Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Pučmeloun Super úrodička, gratuluju! Tak ať se vyvíjí jak mají ![]()
Dnes 13 embryi pekne se vyvyjejicich.Nektera jednickova, nektera dvojkova.Mrazit je budou v nedeli a v pondeli.Zbyva mi tedy 21 embryi ( jedno se prestalo vyvyjet), coz ale neni 21 pokusu.Tech osm co uz je zmrazenych, jsou mrazene 2-3-3.Takze tri pokusy, rozmrazit se totiz musi cela ta slamka
.V pondeli se dozvim na kolik pokusu tam budu mit zasobicku.Ty lepsi budou mrazit jednotlive, alespon to rikala.
@Lucoule
No uz se tesim na KET.Zda se, ze material byl kvalitni ![]()
@Lucoule
Tak zbyde na sourozence
.Vsak jeste nejsem tehotna.Uvidime kolik embryjek zbyde
![]()
to sice ano, ale z tolika prdolkama to bude úžasné
není možné aby se to nepodařilo. Za chvilku budeš taky těhule ![]()
@Pučmeloun tady nedavaji narkozu vubec nikomu.Tak doufam ze jsi c poradku a moc te to neboli
![]()
@Tulipankaa
No bez narkozy bych to teda asi nedala
.I kdyz po probrani to taky nebyla zas az tak priserna bolest, i kdyz to tedy bolelo dost.Od dneska uz jsem uplne v pohode.Myslim ze zadne komplikace k ohss uz nenastanou.Zitra si zase budu volat jak jsou na tom embryjka, tak doufam, ze jich bude hodne dobrych.
@Pučmeloun kdybys nemela
Na vyber jako ja tak bys to dala..drzim moc moc palce at to vyjde ![]()
tak z 13-ti embryí které nechávali kultivovat do dnešního dne (5 dní), tak zbyly pouhé 4 blasty které budou dnes mrazit po jedné. Mám tedy 4 pokusy s blastou a pak další 3 nejisté pokusy, kdy mám zamražená jednodenní emrya, která nechají kultivovat až po rozmražení (neví se tedy kolik jich přežije a dojde do blasty). Celkem tedy až 7 pokusů na KET. Zprvu trochu šok, když bylo 25 vajec, ale 7 pokusů je vlastně fajn. Jeden z toho musí vyjít ![]()
@Pučmeloun ty ctyri by bylo i tak super. Uz to musi klapnout. Kdy bude ket?
@Pučmeloun 4 pokusu jsou super
určitě se to podaří
Ted jen aby už došla ms a ty mohla jít na ket
Ale jo, 4 pokusy jsou fajn. Minule jsem ale byla celkem taky na čtyřech (1 x ET, 2× KET po dvouch a 1× KET po jednom) a nevyšel ani jeden
. Pro to bych byla raději, kdyby zásoba byla spíš větší a nebyla pak třeba potřeba, než naopak. Minule jsem měla mraženo 4. den kultivace a né 5.. Po rozmražení je ale nechali ještě kultivovat, takže vkladané mi byli vlastně pěti denní. Nevím jak to bude teď, ale rozmražují den před transferem, takže by mi tentokrát vkládali 6-ti denní embryo? Ale co si tak vybavuji, tak mám pocit, že minule mi vždy vkládali morulu, takže možná byla embrya nějaká zpomalenější. Myslím že s blastocystami snad bude větší šance. Na KET půjdu nevím kdy. Podle toho jak bude růst sliznice. U mě roste bez stimulace dost pomalu, takže v den kdy mám jít na utz ( 10-12 DC) tam ještě nebude dostatečná. Podle mě tedy tento následující cyklus KET nebude a dají mi zase estrimax, nebo něco jiného na růst sliznice a šla bych až zase ten další cyklus.
@Pučmeloun tak snad to tentokrát dopadne a budou stačit ty 4 pokusy (potencionálních 7)
ono to prý tak bývá, že když je těch vajíček fakt hodně, takže pak jich není až tolik kvalitních a před tu kultivaci jich „odpadne“ více, ale i tento počet je krásný. Teď byla minulý týden kamarádka na ET a bohužel jí k mražení nevydrželo vůbec nic, tak z toho tenprve chápu, že je špatná ![]()
Já myslím, že to máš skvělé a ten bojovníček se mezi nimi určitě najde" ![]()