Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@sarkahuncarova no doufam! Taky si rikam, ze by to mohlo byt krasne znameni s tema trojkama ![]()
A jak ti je?
@Iriss86 aha, fakt to platí pojišťovna nad 35? To bych na to příští rok mohla mít možná nárok
v Gennetu právě říkali, že mi to silně doporučují, vzhledem k tomu že ze dvou embryí jedno bylo ZT v 9tt a u druhého byl pozitivní 1.screening na Downuv syndrom, tak mě odeslali do Gennetu. Tam mi doporučili klky, ale u mě odebrat nešli, protože jsem měla zaklonenou delohu, tak jsem měla doma cvičit a za 3 týdny to zkusit znovu, jenže jsem chytla covid, tak jsem šla az na plodovku, kde naštěstí vše vyvratili. Ale i tak jsem jezdila až do 25tt k paní primářce Smetanové, protože do té doby nebyly podmínky viditelnosti takové, aby vyloučila VVV srdce..
Jo, prodloužená kultivace je fajn - nám se tam vyselektovala většina embryí, jinak by mi zamrazili i ty nekvalitní a já bych s nimi „ztrácela cas“. Stejně je to zazrak, čeho všeho jsou ti lékaři dnes schopní ![]()
@Bella277 ono jak to dlouho trva, je to docela narocny na hlavu to vydrzet 🙈 ale vsechny se dockame ![]()
@Smoothinka kvuli veku vas tlaci cas?
My zadne dite jeste nemame, snazime se o prvni, o to vic je to frustrujici, ze to nejde a trva to ![]()
@Linusren ano, kvůli věku.. já vysadila antikoncepci a 4 roky prostě nic, ani náznak druhé čárky na testu, ale furt jsem si říkala že máme čas (já děti neměla, manžel dceru. Pak nastala panika, objednala jsem se do CARu, jenže do toho přišla první vlna covidu a nikdo nevěděl co a jak, tak jsem to odložila o 3/4 roku, kdy jsem si řekla, že už fakt nemám na co čekat a loni v červnu jsem začala se stimulaci. Chápu, že to je hrozně těžké na psychiku, drž se
mne třeba hrozně semlelo, když přišla svagrova že je těhotná (ve 47), samozřejmě jsem jim to moc přála
ale bylo mi to i hrozně líto, když u nás to prostě nešlo
@Smoothinka a kolik ti je? Mozna si to uz psala, tak se omlouvam ![]()
Jo ten covid byl blbej, vse se odkladalo, vsichni se bali co bude a najednou rok utekl jako nic ![]()
Hele my to stejny, vysadila jsem antinu a nic
jednou jsem mela pozitivni test po IUI, ale bohuzel to skoncilo cca 6tt
a od te doby zase nic ![]()
Rozumim, taky by me to semlelo
to pak jen clovek kouka no.. je to beh na dlouhou trat
ale snad uz vsechny budeme v tom prvnim cili ![]()
Tak aby toho nebylo málo na zapamatování která co prožila a resi…tak Vám ještě zamotání hlavu já svým přejmenováním
![]()
V nicku příjmení mi přišlo fajn v době kdy bylo pro mě emimino jen jako kniha (2009) kdy jsem jen četla.
Teď teda když už přispívám a při hledání na mě vyskakují me příspěvky me příjmení v nicku sejrilo.Kor když odhalím město -kraj, car…a v práci už byly zmínky jestli něco neresime jestli chci Mimi…volba byla jasna vše zapřít a změnit jméno ![]()
@Smoothinka 35+ hradí celé. A Dr mi to doporučil s tím, ze když to platí proc to nevyužit. Pomuze to nám ušetřit peníze a čas. Odpada vložení špatných embrii, nervy, peněz za transfery. A hlavně strach ze ZT.Jako samoplatce bych platila 1/3 z cca 90 000 akorát nám neřekl kolikrát to můžu využít. Asi na všechny pokusy od pojišťovny si myslím. Tedy 4×
@sarkahuncarova tak jsem našla svůj rozpis. Gonal 225, 150 a pak 300
@Linusren příští rok 35 (ale mám i staršího manžela a nechceme si pořizovat dítě na stará kolena), ja si vždycky říkala, že si děti pořídím do 30.. Joo, teď si říkám jak jsem byla naivní
jsem ráda, že tu naši princeznu jsme stihli aspoň do mých 35, teď zkusíme druhý pokus a uvidíme. Bojím se, že se to už třeba nepovede..
tobě moc držím palce, ať ty 33. narozeniny oslavíš už 2v1
![]()
@Smoothinka Koukám.ze jsem z vás nejstarší " raketa"
s nejmladším zajochem
mě 36 priteli 32
![]()
@Iriss86 super, děkuji za info, tak to se na to též poptám
no, právě že ztracis čas a platíš zbytečně transfery..
Jinak s tou změnou naprosto chápu. Já to tajila všude, kor po tom, když první bylo ZT. Ani jsem nikomu nerikala, že se snažíme. No q druhé do toho 24tt jsem nevěděla, jestli nebudu muset na potrat kvůli VVV toho srdíčka, takže to věděla jen moje mamka a nejlepší kamaradka. V práci jsem to řekla, až když jsem měla v ruce výsledky, tedy v pátém měsíci
@Iriss86 ja jsem ted premyslela, kdo jsi
uplne vygumovano mam po tom obede ![]()
@Smoothinka no ja si rikala, ze prvni dite ve 25 a druhe ve 30
takze bude mi 33 a nemam ani jedno, takze to jedno vymodlene bude stacit
ale jo, je vtipny jak jsme si jako mlade myslely, ze to mame hezky naplanovany ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.