Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Lucoule
Aha, mě doporučili sexuální abstinenci
A to zavádění utrogestanu má vliv?
@Lucinda81 já utrogestan polkala protože mě po něm blbě nebylo. Jde vidět že každej doktor má jinej názor
@Lucoule
Aha. No, mi bychom s přítelem rádi, ale fakt nevím, mámeli to risknout a navíc ten utrogestan. No mě řekli, ať zavádím.
@Lucinda81 já jsem potom taky zaváděla. Ale taky je to o názoru jeden doktor řekl že stačí polykat druhý že je lepší zavádět. A s tím sexem, přistupuj k sobě jak kdyby si se snažila normálně. Normálně když žena otěhotní taky to neví a se svým partnerem spí. V této části je to o hlavě aji. Já jsme taky na sexu preventivně ubrala
@Lucinda81
Utrogestan se má zavádět z toho důvodu, že účinné látky se dostanou rychleji a líp tam kam mají a nehuntuješ si žaludek a hlavně játra. Sex po KET být problém nemusí a neměl by. Na druhou stranu proč riskovat?
Tak me ceka KET v patek
.Sliznice 5 mm a vpravo folikul 20mm
.Tak snad to klapne.Mam trochu pochybnosti o vysce sliznice (strukturu se mnou nikdo neresil).No, nezbyva mi nez verit ze doktori vedi co delaji ![]()
@Pučmeloun strukturu před ketem u me resili, sliznici jsem mela trochu nizsi 6mm, tak jsem brala estrofem a navic i oestrogel. Hlavne bud v pohode ![]()
@reBeb
Ja mam ted nativni cyklus (bez leku).Driv jsem taky brala estrimax a transfery byly pri 10 mm sliznici a stejne nevysel ani jeden
.Tak snad to ted bude lepsi. Ted mam napsany ovitrel ( pichla jsem uz dnes) a od stredy utrogestan 2-0-2.
Holky nevite jestli mam jeste uzivat ten jerab a kontryhel?
.Pridala jsem si dnes jeste listovku 1-0-0, nasla jsem ji v supliku od minula.Tou snad nic zkazit nemohu
.Jinak si myslim ze spis nez bylinky dojizdi jeste stimulka od OPU.
@Pučmeloun já jsem raději žádné bylinky nebrala, bála jsem se, abych to nepřekombinovala
. Brala jsem Nosifol, Femibion a jednou za pár dnů i Mamavit.
@Pučmeloun také mě čeká KET v pátek. Kolik máš mrazáčků a kolik necháš zavést?
@DomiDom
Zamražené mám 4 blasty a 8 prvojáder. Vkládat budeme určitě jedno. Chci i musím, mám teď KET na pojišťovnu, protože se po OPU muselo vše mrazit kvůli ohss. Tak to je fajn, že tu někdo bude stejně jako já
. A kam chodíš? Já do Podolí. A tohle bude můj 5. transfer. Jak jsi na tom ty?
@reBeb
No to si toho taky brala víc než dost
. Já teď jen ty bylinky a byla jsem i na akupunktuře, ale jen takové okrajové.
@Lucoule
Fakt? 4 mm?
. Mě toprávě přišlo málo, vždy sem měla 10 mm a myslím že sem někde četla že by mělo být alespoň 7 mm a že závisí hlavně na struktuře (triple-line). O struktuře se mnou ale nikdy nemluvili a já se tedy ani neptala, doufám že je to pro ně samozřejmost a že strukturu jsem tedy měla dobrou když mě poslali na KET.
@Pučmeloun já mám za sebou jen jeden ET na zacatku března. Nechali jsme zavést 2 moruly a 5 máme zamrazeno. Ve čtvrtek 3 rozmrazí a v pátek bude ket snad dvou blastocyst. ![]()