Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Pučmeloun ahoj! Zrovna minule jsem si na tebe vzpomněla, jestli máš vše v pořádku! A těhu v pohodě, nemáš žádné problémy? ![]()
@Smejko.20 ahojky! Vím, že odpovídám po dvou měsících, ale já postoupila před druhým IVF (byla to studie v IVF Cube) půl roku akupunkturu a teda musím doručit! Osobně jsem přesvědčená, že i ta aku mi pomohla k tomu, že mi hned první ET v druhém IVF vyšel, a teď už jsem chvilku před porodem
a HLAVNĚ to skvělé pomáhá i na psychiku - člověk si tam skvělé oddechne a zrelaxuje, což je taky dost důležité ![]()
@kocourek88
Co ja, hlavne ty jak se mas?
Kdy mas termin? Taky sem si rikala jestli uz mas mimco nebo ne. Clovek uz sem ted moc nezavita, lovim v jinych diskuzich
…Mela jsem nejake komplikace ( asi mesic jsem krvacela, odchazel mi hematom) a jsem od te doby doma na rizikovem. Obcas mi tvrdne bricho, ale jinak se citim dobre (mozna i pro to ze tolik odpocivam)
.Termin mam v lednu a cekame chlapecka.Moc se tesim.Ve ctvrtek mam 2. screening, tak doufam ze bude vse v poradku!
@Pučmeloun jee to je krásné!
já už stříhám metr
mám vpodstatě přesně měsíc do termínu (6.10.) A už jsem pěkný hrošík
ale naštěstí problémy furt žádné nemám, když pominu klasiku typu chození furt čůrat a třeba pálení žáhy. Takže si to těhu fakt užívám a občas mám šla takové stavy, že se naopak bojím toho, co bude po porodu, že to jezdí zvládat a že bych nejradši zůstala pořád jenom těhotná ![]()
Moc gratuluju ke chlapečkovi
už máte vybrané jméno?
@kocourek88
To znam, clovek se celou dobu tesi az ten okamzik prijde, a pak kdyz je pred porodem tak prijdou rozpaky.To je tak vzdy kdyz neco konci a neco jineho zacina
.Tak drzim palecek, at mas hladky porod a vse je v poradku
.Nad jmenem jeste spekulujem. A vy uz mate?
@Pučmeloun mě spíš přijde, že se prostě bojím tree změny, co po porodu přijde, jak se nám s malým otočí život naruby a taky se hrozně bojím, že to nebudu zvládat a budu špatná máma. Nebo že ho nebudu mít třeba dost ráda a bůhvíco. Ty hormony si se mnou teď hrajou a já se bojím úplně všechno co přijde prostě ![]()
My budeme mít Danečka. To jméno máme vybrané už vpodstatě od začátku, co jsme se začali snažit
já ještě spekulovala nad Hynkem, ale ten mi byl zamítnut, takže to bude Daneček ![]()
@kocourek88
To jsou normalni obavy a ja mela ty stejne.Tim ze sem rodila po porodu tak szivani s miminkem bylo mozna trosku tezsi, ale zmakla jsem to a s dcerou mame skvely vztah. I vy to s Daneckem zvladnete
.Nektere maminky jsou na miminko automaticky napojene uz po porodu a jine si na novou situaci a miminko musi trochu zvyknout.Ja byla ten druhy pripad. Takze se z niceho neobvinuj i kdyby to nadseni a soulad s miminkem neprislo hned
.
@Pučmeloun ano to už mě taky upozorňovali, že to opravdu nemusí přijít hned na sále nějaká ta euforie z miminka atd. No snad to zvládneme a bude vše v pořádku a já budu dobrá matka. Protože z toho ty obavy jsou asi největší ![]()
Maminky, stalo se některé to, že byla třeba na IVF klinice, kde se nedařilo a po nějaké době kliniku změnila a tak se zadařilo?
@kiku.str Ano u nás to tak bylo. Skoro čtyři roky jsme chodili do Gennetu Lbc a 4× nic a 1× potrat v 8tt. Pak jsme přešli do Pronatalu v Pha a na první dobrou to vyšlo a máme dvouletého syna.
@kiku.str u mě to také tak bylo. Rok a půl jsem byla na klinice IVF Europe. První IVF a 3 transfery jsem podstoupila tam a nic. U druhého IVF jsem se rozhodla přejít do IVF Cube do jejich studie a hned na první dobrou mám Daníka ![]()
@kiku.str ano, 3 ivf v natalartu v plzni, bez úspěchu(tedy jedno zamlkle tehu), 4.ivf v centru profesora Zecha a 19 měsíční poklad právě spí v postýlce ![]()
1× ivf Gennet a 4× Pronatal… pak 1× Prague Fertility Centre a dvojčata ![]()
Je, po dlouhe dobe to tu vidim a tolii pokladu ne narodilo
. Nam se povedlo ve stejnem CARu, ale ted na sourozence uz 2× ne, tak zrovna menime. Ale myslim, ze je to spis o nahode, ikdyz me uz to trochu prestava bavit, tak proste zkusime jiny pristup. Jeste nevime, kam pujdeme. Asi Apolinar nebo Gest.
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, nechodila jste některá (nebo nechodite) do Reprofitu (Brno) a predtim do Unicy? Nebo naopak? Predtim do Reprofitu a pak jste přešly do Unicy? ze byste mohly porovnat tyto dvě centra? Pokud se některá ozvete, budu moc ráda
Mějte se krásně ![]()