlatíčko. ![]()
@penalda ani mi nemluv. Když sem měla kombinaci progresteron a estrofem, nemohla sem se sebou vydržet ![]()
A upřímně mám strach z IVF, jak to budu dávat.. jinak si myslím, že krátký. Doktor neříkal nic, že by mě nejdřív utlumili, ale že začnu normálně s příchodem ms. Mám AMH 5,9, tak prý zásoba je.
No tak to mě pobavilo
není nad děti no, ty jsou vždy upřímné.
No to mě ani amh asi nedělali
Tak aspoň tě nebudou trápit tak dlouho..
Myslíš ty injekce nebo hormony? Já už byla nervózní z toho ovitrellu, ale nakonec to ani nebolelo.. Každopádně ten výsledek za to stojí ![]()
@penalda já ani nevěděla, že ho mám udělaný, ale ptala sem se a při vstupní prohlídce mi ho rovnou testovali s dalšími věcmi z krve ![]()
Hele injekce asi ani tak ne, ovitrelle sem dala jak nic a počítám, že ty pro IVF budou třeba občas trochu bolet štípat, ale ten strach si to píchnout sama sem odbourala. Spíš se bojím opu a pak asi vysledku.. kolik toho bude. No a samozřejmě čekám, že ty hormony mi dají zabrat dvakrát tolik. Ale jak říkáš, stojí to za to. Snad se to povede ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.