IVF 2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1353
24.10.18 10:28

@Petra_z_Nuslí jeeee krasna holcicka a nadherne foceni :srdce: gratuluju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1467
24.10.18 11:57

@Pučmeloun Já chápu, že jsi z toho zklamaná, ale ty 4 jsou světýlko na konci tunelu, věřím, že vám to klapne už brzo! Letos je mimořádně plodný rok, mám 2 kolegyně, které taky nemohly dlouho otěhotnět, jedna má za sebou 6 IVF a obě letos taky otěhotněly a věřím, že dojdou až do zdárného konce.

@Petra_z_Nuslí Jéééé, ta je nádherná, krásné jméno jste vybrali :srdce: Tos porodila o chvilku dřív koukám a vše dobré?

@Lucoule Jsem zvědavá, která z nás porodí tu svou holčičku dřív ;) Váhu neřeš, tos nepřibrala nijak moc na to, aby ses tím musela zabývat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
24.10.18 12:27

@raflash ano já vím, váha je to poslední co mě vadí, spíš to, že se do ničeho nevlezu s tím zadkem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.10.18 13:40
@Lucoule píše:
@Petra_z_Nuslí ano ano, nejlepší vánoční dárek. Mám ukázkové těhotenství, Krom velikého zadku a bříška (malá pěkně dovádí) ani nevím že jsem těhu :hug: Ted mám období, že mám pořád hlad tak váha jde ted rychle nahoru, ale to mi je fuk :D 7 tt do porodu a nahoře +8,5kg, tak už se nedostanu na nějakou echt váhu :D

přesně tak jsem to měla i já, ukázkový bezproblémový těhotenství, neznala jsem ani žádný otoky, nevolnosti ani žádné jiné obtíže:-) Myslím, že jsem měla taky těch 8kg nahoře, začala jsem teda na docela vyšší váze kvůli hormonům, co jsem brala dlouho před (75 kg).
A víš co je zajímavý? Po porodu jsem o něco štíhlejší než před otěhotněním 8o

Tady je fotka 5 dní po porodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.10.18 13:41

@raflash jj o 3 týdny dřív, ale malá je klasifikovaná jako donošenec :-)

Dnes jsme byli u Mudr, je 12 dní po porodu a jak miminka něco shodí v porodnici, tak už je zpět na porodní váze (3 kg)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.10.18 13:44

@Tulipankaa děkuji, focení bylo skvělý, super paní fotografka, která zrovna čeká miminko nošené náhradní matkou…skvěle jsme pokecaly a s miminkama to uměla, že klobouk dolů :-)

Kdyby někdo chtěl tip, tak je to Martina Škvorová, má ateliér blízko Benešova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3896
24.10.18 14:17

@Petra_z_Nuslí
Ahoooj :mavam: . Moc gratuluji ke krásné Jsmínce ;-). Už nevím přesně, ale jsi to ty, co jsi řešila přechod z jednoho centra do druhého? A Jasmínka je z druhého transferu, ne? Ivf bylo ale jen jedno, že? …Já přibrala 15 kilo a po porodu jsem byla ještě o 5 kilo lehčí než před otěhotněním, jen struktura kůže už se nikdy nevrátila.
@Lucoule
8,5 kg je opravdu v pohodě a není to nic hrozného ;-)
@raflash
Věřím a doufám, že jo, že to letos s tím otěhotněním klapne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.10.18 14:24
@Pučmeloun píše:
@Petra_z_Nuslí
Ahoooj :mavam: . Moc gratuluji ke krásné Jsmínce ;-). Už nevím přesně, ale jsi to ty, co jsi řešila přechod z jednoho centra do druhého? A Jasmínka je z druhého transferu, ne? Ivf bylo ale jen jedno, že? …Já přibrala 15 kilo a po porodu jsem byla ještě o 5 kilo lehčí než před otěhotněním, jen struktura kůže už se nikdy nevrátila.
@Lucoule
8,5 kg je opravdu v pohodě a není to nic hrozného ;-)
@raflash
Věřím a doufám, že jo, že to letos s tím otěhotněním klapne ;)

jj, to jsem já…nakonec jsem nechala transferovat ještě v původním centru, dávaly jsme 2 embrya a chytlo se jedno…byl to druhý transfer prvního IVF

jinak mě se kůže nezměnila, vlastně jsem neměla ani velké bříško, měla jsem malou uloženou víc směrem k páteři dovnitř břicha, takže fakt malé bříško

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1467
24.10.18 15:39

@Petra_z_Nuslí Wau, tos teda fakt nechala všecko v porodce, paráda! 3 týdny jsou v pohodě, očividně byla malá naprosto OK, když to tak pěkně i nabrala hned zpátky. Mělas teda malou v zadní poloze koukám, a rodilas vaginálně? Ony ty zadní ozice bývají delší porody a bolavější, ale není to pravidlo…

My jsme taky pokaždé dávali 2 embrya a chytlo se až po třetím IVF a jen jedno. Stejně je to i tak zázrak :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
24.10.18 16:09

@Pučmeloun ja vím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
24.10.18 16:10

@Petra_z_Nuslí to je super :) no já začínala na 65 a mám 178, takže potřeba přibrat je at se má mmimi dobře. 5 dní po porodu vypadalas velice dobře :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.10.18 18:33

@raflash bohužel jsem měla plánovanou sekci, protože jsem měla placentu příliš blízko porodním cestám a hrozilo by krvácení…proto plánovaná sekce o 3 týdny dřív..samotná sekce není nic hrozného, spíš mě mrzí, že mi miminko nepřiložili a přinesli až 10 hodin po…takže se mi vůbec nespustila laktace a momentálně odsávačkou odsaju chabých 50 ml denně…malá je na Nutrilonu, prso má spíš jako dudlík, neumí sát, neví jak na to, jak si zvykla hned na lahvičku…bylo to těžké se s tím smířit, ale lepší než být hromádka neštěstí…udělala jsem pro to vše, vstávala a přikládala ji a trápila ji co 2 hodiny…a to už odmítám…důležitější je psychická pohoda mně a její a ne kojení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
24.10.18 20:31

@Petra_z_Nuslí píšeme si i jinde, ale kde si rodila? Až po 10 hodinách? Budu rodit v malé porodnici, spinalni anestezii, a máme domluveno, že pokud bude vše bez komplikací. Tak v 7 ráno nástup do nemocnice, v 8 půjdu na sal, taťka bude čekat na chodbě.Pak mě hned převezou na šestinedeli a už budeme spolu všichni …A hned přikládají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3896
24.10.18 21:24

@Petra_z_Nuslí
Ja rodila taky cisarem a mela jsem stejny problem s kojenim.Ale ja se nakonec rozkojila a mala se prisavat k prsu chtela.Ale je fakt ze jsme ji nedavali lahvicku, ale krmila sem ji pred malicek injekcni strikackou, to jsem mela prst vzdy cely ozuzlany, poradili mi to ale v porodnici prave pro to, aby mi neodmitala prs.Odstrikavani nevzdavej, me se ze zacatku mleka taky delalo malo a odstrikat neco byl ocistec.Ale pak uz se mleko normalne spustilo a ja dceru kojila vic jak do roka normalne pres prso.
@koblizeq
No ja teda nevim, ale me odvezli po vykonu na jip a dceru mi prinesli taky az po dlouhe dobe.Na sestinedeli me odvezli az po dvouch dnech.Po spinani anestezii se musi totiz 24h lezet.Daji ti i cevku.Nevim jestli se hned po sekci neprijladalo kvuli nejake medikaci ve me?Kdyz mi ji pak prinesli tak mi ji uz prilozili.Ale jak musis lezet, tak to slo celkem spatne a malou sem si vlastne ani moc nemohla pomuchlat, protoze nemuzes ani na bok.A na nohy se postavis az minimalne po tech 24h a ver mi ze to boli.Alespon me to teda bolelo hodne a to jeste i vic jak po tydnu.Takze nejaka starost o miminko v prvnich dvouch dnech nepripadala moc v uvahu.A rodila sem ve Vinohradech a je to uz osm let. Doufam ze cisare uz nikdy nebudu muset zazit, i kdyz zaplat panbuh ze tu je, bez teto metody bych malou neporodila (konec panevni s vpacenou nozickou v porodnich cestach a porod v dobe sekce uz rozbehnuty).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3896
24.10.18 21:29

@Petra_z_Nuslí
Jinak sem rada ze si te pamatuji dobre ;-).Kdyz kojeni nepujde, tak se prd stane.Ale ver mi, ze kdyz budes alespon odsavat tak mleko se ti spusti vic.A male zkus to mlicko davat pres ten malicek, a nebo zkus kloboucky na bradavky.To jsem taky ze zacatku mela.Dcera mi totiz bradavky rozzuzlala do krve jak se taky neumela prisat.Vyzkousej a uvidis, bud vam to pujde a nebo bude na lahvicce, to taky neni tragedie ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí