Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Efka2015 @Sashie dneska jsem byla na kontrole po revizi.Tak jsem se ptala zda vůbec to IUI má cenu. Prý ano, ale musela bych na laparo, aby mi zjistili jak jsou na tom vejcovody. Kašlu na to. Musela bych na par dni na neschopenku to by se v práci asi pos.ali.A nechci do sebe nechat řezat. Zkusím ještě jedno IVF.
@Anais manžel je po chemoterapii.Ma azoospermii. Takže pujdem do darce
@HankaS82 a kolik je tobě?? vyšetřovali tě nějak, jestli jsi zdravá, tak bych byla spíš pro co nejpřirozenější způsob. Já mám za sebou jedno ivf jen s biochemkem a byla jsem ráda, když mi dr nabídl inseminaci v přirozeném cyklu. Takhle jen hlídají ovulku, injekce pregnylu a pak jenoduchý zákrok. Když jsem pak po třetím iui otěhotněla, tak sami doktoři předpokládali, že těhu bude v pohodě, protože to řídila co nejvíc příroda… ale je to vaše rozhodnutí. ono ani u ivf není jistota, že to vyjde. na iui mám nárok 6× za rok, ivf 3-4 za život…
jsou to hrozný nervy, chápu, člověk toho malýho človíčka doma chce mít za každou cenu… ale znám spoustu párů co mají děti po ivf a děti pak mají zdrav. problémy, a nikdo neví, jestli je to i tím ivf…
@Anais je mi 34.Limit mám do 35.Takže pokud to letos neklapne, už se pokoušet nebudu. Mě brali jen krev, nic víc. Ani moje gyndařka me nikam neposlala, když jsem ji říkala, že máme v plánu IVF.Dnes jsem s ni řešila IUI a odkázala me na CAR.Ona v CAR dělala, tak ví co a jak. Takže ohledně průchodnosti vejcovodu bych musela až do Prahy.Si připafam jak debil, člověk jednou něco po dr chce a ti si ho přehazujou jak brambor
@Anais Já si to platila sama, 25. srpna jsme byli na první konzultaci v CARu a už jsme měli domluvenou kontrolu u mé gynekoložky. Protože jsem si to nechala na vlastní žádost mimo CAR, tak jsem si to platila.
Mně to taky nebolelo, je to jen nezvyklé. Jen jí dělalo problém zavést kanylku přes čípek, tak si ho musela „podržet“ a to bolelo dost - ale zvládlo se to.
@HankaS82 Zkus se poptat u své gynekoložky, jestli ho nedělá. Buď můžeš jít pod narkózu, nebo přes ultrazvuk, jako jsem byla já. Taky jsem si tohle vyšetření dělala mimo CAR.
@Sashie mě na gyndě pravě řekla, že to musím řešit přes CAR a dělá se to jen laparo. Což se mi moc nelíbí.
@HankaS82 mě dělali průchodnost normálně při vědomí, bylo to skoro jako normální vyšetření, zavedli kanylu přes čípek, pak tam nalijou kontrastní látku a ty při tom koukáš na monitor jak tam ta tekutina prostupuje. Musela jsem mít s sebou jen doprovod. Asi ta kontrastní látka může být trochu oblbujici.
@HankaS82 Tak si vygoogluj, jestli to v okolí nedělá jiný gynekolog. Já mám gynekoložku, která je v dvojordinaci se starší kolegyní a ta to právě dělá. Má zkušenosti a i z jejího pohledu je pitomost jít do laparoskopie, když IVF řeší většinu problému. Takže kanyla přes čípek - v podstatě to samé, co při IUI… Jen to trochu tlačilo, jak to tam mačkala. Kam že chodíš do CARu?
@Rozarkaa1 Mně to nejvíc připomíná IUI, i ta kanyla je stejná. Jen tam musí vymačkat více tekutiny.
Hezky večer holky, tak ja jedu zitra na dalsi UZ ohledně stimulace
A už ve čt doktor řikal že tento čt nebo pa vidí odběr, tak jsem zvědavá co mi zitra řekne
všem nám snažilkám držím palce
![]()