Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Petra_z_Nuslí jeeee krasna holcicka a nadherne foceni
gratuluju ![]()
@Pučmeloun Já chápu, že jsi z toho zklamaná, ale ty 4 jsou světýlko na konci tunelu, věřím, že vám to klapne už brzo! Letos je mimořádně plodný rok, mám 2 kolegyně, které taky nemohly dlouho otěhotnět, jedna má za sebou 6 IVF a obě letos taky otěhotněly a věřím, že dojdou až do zdárného konce.
@Petra_z_Nuslí Jéééé, ta je nádherná, krásné jméno jste vybrali
Tos porodila o chvilku dřív koukám a vše dobré?
@Lucoule Jsem zvědavá, která z nás porodí tu svou holčičku dřív
Váhu neřeš, tos nepřibrala nijak moc na to, aby ses tím musela zabývat.
@raflash ano já vím, váha je to poslední co mě vadí, spíš to, že se do ničeho nevlezu s tím zadkem ![]()
@Lucoule píše:
@Petra_z_Nuslí ano ano, nejlepší vánoční dárek. Mám ukázkové těhotenství, Krom velikého zadku a bříška (malá pěkně dovádí) ani nevím že jsem těhuTed mám období, že mám pořád hlad tak váha jde ted rychle nahoru, ale to mi je fuk
7 tt do porodu a nahoře +8,5kg, tak už se nedostanu na nějakou echt váhu
přesně tak jsem to měla i já, ukázkový bezproblémový těhotenství, neznala jsem ani žádný otoky, nevolnosti ani žádné jiné obtíže:-) Myslím, že jsem měla taky těch 8kg nahoře, začala jsem teda na docela vyšší váze kvůli hormonům, co jsem brala dlouho před (75 kg).
A víš co je zajímavý? Po porodu jsem o něco štíhlejší než před otěhotněním ![]()
Tady je fotka 5 dní po porodu
@raflash jj o 3 týdny dřív, ale malá je klasifikovaná jako donošenec ![]()
Dnes jsme byli u Mudr, je 12 dní po porodu a jak miminka něco shodí v porodnici, tak už je zpět na porodní váze (3 kg)
@Tulipankaa děkuji, focení bylo skvělý, super paní fotografka, která zrovna čeká miminko nošené náhradní matkou…skvěle jsme pokecaly a s miminkama to uměla, že klobouk dolů ![]()
Kdyby někdo chtěl tip, tak je to Martina Škvorová, má ateliér blízko Benešova
@Petra_z_Nuslí
Ahoooj
. Moc gratuluji ke krásné Jsmínce
. Už nevím přesně, ale jsi to ty, co jsi řešila přechod z jednoho centra do druhého? A Jasmínka je z druhého transferu, ne? Ivf bylo ale jen jedno, že? …Já přibrala 15 kilo a po porodu jsem byla ještě o 5 kilo lehčí než před otěhotněním, jen struktura kůže už se nikdy nevrátila.
@Lucoule
8,5 kg je opravdu v pohodě a není to nic hrozného ![]()
@raflash
Věřím a doufám, že jo, že to letos s tím otěhotněním klapne ![]()
@Pučmeloun píše:
@Petra_z_Nuslí
Ahoooj. Moc gratuluji ke krásné Jsmínce
. Už nevím přesně, ale jsi to ty, co jsi řešila přechod z jednoho centra do druhého? A Jasmínka je z druhého transferu, ne? Ivf bylo ale jen jedno, že? …Já přibrala 15 kilo a po porodu jsem byla ještě o 5 kilo lehčí než před otěhotněním, jen struktura kůže už se nikdy nevrátila.
@Lucoule
8,5 kg je opravdu v pohodě a není to nic hrozného
@raflash
Věřím a doufám, že jo, že to letos s tím otěhotněním klapne
jj, to jsem já…nakonec jsem nechala transferovat ještě v původním centru, dávaly jsme 2 embrya a chytlo se jedno…byl to druhý transfer prvního IVF
jinak mě se kůže nezměnila, vlastně jsem neměla ani velké bříško, měla jsem malou uloženou víc směrem k páteři dovnitř břicha, takže fakt malé bříško
@Petra_z_Nuslí Wau, tos teda fakt nechala všecko v porodce, paráda! 3 týdny jsou v pohodě, očividně byla malá naprosto OK, když to tak pěkně i nabrala hned zpátky. Mělas teda malou v zadní poloze koukám, a rodilas vaginálně? Ony ty zadní ozice bývají delší porody a bolavější, ale není to pravidlo…
My jsme taky pokaždé dávali 2 embrya a chytlo se až po třetím IVF a jen jedno. Stejně je to i tak zázrak ![]()
@Petra_z_Nuslí to je super
no já začínala na 65 a mám 178, takže potřeba přibrat je at se má mmimi dobře. 5 dní po porodu vypadalas velice dobře ![]()
@raflash bohužel jsem měla plánovanou sekci, protože jsem měla placentu příliš blízko porodním cestám a hrozilo by krvácení…proto plánovaná sekce o 3 týdny dřív..samotná sekce není nic hrozného, spíš mě mrzí, že mi miminko nepřiložili a přinesli až 10 hodin po…takže se mi vůbec nespustila laktace a momentálně odsávačkou odsaju chabých 50 ml denně…malá je na Nutrilonu, prso má spíš jako dudlík, neumí sát, neví jak na to, jak si zvykla hned na lahvičku…bylo to těžké se s tím smířit, ale lepší než být hromádka neštěstí…udělala jsem pro to vše, vstávala a přikládala ji a trápila ji co 2 hodiny…a to už odmítám…důležitější je psychická pohoda mně a její a ne kojení…
@Petra_z_Nuslí píšeme si i jinde, ale kde si rodila? Až po 10 hodinách? Budu rodit v malé porodnici, spinalni anestezii, a máme domluveno, že pokud bude vše bez komplikací. Tak v 7 ráno nástup do nemocnice, v 8 půjdu na sal, taťka bude čekat na chodbě.Pak mě hned převezou na šestinedeli a už budeme spolu všichni …A hned přikládají…
@Petra_z_Nuslí
Ja rodila taky cisarem a mela jsem stejny problem s kojenim.Ale ja se nakonec rozkojila a mala se prisavat k prsu chtela.Ale je fakt ze jsme ji nedavali lahvicku, ale krmila sem ji pred malicek injekcni strikackou, to jsem mela prst vzdy cely ozuzlany, poradili mi to ale v porodnici prave pro to, aby mi neodmitala prs.Odstrikavani nevzdavej, me se ze zacatku mleka taky delalo malo a odstrikat neco byl ocistec.Ale pak uz se mleko normalne spustilo a ja dceru kojila vic jak do roka normalne pres prso.
@koblizeq
No ja teda nevim, ale me odvezli po vykonu na jip a dceru mi prinesli taky az po dlouhe dobe.Na sestinedeli me odvezli az po dvouch dnech.Po spinani anestezii se musi totiz 24h lezet.Daji ti i cevku.Nevim jestli se hned po sekci neprijladalo kvuli nejake medikaci ve me?Kdyz mi ji pak prinesli tak mi ji uz prilozili.Ale jak musis lezet, tak to slo celkem spatne a malou sem si vlastne ani moc nemohla pomuchlat, protoze nemuzes ani na bok.A na nohy se postavis az minimalne po tech 24h a ver mi ze to boli.Alespon me to teda bolelo hodne a to jeste i vic jak po tydnu.Takze nejaka starost o miminko v prvnich dvouch dnech nepripadala moc v uvahu.A rodila sem ve Vinohradech a je to uz osm let. Doufam ze cisare uz nikdy nebudu muset zazit, i kdyz zaplat panbuh ze tu je, bez teto metody bych malou neporodila (konec panevni s vpacenou nozickou v porodnich cestach a porod v dobe sekce uz rozbehnuty).
@Petra_z_Nuslí
Jinak sem rada ze si te pamatuji dobre
.Kdyz kojeni nepujde, tak se prd stane.Ale ver mi, ze kdyz budes alespon odsavat tak mleko se ti spusti vic.A male zkus to mlicko davat pres ten malicek, a nebo zkus kloboucky na bradavky.To jsem taky ze zacatku mela.Dcera mi totiz bradavky rozzuzlala do krve jak se taky neumela prisat.Vyzkousej a uvidis, bud vam to pujde a nebo bude na lahvicce, to taky neni tragedie ![]()