IVF 2022/2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1034
27.10.22 00:22

@Bella277 Tak to by mě také zajímalo, jak se sexem při stimulaci jestli může být dovnitř nebo na bříško :mrgreen: :mrgreen:
Jinak po ET bych asi týden zvolnila aby se embrio chytlo, to bych se bála aby se nevystouchalo :mrgreen: A co se týče po ivf celkové asi záleží na stavu když přijde ms hned tak asi se nemusí čekat, ale když je potřeba zákrok (kyretaz)na vyčištění dělohy tak to chápu. S tou genetikou je to měsíc čekání na výsledek takže se jde až v dalším cyklu na Ket.To je muj případ. A pust až 7 dní? To chlap nebude nadšený. Myslim že 2 -3 dny stačí. I pred spermio musel tak vydržet s tím že 3 den je hraniční aspoň co říkal Dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
27.10.22 08:36

@Bella277 ahoj holky, většina léků ke stimulaci jsou předplněná pera, jsou ale i varianty kde dostanete prášek, roztok, klasickou stříkačku… Ale všude jsou návody a pak už ředíte a pícháte jak zkušená sestra.
Po celou dobu stimulace má být chráněný styk, ale pak už je to ošemetné. Jak folikuly rostou, tlačí podbřišek, většině žen se do toho moc nechce a i tam jsou obavy aby něco mechanicky neprasklo dřív. Po odběru vajíček je na pár dní zákaz - přeci jen je v pochvě rána, no a po transferu taky nechceme embryjko ohrozit. Většinou co jsme si psaly s holkama z toho byla dohromady celkem dlouhá abstinence. Někteří chlapi to nesou hůř, ale my musíme vydržet mnohem víc.
A po normálním neúspěšném IVF šestinedělí není potřeba, to jen o trochu později když už jde o potrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
27.10.22 17:09

@Iriss86 ahojky, děkuji, chodíme do Gennetu, zatím mám k porovnání 4 spermia a nejhůře vyšlo první a pak to poslední při IVF zrovna. Přikládám foto posledního. Bohužel před OPU manžel onemocněl, ale tvrdil, že teplotu nemá. Já to nakonec od něj chytla až po OPU. Zda to mělo nebo nemělo vliv, už nezjistime. Každopádně nevím, jak to má s fragmentací DNA. Tu za sebou ještě nemáme.😔 A tebe čeká první nebo už více máš za sebou? A jakou příčinu neplodnosti máte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
27.10.22 17:14
@Jíťa 35 píše:
@Rubii
Ahojda,
To mě moc mrzí že první nevyšlo, ale nesmíme ztrácet naději a musíme věřit :hug:
Nás čeká 1.IVF
Takže spousta otázek, nervozita…

Ahoj, děkuju. Nervozita je určitě normální, ale zase mě první IVF bavilo, dá-li se to tak říct 🙂, šla jsem do toho s vizí, že se konečně něco děje a že z toho může být vysněný poklad. Takže určitě buď pozitivní. Teprve vás čekají vyšetření? Nebo už znáte příčinu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
27.10.22 19:24

@Rubii čekám na schválení od pojišťovny na 1.IVF k ničemu jinému nedošlo. Nemam pravý vejcovod díky MT takže IUI nevyzkoušene protoze ovu byla pořád na pravo. Takze 3 cykly jen utz a ovetreel kdyby naaahodou.Pak řekl Dr i kvůli věku a nízkému AMH že není na co čekat. Ale mě přijde. ze pořád na něco čekám a nic se neděje. Uz je to vše strašně dlouhé. Ucnas spermio výsledek 4%na 15.mil.vic nevím. Tak asi dobrý no :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
28.10.22 00:38

@Rubii mám plodnost vajíček na spodní hranici.
Manžel má vše ok. Testy mám z krve a chlap spermiogram.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
28.10.22 00:58

@Jíťa 35 Takže také nízké AMH? Můžu se zeptat kolik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
28.10.22 08:55

@AnneMarie2 tak co jakpak jsi dopadla? :D s tim chráněným stykem mi třeba Dr nic neřekla 🙄 až ve zprávě jsem si to přečetla…takže se to asi fakt musí dodržovat co? No to mě teda neudělalo moc radost… kondomy nesnáším…vždy se mi z nich po nějaké době objevy mykóza :zed: no a abstinenci tu manžel ponese hodně špatně :roll: jo podle diskuzi vím že to není jistota, že první pokus je spíš taková zkouška…ale stejně se s tím nemůžu nějak smířit a srovnat…tolik trápení a stresu a pak z toho nebude třeba nic…no z toho se prostě budu hroutit i kdyby mi někdo stokrát řekl že nemám :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
28.10.22 09:01

@Rubii to je mi moc líto :( drž se…a budu držet palce ať to druhé už klapne…musí :hug: můj příběh je takový že už s manželem jedno dítě máme ale druhé se nám už skoro 3 roky nedaří :( na příčinu nikdo nepřišel…4 iui bez výsledku…za ty 3 roky ani jeden pozitivní TT…takže jsme se rozhodli nečekat a jdeme do ivf :) a snad už se konečně dočkáme :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
28.10.22 09:09

@Bella277 nás se na genetiku taky nikdo neptal…ale byli jsme na odběrech a pak na konzultaci u geneticky hned při vstupním vyšetření v caru a ta řekla že v prvním cyklu není žádný důvod aby se prováděla tak to asi berou tak že se dělat nebude…a já souhlasím :) byli jste taky na genetice nebo ne? :think: a ano pokud by se dělala genetika čeká se na další cyklus a ket :) já mám gonal v peru…jak mívají diabetici na inzulín…a orgalutran je ve stříkačce jako ovittell :) a s abstinenci mi Dr nic neřekla…ale v papírech mám napsaný že mi vysvětlila důvody chráněného pohlavního styku během celého ivf :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
28.10.22 09:24

@sarkahuncarova hodně se bojím aby to nebylo všechno přesně jako v červnu. Roste jich 5, víc u minimálky ani chtít nemůžu, ale jen 2 mají odpovídající velikost.
Měla jsem včera trochu krizi, ale už zase jedu dál, no… Kontrola v pondělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
28.10.22 10:31

@AnneMarie2 nedivím se…musí to být strašné tezky jít do toho znovu :? Ale já věřím že to teď určitě dopadne…i kdyby z toho bylo jen jedno vajíčko může to být to nejsilnější a nejlepší který to vše zvládne a bude z něj to vytoužené miminko :hug: kdy jdeš na další kontrolu? :) A tu minimálku sis vybrala nebo ti ji doporučila Dr? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
28.10.22 10:52
@Iriss86 píše:
@Bella277 Tak to by mě také zajímalo, jak se sexem při stimulaci jestli může být dovnitř nebo na bříško :mrgreen: :mrgreen:
Jinak po ET bych asi týden zvolnila aby se embrio chytlo, to bych se bála aby se nevystouchalo :mrgreen: A co se týče po ivf celkové asi záleží na stavu když přijde ms hned tak asi se nemusí čekat, ale když je potřeba zákrok (kyretaz)na vyčištění dělohy tak to chápu. S tou genetikou je to měsíc čekání na výsledek takže se jde až v dalším cyklu na Ket.To je muj případ. A pust až 7 dní? To chlap nebude nadšený. Myslim že 2 -3 dny stačí. I pred spermio musel tak vydržet s tím že 3 den je hraniční aspoň co říkal Dr.

Tak u té stimulace nevím, začíná se snad 2DC a prý končí končí 6-10DC, tak nevím.
Já mám menstruaci cca 6 dní, takže to si stejně toho milování moc neužijeme 😏.
Jinak si myslím, že možná během té stimulace bude lepší si dávat pozor, nevím jestli se tím nemůže něco pokazit.

Je fakt, že pak když se mimčo neuchytí, tak pak by měla přijít normálně MS, takže se tělo vyčistí. Samozřejmě se ani může i stát, že pak může být potřeba kyretáž,,,to doufám, že se nám všem teda vyhne 🙏.

Nám třeba genetiku doktor vůbec nenabídnul, myslíš že v tom může hrát roli, že už spolu máme s manželem zdravé dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
28.10.22 10:58
@sarkahuncarova píše:
@Bella277 nás se na genetiku taky nikdo neptal…ale byli jsme na odběrech a pak na konzultaci u geneticky hned při vstupním vyšetření v caru a ta řekla že v prvním cyklu není žádný důvod aby se prováděla tak to asi berou tak že se dělat nebude…a já souhlasím :) byli jste taky na genetice nebo ne? :think: a ano pokud by se dělala genetika čeká se na další cyklus a ket :) já mám gonal v peru…jak mívají diabetici na inzulín…a orgalutran je ve stříkačce jako ovittell :) a s abstinenci mi Dr nic neřekla…ale v papírech mám napsaný že mi vysvětlila důvody chráněného pohlavního styku během celého ivf :nevim: :lol:

Nebyli jsme právě vůbec na žádné genetice.
Vyšetření klasika,,, hormonální profil, průchodnost vejcovodů, manžel spermiogram.
Jinak nic.

S těmi infekcemi taky doufám, že už to všechno bude připravené v injekci a ne, že to budu muset nějak nabírat a tak.
To by mi moc nepřidalo.
Ovitrelle se mi píchal dobře, to bylo v pohodě.
Aha, takže chráněný pohlavní styk,,,jasně no asi to fakt dává smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
28.10.22 11:04
@AnneMarie2 píše:
@Bella277 ahoj holky, většina léků ke stimulaci jsou předplněná pera, jsou ale i varianty kde dostanete prášek, roztok, klasickou stříkačku… Ale všude jsou návody a pak už ředíte a pícháte jak zkušená sestra.
Po celou dobu stimulace má být chráněný styk, ale pak už je to ošemetné. Jak folikuly rostou, tlačí podbřišek, většině žen se do toho moc nechce a i tam jsou obavy aby něco mechanicky neprasklo dřív. Po odběru vajíček je na pár dní zákaz - přeci jen je v pochvě rána, no a po transferu taky nechceme embryjko ohrozit. Většinou co jsme si psaly s holkama z toho byla dohromady celkem dlouhá abstinence. Někteří chlapi to nesou hůř, ale my musíme vydržet mnohem víc.
A po normálním neúspěšném IVF šestinedělí není potřeba, to jen o trochu později když už jde o potrat.

Ahojky 🙋🏼‍♀️,
V to pravě doufám, že všechny ty injekce budou připravené, špatně to snáším a vůbec by mi nepřidalo si to ještě nějak připravovat.
Jo jo s tím pohlavním stykem je to asi jasné, to máš pravdu.
Hlavně si pak taky myslím, že ženskou chuť opouští, když folikuly tlačí a blíží se vydání vajíček, to je pak stres.
Uvidíme, jak to všechno dopadne.
Jak jsi na tom ty, vše v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.