Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Pučmeloun no ono je to u Tebe s tím počítáním dost složité, když máš takové nepravidelné cykly, ale standardně se to počítá od 1 DC. Teoreticky na UTZ se chodí kolem 6 týdne, aby už srdíčko vidět bylo ![]()
@Meginka1989
No nazdááár, to je dost že se taky ozveš
. Proč nechodíš k nám do skupinky? Posílala sem ti pozvánku, ne? Máme jí teď uzavřenou. A myslím že by si se divila co vše se tam událo
.
@kocourek88
No prááávě, jak to mám počítat když mám cykly jednou 32, jindy 39, 59 nebo taky víc???
Ale už sem se k doktorce objednala. Chtěla abych přišla už tento pátek, ale to se bojim že by rozhodně nic vidět nebylo. Dohodly jsme se tedy na 28.5.. Tak uvidíme kolik tam mám nájemníků ![]()
@riana12
Tak to potom asi není tak velká výhoda jít do CAR do ČR
. To máš pak akorát o papírování navíc a placené máš stejně jen to co by si měla na Slovensku.
@Pučmeloun a Ty bys chtěla dvojčátka?
to by bylo super, no uvidíš, te´d to ještě vydržet, to pro mě bylo to nejtěžší no ![]()
@kocourek88
No že bych je vyloženě chtěla, to asi ne. Ale vidím výhodu v tom, že by pro sebe byla parťáky. Tak to je vlastně jediný důvod proč bych je „chtěla“. Jinak bych upřednostňovala jen jedno
. A i si myslím že tam bude jen jedno…To jo no, vydržet do 1. utz je nekonečný. To je taková první meta. Ale celý 1. trimestr mi přijde takovej nejistej a člověk se pořád bojí.
@Pučmeloun přesně tak! Já se přestala bát až po prvotrimetriálním screeningu ![]()
@Pučmeloun CZ CARy su podla skusebosti druhych kvalitnejsie. aj ked maju napriklad za sebou tu istu funancnu skupinu. ale rozdiel je. a ak vycerpas vsetky pokusy cez poistovnu, v CZ sa to tiez viac oplati bez poistovne ako u nas. dokonca niektore vykony su lacnejsie alebo jednoduchsi system fungovania - recept mailom, moznost kontrol u tvojgo obvodneho gyn a do CAR ides iba na OPU ci vklad. pripadne podpisat nejake papiere. nase CARy to neumoznuju a ak, tak velmi, velmi neradi… u nas je to celkovo slabsie a pozadu…
@Pučmeloun píše:
@kocourek88
No snad některý z těch pěti KETů už vyjde
@Petra_z_Nuslí
To je krásná holčička a pohodové mimčoVěřím, že vám dělá velikou radost
no vida! Ani neutekl měsíc a je to tam a jsi těhotná
![]()
Mám za Tebe velkou radost, musí to být úplně kouzelnej pocit po takové době viď ![]()
@Petra_z_Nuslí
No co ti budu povídat, myslela jsem že exploduju a budou ze mě lítat barevné rachejtle jak na novoročním ohňostroji
. Byl to nádhernej nával překrásných emocí. Pak začali ale obavy aby test nezačal slábnout. Až krev mě trochu uklidnila. No ale i teď, když test už je maximálně pozitivní a druhá čárka je stejná nebo snad i silnější než kontrolní, tak stejně se trošku bojím aby se něco nepokaňkalo
. Ale věřím že ne!!!Nesmí, tohle už si dobojuju ![]()
@koblizeq
Děkuji
. Jen dneska mě bolelo a ještě trochu bolí v podbřišku jako bych měla silnou ms. Ale nekrvácim a ani nešpiním. Jen mě zarazilo že to byla chvíli fakt silná bolest ![]()
@Pučmeloun v kliduuu, to je tím, jak se bobíšek zavrtává a jak se děloha připravuje na těhotenství ![]()
@kocourek88
Zavrtané už by mělo být, ne? No doufám že to nic neznamenalo a že bude vše ok. Prostě plašim. Mám strach aby se něco nepo. Však víš
..Ale musím se hodit do klidu. Důležité je, že se povedlo otěhotnět! Takže to jde! Teď s tím víc stejně dělat nemůžu, jen doufat že bude vše ok
.
@Pučmeloun noo, je tam vela otaznikov, prvy utz to vyjasni
ci uz je drobcek starsi alebo tam nie je sam 
pokial by sme chceli IVF v Brne, preplacaju ho nase poistovne (ak je to jeden z 3 hradenych cyklov).
iba je tam trosku odlisnost. najprv si par uhradi IVF komplet a potom az poistovna uhradi ten zaklad na zaklade vyuctovania z CAR. ale najprv nam to vopred poistovna pred IVF musi schvalit. a celkom treba okolo toho obiehat poistovnu, revizneho dr. aj CAR. nemam to detailne nastudovane, ale nie je problem, aby to nase poistovne uhradili.