Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Pučmeloun tak já jenom píšu, co nám řekla porodní asistentka z nemocnice, kde budu rodit, hodně intenzivně se nám věnovala na předporodnim kurzu.A včera mi to potvrdil doktor, se kterým sme domlouvali termín.Sekcni sál je přímo na oddělení šestinedeli…
Já jsem měla císaře teď v lednu, spinál. Pak jsem musela 24h ležet. Ale malého nejdřív hlídal manžel a já jakmile jsem byla zašitá, tak mě převezli na JIP, který byl ale na šestinedělí. Malého mi přiložili do hodiny od vytažení, ale i tak mě že začátku laktace zlobila. Nějak jsme to zvládli do osmého měsíce, teď už je měsíc na umělým. A my jedeme za dva týdny znovu do CARu na konzultaci a tak do dvou měsíců nás čeká KET…
@Petra_z_Nuslí No, tos teda nebyla v porodnici, kde by dbali na podporu kojeni, to je silene
Nicmene rozkojit se muzes kdykoli, staci jen chtit a mit dobrou podporu v podobe kvalitni laktacni poradkyne. Stoji to za to ![]()
@koblizeq A v ktere porodce budes rodit? Tak to ma byt, jak pises. Budte hned vsichni tri spolu a tatka at vas opecovava, pak se kojeni rozbehne uplne v pohode i po cisari ![]()
@raflash budeme rodit v Klatovech..I prostředí nemocnici je příjemný, personál v pohodě…možná půjde domluvit i taťku na sál…věřím, že všechno zvládneme ![]()
@koblizeq Tak to zni skvele, tatku na sal rozhodne, muze te krasne podporit a pak i hlidat mimco na tobe, pokud budete chtit bonding hned od narozeni. Coz teda jednoznacne doporucuju ![]()
@koblizeq
No pokud tam s tebou bude moct být manžel, tak je to super! Já byla v nemocnici kde právě JIP byla jinde než pak šestinedělí (sál ale byl také hned u šestinedělí). Manžel by u porodu být nechtěl a ani nemohl. Jednak to vše bylo nečekané, takže trvalo než se vůbec do nemocnice dostal a na operační sál prý tatínkové ve Vinohradech nemůžou, protože by se tam nevešly (je to taková úzká nudle). Já bych si svůj další porod přála přirozenou cestou! Chci být první kdo bude mít miminko v ruce a chci s ním být hned od začátku, to u císaře právě nahradí spíš ten tatínek. Jinak se není čeho bát
. Když to půjde dobře tak už za 24 hodin budeš na nohou a miminko si obstaráš sama
. Vypadá to, že v nemocnici kde budeš rodit budou příznivý k tvým požadavkům a že vám se vším pomohou, to je super!
Dnes jsem 1 DC, celkem fofr (po 25 dnech, 9 dnů od OPU). 5.11. jdu na kontrolu sliznice, pokud bude dostatečně vysoká (mě přirozeně roste pomalu), tak bude i KET. Pokud ne, tak budu příští cyklus stimulovat sliznici estrimaxem. Nemáte někdo nějaký zaručený typ jak sliznici přirozeně nabudit? Zkusila bych to. Třeba se to povede a já nebudu muset čekat s KET až zase na další cyklus ![]()
@Pučmeloun Dost se doporučuje kontryhel a grep a taky čínská medicína má super výsledky, ať už bylinky, nebo akupunktura. Ale záleží co ti je bližší…
Budu ti držet palce!
@Pučmeloun za mě doporučuju tu čínskou medicínu! Je to teda dost nahonem, ale mě třeba ty jejich odvary a akupunktura pomohla k nativnímu KET. Teď v tom jedu dál a jak jsem mívala problémy s krvácením uprostřed cyklu, tak to od té doby, co chodím na aku taky ustalo
takže já mám skvělé zkušenosti.
A nebo tady taky holky píšou, že ten grep a sklenku červeného každý večer ![]()
@Pučmeloun píše:
@Petra_z_Nuslí
Jinak sem rada ze si te pamatuji dobre.Kdyz kojeni nepujde, tak se prd stane.Ale ver mi, ze kdyz budes alespon odsavat tak mleko se ti spusti vic.A male zkus to mlicko davat pres ten malicek, a nebo zkus kloboucky na bradavky.To jsem taky ze zacatku mela.Dcera mi totiz bradavky rozzuzlala do krve jak se taky neumela prisat.Vyzkousej a uvidis, bud vam to pujde a nebo bude na lahvicce, to taky neni tragedie
Děkuji za dobře míněné rady…bohužel odsáváním se mi víc nespouští, už odsávám týden a je to pořád stejné ![]()
krmení stříkačkou přes malíček bylo realizovatelný, když papala do 50 ml, teď při 100 ml je to časově úplný nesmysl, nevím jestli jsi někdy zkoušela takto krmit 100 ml co 3 hodiny, to bych nedělala nic jiného a musím o ni pečovat i jinak, plus ještě stále se snažit přikládat a odsávat
já už jsem trochu na všechny rady alergická, protože časově s miminkem všechno nejde realizovat…malá se mi probudí po 2-3 hodinách spánku, připravím Nutrilon, přebalím, často znovu převléknu protože se mi u přebalování počůrá na overálek, poté se snažím přikládat, tak 10 minut (ještě bych někde mezi tím měla se sprchovat dle rad teplou vodou a masírovat prsa haha, nevím kdy jako, nechat ji brečet?), poté krmím Nutrilonem z lahvičky, to taky trvá, protože to místy plive, poté čekám na odříhnutí a nosím ji, pak mi různě poplakává a já ji chovám a nosím, někdy to trvá třeba 2 hodiny, než ji uspím (často u prsu, naprázdno, má ho asi jako dudlík…dudlíky odmítá), no a pak mi usne a já se běžím najíst, udělat do termosky další várku kojícího čaje, odsávám a snažím se i chvilku vyspat…a tak to jde stále dokola…
a to bych ještě měla chodit ven s kočárkem…to jsme časově zvládly zatím jen 5×
@kocourek88 @Lucoule @raflash
Tak az na cinske odvary a cervene vino jsem v minulosti zkousela uz vse.Na akupunkturu chodim uz tak pul roku ( jen takove kulicky do usi asi na 14 dni). Cervene vino nejsem ochotna vypit, i kdyz sklenku bych snad dat mohla, zvlast kdybych si ho mohla svarit, svarak mi chutna
. Ted tedy zkousim tinkturu z jerabu ptaciho a 100% grepovy dzus jako doplnek.Uvidime, grep v minulosti vysledky nemel a ten jerab sem jeste neuzivala.Diky za rady holky, jak rikate, vetsina tech metod neni hned tak nahonem, ale treba to trochu pomuze
.
@Petra_z_Nuslí
No ja te vubec nechtela prudit
. To je jasne, ze delas co muzes a pokud to nejde, tak se tim netrap
.Vim presne o cen mluvis. Moje dcera byla hodne plactive miminko ( to tak deti z cisare asi maji), na ruce nebo u prsu sem ji uspavala az do roka.Jako malinka se budila taky co 2-3 hodiny. Jak dlouho jsme krmili strikackou, to uz nevim, ale prvnich 14 dni urcite. Myslim ze pak uz sem kojila pomoci tech kloboucku a mleko jsem mela…Kdyz uz je mala na umelem mlicku, tak to vubec nehrot. Nekdy to proste jinak nejde. Je fajn ze lahvicku prijala. Nektere deti ji nechteji, dcera z ni taky dlouho neumela pit.
@Pučmeloun No, já myslela akupunkturu jako klasické jehly do těla, ne ty malé do uší, to je jen takové ladění organismy, ty klasické jsou rozhodně účinnější. Já tak řešila i zlomené obratle před lety a spousta dalších potíží v celé rodině ![]()
Ale je fakt, že to taky dost leze do peněz, no… my za tu čínskou medicínu (bylinky a aku) utratili měsíčně 4 tisíce pro nás pro oba a to několik let. Ale nakonec se zadařilo, no ![]()
@Pučmeloun přesně, jehly… ty kuličky do uší jsou jen takové doplnění ![]()
Každopádně přeju hodně štěstí