Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Tofik vidíš to je fakt, když sem byla na svatbě sestřenici tak to byla strašná nuda když se četli přání ![]()
Však ji ani nedoporučuji..nestihla jsem ani se všemi promluvit ![]()
Vtipný bylo když jsme krajeli dort na fotku, tak jsem si říkala proc jsem si nechala zeleny dort..a az po svatbe mi došlo ze v jsem mela mit smetanovou barvu a ze nám ho vyměnili
a vlastně to bylo uplne jedno;-)
@agiss bodejť. Každý ví, co tam napsal a co tam psali sousedi, který ostatní ani neznají je asi těm hostům putna
@agiss i se smetanou ve svíčkové se to zvládne. Já nikdy neměla žádné problémy a večerní raut to přebije
. Já chtěla svatbu tajnou a pak udělat párty, ale to mi neprošlo. Pak byla v plánu svatba někde v Americe u moře, ale nakonec bude svatba v ČR na zámku a pak v penzionu oslava. Nakonec to vypadá na cca 18 dospělých + cca 7 dětí a pak večer přijdou ještě znamí. No a cenově budu ráda, když se vlezem tak do 70.000Kč. Je to hrúza… Termín máme 19.8.2016. Vy plánujete svatbu letos? ![]()
Já se za chvíli připravuji na 2. injekce. Byla jsem si zaběhat a trochu mě bolí břicho, tak doufám, že to bude ok. ![]()
Prosím ty, co jste zamražovali emrijka. Používaly jste kryokonzervaci či vitrifikaci? Zatím pořád váhám. ![]()
Příspěvek upraven 15.03.16 v 19:13
Ahojte, ráda bych se k vám přidala do diskuze. Podstupuji své první IVF. Loni jsme se pokoušeli o iui, ale bohužel po clostylu mi nevyrostly žádné folikuly. Zítra to bude 7.den,co stimuluji purogenem. Mám z toho smíšené pocity. V pondělí na kontrole říkal doktor, že se tam zatím neděje nic velkého a navýšil mi purogen z 50j na 100j. podle krve mám nějakou hodnotu velmi nízkou, a do toho jsem začala špinit. zitra jdu na kontrolu a mám strach, že to doktor odpíská ![]()
Vitrifikaci taky budeme mit,, pokud bude na co. Prý se pak nemusím bát ztrát při Ket.
@Tofik píše:
@Mystik to je normoš, to jsem měla taky to břicho. Neboj. Já si stará nepřipadala, když jsem byla na IVF a měla jsem jich 21 a zbylo jich 6. Takže myslím, že výsledek máš dobrýAť pěkně dozrávají!
Buď rada, vždyť je to skvělý výsledek. Jsem taky stará a podívej, jak jsem dopadla. Držím palce, at jich to dá co nejvíc.
@Tofik píše:
Ahoj holky. Nesu dobré zprávy. hcg 2192To možná vydržím bez krve do další kontroly, když je to tak vysoké
@Jani1982 tak co, Jani, sehnala jsi to nebo jak jste to vyřešili?
Teda paráda
To ja mám proti tobě prd. Kdy jsi byla a na čem, už se v tom ztrácím ![]()
@Lexa88 jj plánujeme ještě letos, když se zadaří tak to uspíšíme
lidí máme teda dost zatím jsme na 34,jsou v tom teda započítány i děti, teď totiž přesně nevím kolik jich je ![]()
A že je nějaká vitrifikace vůbec nevím, my máme kryo ![]()
@Ecil od příštího roku by chtěli zvednout věk pro pojišťovny o 4 roky
bylo to minulý týden v tv
@luciasek212 píše:
@Ecil od příštího roku by chtěli zvednout věk pro pojišťovny o 4 rokybylo to minulý týden v tv
Já to viděla, prů bude hrazeno 5 pokusům do 43 let. Jen musím zjistit, jak to bude s počtem hrazených pokusů při zavedení dvou embryí. Já už při druhém IVF dávala 2, ale nelituju, mám z toho dceru. A popravdě, já bych si další IVF i zaplatila, jen nevím, jestli mám chuť se do toho pouštět, když nevytvářím skoro žádná vejce ![]()
@Ecil a tak třeba zvolí nějaký jiný protokol a bude jich víc, nevzdávej to předčasně ![]()
@Ecil tak u dvou to taky nevím jak je. Zase ale dobrá každá šance a rok navíc ![]()
@luciasek212 Já ten zákon hledala, podle mne je teprve v návrhu ministerstva zdravotnictví (jinou novelu jsem nikde nenašla), ještě není ukončeno ani připomínkové řízení… Takže pak Legislativní rada vlády, Vláda, 3 čtení ve Sněmovně, schválení Senátem a podpis prezidenta. Každý do toho bude vkládat vlastní názor, je otázkou, v jaké podobě skončí. Tak Babiš se za to bude bít, zkoupil většinu IVF center, ale třeba lidovci jsou naproto a zásadně proti IVF obecně.