IVF 2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1467
22.10.18 14:27

@Pučmeloun To mě mrzí, to je bohužel to riziko, když se jede na vyšší počet folikulů, no. Ta jejich „úmrtnost“ je prostě větší :? Ale kdyby vám vyšly aspoň ty 4 pokusy, tak i to je paráda!!!
My neměli k mražení nikdy nic, vždy jen jeden ET z každého IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3896
22.10.18 14:46

@raflash @kocourek88
No já vím, nechci fňukat. Vím že spousta holek nemá na mražení vůbec nic a některé nemají ani nic na ET, oproti tomu jsou mé 4 blasty super úspěch. Jen mě šokovalo, že úbytek byl až tak veliký, čekala jsem že jich zbyde tak 8-10 z těch 13 co se kultivovaly. Ale to je jedno, máte pravdu. Čtyři blastičky jsou super a minimálně jedna z nich určitě bude naše miminko :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
22.10.18 15:45

@Pučmeloun
Ahoj, snad nevadí, že se přidám. Já mám takovou zkušenost, že jsem měla 21 vajíček a z toho jsem měla taky 4 blastocysty. Takže ono když jich je tolik, tak jich pak asi fakt víc „odpadá“ při kultivaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
22.10.18 16:34

@Pučmeloun heleď já vloni byla taky špatná z toho, že nám zbyly jen 3 embryjka z původních 13ti - a to čtvrtý den jich bylo ještě 9 :think: a poslední den kultivace najednou všechny odpadly…
samozřejmě že při tom velkým počtu má člověk radost a těší se, jak toho bude mít víc, ale ono je zase lepší, když to odpadne na začátku a máš jen „trochu“ zklamání, než pak jí třeba na x pokusů, které by dopadly špatně :hug: :hug:
takže musíš to prostě brát pozitivně a věřit, že mezi těmi 4mi krásnými blastičkami máš určitě nějaký to budoucí miminko :srdce: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1353
22.10.18 20:02

@Pučmeloun ja mela minule pouze 4 od zacatku a vidis vyslo to tak hlavne at je ten bojovnik jeden z nich :srdce: :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3896
23.10.18 08:50

@kiki79 @kocourek88 @Tulipankaa

Máte holky pravdu. Z prvu to byl šok, ale čím dál víc si uvědomuji, že 4 blasty jsou vlastně super! A je velká šance, že z toho by se nějaké těhotenství už konat mohlo :mrgreen: . Já mám totiž pocit, že minule mi vkládali vždy jen morulu, i když to bylo 5. den. Embrya teda možná byla nějaká pomalejší? I když embryoložky vždycky říkaly, že jsou moc pěkná, tak nevím :nevim: . No nebudu nad tím bádat a budu věřit v úspěch s jedním z mých čtyř pokusů ;-).

@kiki79
Ahoj, a tobě se podařilo otěhotnět? A kam chodíš? Já do Podolí. A tohle je moje druhé IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
23.10.18 11:49

@Pučmeloun
Já mám teda už druhé Ivf. Z prvního taky 4 blastocysty (Pronatal) a žádná se nechytla. Teď jsme zkusili Helios Brno, a tady taky 4 blastocysty, a chytla se až ta třetí. Takže pěkné nervy. Zatím jsem ve 20 týdnu, tak snad už to dotáhnu do konce :-). Tobě moc držím pěsti. Určitě jedno z nich bude to pravé embryo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3896
23.10.18 12:22

@kiki79
Noo, tak to si mě teď trochu probrala k vystřízlivění 8o . Já měla při prvním IVF také 4 transfery a žádný nevyšel, není tedy vyloučené, že v tom budeme pokračovat i teď :think: . Ale snad néé. Nervy jsou to vždy, to je jasné. Každopádně tobě moc gratuluji k úspěchu, a ať je vše ok ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3896
23.10.18 12:23

@kiki79
ještě mi řekni, ty si měla stimulaci před KET? Nebo ti sliznice roste přirozeně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
23.10.18 13:06

@Pučmeloun
Děkuju, snad už to dopadne. Byl to dlouhý boj. A to mi při prvním transferu bylo jen 28 a byla jsem zdravá. Problém byl jen ve spermiu a stejně se povedl až 7 transfer. Taky jsem si myslela, že to půjde hned a ono ne… Já mám normálně ovulaci, takže jsem měla většinu transferu v přirozeném cyklu, jen s Ovitrelle na prasknutí folikulu a pak Utrogestanem. Jeden ket byl stimulovany Estrofermem i před ovulaci, ten nevyšel. Při jednom jsem brala preventivně Prednison, to taky nevyšlo. A vyšel mi Ket, při kterém mi po transferu nasadili k Utrogestanu ještě Estroferm v dávce 1 tbl denně. Pak jsem ho brala do 8 týdne. Ale kdoví, čím to bylo, že to vyšlo. Jinak mi sliznice roste přirozeně, takže nějak extra stimulovat nebylo potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3896
23.10.18 13:21

@kiki79
Já ten prednison teď beru taky. A na KET asi bude potřeba stimulovast. Zatím to tak vždy bylo a brala sem estrimax. Je to prostě asi nejvíc o štěstí no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.10.18 03:38

Ahoj Pučmelounku, pamatuješ si mě ještě?:-)
V zimě jsem to měla taky tak, spoooustu folíků a „jen“ 3 blasty. Ale koukej jak krásně to dopadlo. Přidávám fotky Jasmínky, dnes je jí 12 dní :srdce: Na newborn focení jsme byli teď v pondělí, kdy jí bylo 10 dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
24.10.18 08:44

@Petra_z_Nuslí malá je krásná :srdce: :potlesk: já končím 33tt a už se té naší berušky nemůžu dočkat :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.10.18 08:53

@Lucoule To budete mít hezky před Vánoce, viď?:-)

A jak se cítíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
24.10.18 09:45

@Petra_z_Nuslí ano ano, nejlepší vánoční dárek. Mám ukázkové těhotenství, Krom velikého zadku a bříška (malá pěkně dovádí) ani nevím že jsem těhu :hug: Ted mám období, že mám pořád hlad tak váha jde ted rychle nahoru, ale to mi je fuk :D 7 tt do porodu a nahoře +8,5kg, tak už se nedostanu na nějakou echt váhu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí