Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@koblizeq zrovna včera jsem na Tebe myslela, že už bys měla mít teď někdy termín
užívej si svůj vybojovaný uzlíček lásky a přeji hlavně zdraví a samou radost! Zasloužíš si to
![]()
@Lucinda81 já bych spíš teď napak zaváděla, protože při zavádění se ty účinné látky dostanou přesně tam, kam mají. Takže pokud bublinka bojuje o udržení, tímto bych to chtěla podpořit
@DomiDom a prooč? Sliznici jsi měla pěknou, tak to dopadne dobře neboj ![]()
@kocourek88
ano, já jsem včera zase zavedla. Není to krvácení jako při menses, prostě špiním a občas výtok trocha krve
@koblizeq
Veliká gratulace k Vašíkovi ![]()
@Lucinda81
Tak pokud bylo vkládané pětidenní, tak by už test měl být pozitivní. Protože prakticky hned po zavedení by se mělo embryjko zahnizďovat a od zahnízdění je pak tvořeno hcg. Pokud stále špiníš, tak to vypadá že ms drží utroš. Ale rozhodně ho nevysazuj dřív, než ti řekli v CAR. Tím by si případné embryo okamžitě zabila. Prostě tak jako tak musíš vydržet do té středy. A klidně si naději nech a netestuj, to je v pořádku
@DomiDom
A co tě rozhodilo? Já se tedy taky netěším
. Nějak nevěřím že by to vyšlo. A netěším se na těch příšerných 14 dní do testu, kdy se člověk omezuje ve svých běžných činnostech, aby po 14 dnech zjistil že to zase nevyšlo
. Říkám si, že se zkusím tentokrát neomezovat, budu normálně sportovat, sexovat, sprchovat se teplou vodou, chodit do práce a sedět tam v džínách i když mi celý den tlačí na břicho..prostě nebudu nic řešit, vynechám jen alkohol (ten stejně nepiju) a nebudu nosit těžké věci. No ale vím, že jak mi tam ten drobek vloží, že automaticky zase přepnu na mód „hnízdo“ a budu se bát i popoběhnout
. Tak snad alespoň po těch 14-ti dnech najdeme // na testu @DomiDom ![]()
@kocourek88 nikdy jsem neměla žádný problém a i tak se při ET nechytly 2 jedničkové moruly ![]()
@DomiDom
Oplodnění není žádná samozřejmost a spojení dvou buněk a vložení do dělohy prostě někdy nestačí
. Nám taky vždycky říkali, že embrya jsou krásná, sliznice super a i tak nám ani jeden transfer nevyšel, neotěhotněla jsem. Je to buď a nebo. Nezbývá, než věřit a počkat si jak to dopadne.
![]()
@DomiDom píše:
@kocourek88 nikdy jsem neměla žádný problém a i tak se při ET nechytly 2 jedničkové moruly
Mě taky se jedničková morula nechytla…dokonce už 3krát. Máme ještě jednu, bojím se jít na další KET.
@reBeb no já jdu zítra na KET, dnes rozmrazili 3,tak snad do zítřka 2 vydrží. A už to vlastně budou blastocysty… Pak nám zbývají ještě 2 zamražené, a to už bude poslední pokus, jestliže to zítra nevyjde. Ale já myslím, že to zejtra klapne ![]()
@DomiDom a dnes to jsou jeste morulky? Tomuhle já moc nerozumím. Když to rozmrazí, tak to má jakoby o 24 hod . víc? Budu na tebe myslet a doufám, že se ti vše podaří a blastulky se ujmou! ![]()
@DomiDom myšleno tak, že když se rozmrazí a vyvíjejí se do druhého dne. Pak je jakoby o den delší kultivace, rozumím tomu? S náma se o tom nikdy nikdo v caru nebavil.
@reBeb ano. Jako morulky je zamrazili, dnes je rozmrazili a nechají je kultivovat do zítřka, tedy z nich budou blastocysty. ![]()
@DomiDom píše:
@reBeb ano. Jako morulky je zamrazili, dnes je rozmrazili a nechají je kultivovat do zítřka, tedy z nich budou blastocysty.
Díky, jsi moc hodná.