Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anais Ahoj,takze ty jsi prvne otehotnela pres iui s darcovskymi spermiemi a ted chystas to same? U nas spermio ukazkovy, vse je ve mne
.To je dobre byt takhle v podobnych terminech i s @Kllarcaa jen doufam, ze testovat bude co..cim vic procitam diskuze, tom vetsiho dojmu nabyvam, ze je vubec uspech dohrabat se k ET..i kdyz i ja se k nemu minule dohrabala, ale skoncilo to, no…verim na tu stastnou 7 ![]()
@jijisan Myslíš jako, že už je to na pojišťovnu vykázané? TOhle jsem už totiž někde zažila a šlo to.. tak záleží, zda to ještě jde a museli by to propočítat..
@Anais Ahoj,prosím Tě, Tobě dělali IUI se zmraženym darcovskym? Mě v CAR řekli, že jediná možnost je IVF a ICSI. Platili jste jen sperma nebo ještě něco jiného? A před IUI se taky dělá hormonální profil?
@HankaS82 Sice nejsem Anais, ale máme stejný problém. Mně normálně IUI dělai s dárcovským, nevím, proč by to nešlo, ale pravděpodobnost početí je dost malá, jen okolo 10 %. Platili jsme jen dárce. Profil si nepamatuju, ale myslím, že dělali.
, ale @Vcela4 @HankaS82 ju, holky, první mimčo se podařilo s třetí iui s dárcem. Úplně první bylo ivf, to jsem byla nastimulovaná a doufali jsme v nález vlastních při mesa/tesa, ale nic se nenašlo, tak ivf bylo s dárcem. Jen biochemko, a při další konzultaci mi sám dr navrhnul inseminaci v přirozeném cyklu. Vím, že je tam šance menší, ale ono když to má klapnout, tak to vyjde… takže teď mi udělali jen kontrolní utz, krev mi brali jen na amh, to mám sice jen 1,9 ale chci to zkusit tím nejpřirozenějším
způsobem. a jak píše @Violetina s dárcem stačí iui, co vím, tak isci je právě, když se podaří najít při mesa/tesa…
Holky, zítra na mě myslete, ať mají šťastný los…
![]()
@Anais tak tfuj tfuj tfuj ![]()
já mám nějakou depkoidní náladu z too všeho dneska…
Ahoj, potřebuji asi trochu uklidnit. Začátkem Února nás čeká asi poslední kontrola a potom verdikt.Tak začínám být zase nervozní z toho jak to dopadne.Ty z vás které budou mít nebo mají či měli dárce…jak to zvládají mužský doma??? ![]()
@Terry1991 Naši situaci máš popsanou někde na předchozích dvou stránkách. Držím palce, ať vám to dobře dopadne a najdou alespoň něco použitelného.
@Violetina já vím, asi jsem čekala jestli tu někdo nemá něco dalšího. Jsem dneska nějaká zblbá, asi to na mě dolehlo dnes.Jak se to blíží tak jsou pocity horší
dneska prostě není dobrý den. Až přijdu domů tak zalezu pod deku a nevystrčím nos.
@Terry1991 Jojo, tomu rozumím, na mě to dneska taky nějak dolehlo. Za hodinu mi přijede muž, těší se chudák na roztouženou ženu (z ranních sms) a místo toho tu najde plačící chuderku. ![]()
Hele, já se taky hrozně bála, i manžel, ale na druhou stranu jsme se dohodli, že alespoň budeme vědět, na čem jsme a budeme se moci rozhodnout, co dál. Ta nejistota je nejhorší.
Holky tak stále přemýšlím zda zkusit před dalším IVF jednou IUI.Bylo by to z darcovskeho mraženého. Vím, že je úspěšnost malá, ale co kdyby. Musí se ohledně IUI take žádat na pojišťovnu o schválení?
@Violetina jako by jsi mi mluvila z duše. Ta nejistota je příšerná. Už bych to celé chtěla mít za sebou a vědět naprosto přesně že teď to bude teda takhle a takhle. Hnout se už z místa. Mám pocit že zatím vystáváme jen důlek. Jinak to co píšeš se mi stává občas taky, po telefonu hříšné myšlenky a než dorazí domu tak jsou pocity a emoce jinde ![]()
@HankaS82 O IUI jsme nežádali (nevím, jestli car). Já bych to zkusila.
@Terry1991 Tak na to tak mysli - ne jako na dveře, který ti mohou něco zabouchnout, ale jako na trampolínu, od které se odrazíte ![]()