Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@AnneMarie2 jojo mám krátký protokol..budu pichat gonal a orgalutran
jo u té jsem byla jednou když Bydžovská měla volno a přišla mi taková hodně pečlivá a příjemná
Bydžovská je taky super ale je teda na mě strašně rychlá…je se vším hned hotová
ale skluz zase většinou nemá to je pravda…snad jen jednou mě nevzala na čas
jo ten jsem brala právě na doporučení v caru asi 3 měsíce a pak už jsem se na vše vyprdla…stejně nikdy žádný doplněk neměl ten vytoužený výsledek takže už to tak nějak bojkotuju
držím palce ať kontrola dopadne dobře ![]()
@sarkahuncarova já chodím k ní, ale punkce i transfer mi pokaždé vyšla u někoho jiného. Mokrá byla fajn, i Holcová, teď je tam nějaký nový doktor, znáš ho? Mám kontrolu buď u něj nebo u Bydžovské.
@iris.Zemlickova my taky máme malou neplánovaně
asi prostě neplánovaně to jde samo a teď u nás pracuje i ta psychika ![]()
@sarkahuncarova no ona chce sourozence už dlouhou, ale já s ex už ne, nebyl to moc pěkný vztah vyhrál vždy alkohol a jeho kamaradi než rodina. Takže přítel vlastně musí splnit podmínku kterou mu tenkrát dala, kdyz se jí ptal jestli s námi může žít a ona ho přijme do rodiny ![]()
Takže gonal je pero a orgalutran má jehlu jako ovetreel? Noooo tak to bude zajímavé
Jsem zvědavá jak to budu dávat v práci na noční když musím požádat 1 koleginy aby za mě zaskočila a druhá aby mi to šla na WC píchnout
asi si naplánuji DV na ty noční.
@Linusren píše:
@Bella277 díky za vložení informací, co si připlatit
taky teda nevím, proč si nemohla vyplnit ty dva měsíce tím IUImy to takhle měli, v září a říjnu jsme ještě podstoupili IUI, aby nám to rychleji uteklo
Není zač 😊,
já také nevím a už na to prdim a prostě počkám, už jsem všemu nějak odevzdaná po tom všem. Člověk už nějak ztrácí sílu 🙄.
@sarkahuncarova píše:
@Bella277 tak to je teda přístup doktora na fackujá jsem se na všechny vitamíny a doplňky právě zapomela zeptat takze je asi brát nebudu
nechám jen céčko a magnesko a kyselinu listovou
to by podle mě mělo být ok
jinak souhlas v gennetu máme myslím 4 doktory a stejně jsem vždy v té ordinaci max 10 minut
ani teď před tím ivf mi toho moc neřekla..dostala jsem papíry k pročtení, léky rozpis a čau
Jako je to někdy až k pláči.
Prosím tě, mně dal na konzultaci jen takové ty papíry k přečtení, ale nic jiného jsem nedostala.
Jak je to třeba s tím předoperačním vyšetřením?
Kdy se dělá, kde SŠ dělá a co se dělá?
To mi vlastně vůbec neřekl
.
To je fakt síla s tím vším 😏.
@sarkahuncarova píše:
@Bella277 tak ti aspoň přeju ať ti to rychle utečemě to třeba teď strašně letí jak jsem z té stimulace nervozni
Promiň, ale každý píše tady toho hodně a všechno se mi to míchá.
Už stimuluješ?
@AnneMarie2 mě zase že 4iui jen 1 dělala Bydžovská jinak pokaždé její zástup
jednou jsem u toho doktora byla…dělal mi poslední iui a přišel mi v pohodě ![]()
@iris.Zemlickova tak to si dala pěknou podminku
šikovná holka…ví co chce
tak snad se vám povede co nejdřív ji to splnit ![]()
@Bella277 taky už jsem s tím rozhodováním co bych chtěla nějak rezignovala…uvidím co mi doporučí Dr v průběhu a podle toho se rozhodnu
já jsem ty papíry dostala už na začátku…pak před konzultaci mi jen poslala souhlas s ivf a souhlas s anestezii a to bylo vše
no mě předoperační vyšetření taky řekla až teď když jsem byla pro leky…dělá se u tvého praktického lékaře…myslím že nesmí být starší než 14 dní…takže sestřička řekla ať si to začnu vyřizovat v průběhu ms a že do opu ho musím mít…bere se tam krev a myslím i vyšetřují moc, točí EKG, změří tlak…taková klasika nic strašného
to ti ještě určitě vše řeknou musí ti dát i zadanku kterou pak dáš tomu obvodakovi ![]()
@Bella277 já v tom mám taky zmatek…ne teď čekám na ms před stimulaci…ale mám právě anginu a antibiotika tak se modlím ať ms ještě nechodí…dneska jsem 29 DC a zatím nic ![]()
@Linusren dekuji
nám 2. pokus vyšel a máme nasi duhovou princeznu 🌈 ❤️ při 1.IVF jsme měli právě 2 pokusy. Jen už nemáme nic zamrazeno, tak teď nás čeká 2.cyklus snad někdy ten únor/březen 🙏 nás trochu tlačí čas ![]()
@sarkahuncarova už úplně nevím, myslím že nejdřív 150, pak 225 a pak jsme navýšili na 300, upravovalo se to pak podle kontrol a podle toho jak folikuly rostly. Doktor mi to právě nechtěl prepalit, když to bylo moje 1.IVF a nevěděli jsme jak budu reagovat
joo, moje to byla taky první narkoza v životě, ale usnula jsem ani nevím jak a vzbudila se až na pokoji (že mě probrali na sále vůbec nevím
- asi dobrej matros). A jinak musím zaklepat, že stimulace dobrý, jen jsem měla ten podbřišek citlivý, jak tam toho bylo více než normálně a před OPU mi dělalo problém se ohnout a větší výmol na silnic byl taky zážitek, jak to auto naskočilo ![]()
@Iriss86 přesně, Gonal je pero, kde si nastavuješ počet jednotek podle rozpisu. Orgalutran jsou jednotlivé injekce a Ovitrelle taky. Jinak v CARu jsou povinni vzít od tebe ty použité injekce zpět (lékárny neberou).
ale tak to máš dobře zařízené, když ti to pichne kolegyně. Ja naštěstí měla cvik - rok předtím jsem si přetrhala vazy v kotníku a pichala jsem léky na ředění krve (ale první mi taky do kanclu přišla píchnout sestřička z naší domácí péče
)
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.