Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Bazalka123 ahojky, já na hycosy byla v září a vůbec mě ten zákrok nebolel, dokonce jsem na utz pozorovala, jak ta tekutina prochází. Před tím jsem si pro jistotu vzala Ibalgin a trochu to bolelo potom, spíše jako menstruační bolest, fakt nic hrozného a to jsem cíťa ![]()
@Annyzs Možná bych byla i ráda, kdyby byly vejcovody trochu „ucpané“ a tím roztokem to prošťouchli a problém by byl vyřešen ![]()
A říkám si, spousta žen už tohle zvládlo, tak to zvládnu i já ![]()
Já brala ze začátku tři měsíce inofolic combi na podporu růstu vajíček a nějakou listovku, ale po 5 měsících co se nedařilo, tak jsem si říkala, že takhle utratím majlant, tak sem to zatím vše nechala být a doposud jsem si říkala, že to nebudu vůbec nijak řešit a uvidím. ![]()
@Majdasss Tak to jsi mě uklidnila
snad mě to taky nebude nějak výrazně bolet
a byla jsi s partnerem či sama? ![]()
@Bazalka123 šance jsou určitě a vzhledem k tomu, že za sebou prakticky nic nemáš, tak bych se nenechala odradit a zkusila to.
Ono těch pár pokusu nezabere moc času a na IVF můžeš jít pak kdykoliv.
Nene u mě byl v CARu zjištěn problém s dorůstáním sliznice a nepravidelná ovulace. Já mám bohužel cykly nepravidelné a tudíž i ovulaci 18-30DC. A sliznice mi zatím zázračně vyrostla sama teď před Vánoci pouze na 7mm což není žádná sláva. Ale oproti mým původním 4,5 sem ráda.
@Majdasss určitě se neboj hyperreakce. Máš ho napsaný v normální dávce, kdy se pro jistotu dává i těm, co ovuluji. Já ho měla taky a mívám ovu někdy až 30DC někdy dřív. Poprvé sem po něm měla dva folikuly a po druhé sem na něj nezareagovala vůbec az pak přirozeně 30DC moje tělo ovulovalo ![]()
@Bellinka2 uff, děkuji za uklidnění, tak snad bude vše v pořádku
a nevíš, jak se to dělá v Caru, kdyby náhodou ovulace vycházela na víkend?? ![]()
@Majdasss no pokud vím, tak většina nedělá IUI zákroky o víkend
Ale já třeba ve čtvrtek měla už větší folikuly a injekci sem píchala v sobotu a bylo to akorát načasovaný na zákrok v pondělí. Oni to dokážou díky ty injekci nějak načasovat myslím, tak by snad neměl být problém ![]()
@Bazalka123 jasný.. ale tu listovku bych raději brala bych Dr. Mi říkala že j dobře že ji jím.. ta nestojí zas tak moc.. @Majdasss jinak u me s pcos a clostikem hrozilo hyper stimulace a že aby nebylo více folikulů ale vždy sem měla jen 1 naštěstí. jinai si myslím že to neublíží ovulaci…Dr by tě m o hlídat
@Bellinka2 jo určitě, já furt vnitřně doufám, že ani jedno z toho nebude potřeba a že se přijde na něco řešitelného a pak to půjde přirozeně. Teda spíše bych si to takto moc přála
ale uvidím
@Annyzs jo to je pravda. Nad tím popřemýšlím. Kdysi jsem brala pregnafolin. Jakou listovku bereš ty? ![]()
@Bazalka123 já brala obyč listovku před otěhotněním a když sem otěhotněla tak sem si kupovala ten pregnafolin v tom ta listovka je a teď jsme 2 trimestr tak beru už od toho 13 TT pregnafolin +dha teď je teda už dražší 500 Kč.
@Annyzs Jasně, tak to si ten pragnafolin koupím asi, ať je tělo správně připravené
On mi tenkrát gynekolog říkal, že samotná listovka nestačí, že to musí mít ještě nějaké látky, aby to to tělo dokázalo správně vstřebat ![]()
Z dneška mám radost, vůbec mě to vyšetření vejcovodů nebolelo
Cítila jsem jen trochu tlak, ale jinak nic. Vejcovody mám průchozí, tak se mi ve výsledku hrozně ulevilo. Když mi tenkrát můj gynekolog říkal o tomto vyšetření a že by pak případně mohl být problém v průchodnosti, tak se mi to nějak zažralo do podvědomí a já si říkala „sakra, to určitě bude ten problém“, tak se mi nakonec ulevilo, že je to vše v pořádku. Ovulace by měla být ve čtvrtek, vajíčko má fajn velikost, sliznice taky dobrá
Tak uvidíme, zda pomůže toto profouknutí
A jinak pak za 14 dní na krev a pak se finálně uvidí:-)
@Bazalka123 tak to je skvělé…tak bych teda brala ten pregnafolin ten stojí do 200kc pořád v tom je to co potřebuješ před otěhotněním tak v průběhu. Jinak mě Dr nikdy neřekla že by ta listovka nestačila právě naopak že je dobře že to beru..tak to držím moc palce. Tak na to vlítnete a hlavě si to užijte a nemyslet na to že se zadělává
držím palce a Budu čekat na skvělou zprávu ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.