Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@DomiDom
Koukám, že se tam s mražením taky nepářou
. proč mrazili po třech, když máte „jen“ 5? Počítám, že máte mraženo po 3 a po 2. To jsou tedy rázem dva pokusy místo pěti možných. Mě chtěli zamrazit ty blastocysty taky po dvou, ale raději jsem si připlatila. chápu, že mrazí třeba nějaká horší embryjka po více, tam není předpoklad, že přežijí všechna rozmražení. Ale u blastocyst to nechápu. To pak ty zbylé zbytečně vyhodí. Dvě sem si zavádět nechala, ale je to zbytečně o jeden pokus míň. Alespoň já to tak vidím
. Budu držet aby ti vyšel hned tento pokus ![]()
@Pučmeloun přesně, 3 a 2… Teď rozmrazí 3 a dvě vložíme. Nechtěli jsme s manželem vkládat po jednom. Hlavně mám věkový strop 33. Takže buď nám to vyjde v jednom z těch dvou KETů, nebo jdeme dál. Jednoho špunta mám z předešlýho vztahu, manžel ho bere za vlastního, takže to pro nás nebude taková darda, jako kdybychom neměli žádné…
@Pučmeloun jinak mám zamrazene moruly, ale v den ket by z nich měly být blastocysty. Nechají je jeden den kultivovat…
@DomiDom
Strop ve 33? To jsi si dala ty nějaké omezení? No pokud chcete stejně vkládat po dvou, tak to logiku má. Já jsem na tom opačně. Já chci mít z jednoho OPU co nejvíce možností a tím pádem mraženo pokud možno zvlášť. Ideálně bych se ráda vyhla dalšímu celému cyklu ivf, a tak doufám, že jedno embryjko z těch všech mrazáčků se chytne. A můžu se zeptat jestli máš stimulovaný cyklus nebo nativ? A kolik si měla sliznici? My chodíme na ivf protože já jsem bez ovulace a nefungoval na mě ani clostík. Teď se ale zdá, že buď zafungovaly bylinky, nebo dojíždějí ještě léky ze stimulace před opu, protože mám prý sliznici 5 mm, což není kdo ví co, ale taky tam mám prý 20 mm folikul. Ten mi tedy při umělém oplodnění je k ničemu (můžeme to ale zkusit doma
, ale to jsem nikdy neměla
.
@DomiDom
Jinak ano, mě taky před tím mrazili 4 denní moruly a vkládaly je jako pětidenní, ale myslím že mě zůstaly jako morulky jen jednou to byla prý už skoro blasta.
@Pučmeloun mám znamou ata mela 4mm a dorostlo ji to. Doktor neměl problem s transferem. Ono asi zalezi na doktorovi a mozna aj na veku. nevim. Ja co jsem byla v car tak bylo potraba aspon tech 7 jak pises
@Lucoule
No mělo by záležet na té struktuře. ale koukala jsem teď ještě na net a hodně holek co měli pod 7 mm, tak jim KET nedělali, že je to nízká sliznice. Na druhou stranu jsou tam i takové, kterým KET dělali a i to vyšlo. takže se to prostě posoudit fakt nedá. Všeobecně se ale 5 mm posuzuje jako nízká sliznice. No, to už je jedno. Je to jak to je a tak to prostě zkusím.
@Pučmeloun ano, ten strop jsem si dala já sama. Podle lékařů jsem v pořádku, problém je v manželovi, má azoospermii, takže jsme šli do darcovskych spermií. 10DC jsme jela po 8 měsících do CAR na UTZ a říkali, že buď se KET stihne ještě tenhle cyklus, nebo až ten další. Sliznici jsem měla 7,4mm ale i tak mi napsali estrofem 1-0-1 a prednison 1/2-0-0. Od včerejška beru utroš 2-2-2. Tak snad to k něčemu bude
@DomiDom
Aha, nejak to nechapu?Psala si ze jdes v patek na Ket.Tak jak to myslej, ze bud se stihne Ket tento cyklus nebo az dalsi?Prece ti uz rozmrazi ta embrya nez tam pujdes na KET ne?A nac ten estrofem, vzdyt to neni spatna sliznice
.A mas si v patek volat jak se podarilo rozmrazit?
@Pučmeloun akupunkturu jsem absolvovala taky, dokonce i v den transferu, ale bohužel mi nepomohla. Ale věřím tomu ![]()
@Pučmeloun asi jsem to špatně napsala. Dva týdny zpět jsme volala, že bych chtěla KET. Tak mi řekli, ať přijdu 10 DC na UTZ a podle něj se uvidí, jestli to stihneme tenhle cyklus nebo až ten další. Sliznice byla pěkná, tak to stíhám teď… Estrofem prý proto, abychom sliznici trochu,,posolichali''. Zavolám ve čtvrtek, jak se embryjka rozmrazila… ![]()
@DomiDom
Tak to jo
.No jo, ty vlastne ve ctvrtek, kdyz se budou jeste kultivovat.Ja az v patek.No, sloznici bych potrebovala posolichat spis ja
.Me ale nic napsat nechteli, i kdyz sem je o to zadala. Tam jsou toho nazoru, ze nestimulovany cyklus je lepsi a tak me vzdycky nechaji jeden cyklus vykysat a tentokrat tam preci jen neco narostlo
.Jinak ja uz mam take jedno dite (se soucasnym manzelem), chceme ale druhe a chceme ho moc, takze si asi limity nedavame.I kdyz tohle ivf snazeni uz je celkem na palici (chodime do CAR temer dva roky).Ted uz to vyjde
![]()
@Pučmeloun my chodíme od loňského srpna. 2× IUI s dárcem, neúspěšně, pak tedy IVF v únoru a ET 2.3… Od té doby pauza, práce, dovolená, prázdniny s prckem a 20.10.svatba
kolik je prckovi? Mám ten strop z toho důvodu, že malýmu budou v únoru 4 a nechci velký rozestup mezi dětmi a za druhé si myslím, že bych to v pozdějším věku už nezvládla…
Holky, tak jsem dnes 6den po ket a špiním, takže je to zase v háji ![]()