IVF 2022/2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
999
26.10.22 10:52

@Jíťa 35 tak to je super že už jsi objednaná…ale věřím že je to pro tebe dlouhý to čekání :? Ale uvidíš že to uteče ani nebudeš vědět jak :hug: já jak jsem z té stimulace teď nervózní tak mi přijde že se to blíží až moc rychle :lol: jojo já už jsem po konzultaci a už mám léky a jen čekám na ms a měla bych začít stimulovat od 2 DC…jen teď dobírání ATB tak ještě uvidím co mi na to řeknou v caru :) já jsem to tady taky dlouho jen četla ale pak jsem si řekla proč se nepřidat a jsem za to ráda…aspon mám všechno s kým probrat…v okolí nemám nikoho kdo by si tím prošel takže jsem ráda za holky tady :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
26.10.22 10:56

@sarkahuncarova ahoj, zavolej… Podle mě ti řeknou že jestli se na to cítíš a chceš, tak můžeš, když to nebyl covid ;)
Dávka gonalu je ok, z narkozy strach nemějte, ale já se před prvním OPU taky úplně klepala.
Já s napětím čekám na první ultrazvuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
26.10.22 11:04

@sarkahuncarova věřím že si nervózní ze stimulace, já budu určitě taky :hug: každopádně už nervózní malinko ze všeho jsem :lol:
Ja si myslím že, když půjdeme ke konci listopadu teprve na konzultaci, tak mě to vše posunou až po novém roce jelikož to bude vycházet mezi svátkama :roll: :lol:
A nebo se mýlím a pak to bude všechno rychlý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
26.10.22 18:29

@sarkahuncarova To je dobre, ze to xkrat vysvětlují. Muj Dr třeba chce abych mu to vše zopakovala,(když jsme měla volat určitý den DC na hp, průchodnost vejcovodu…)což docela pomáhá si to zapamatovat. Jinak kyvam hlavou jak potrefeny oslík a když vyjdu z ordinace vim prt :mrgreen: :mrgreen:

@Jíťa 35 Ahojky, neboj to uteče. Stihnete různé nabery. vysetreni pak si před svátky odpočineš a od Ledna se muzete pustit do toho kolotoče naplno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
26.10.22 19:42
@sarkahuncarova píše:
@Bella277 jojo neboj dají ti za včasu vše co bude potřeba neboj :) mě doktorka všechno opakovala jak pro blbecka…pak ještě sestřička…pak další sestřička vonmi dávala léky :lol: ale byla jsem za to vděčná protože těch informací bylo hodně a já byla nervózní :mrgreen: ještě jsem ke všemu dostala papíry a do těch mi vepsali co kdy v kolik a jak mám udělat :mrgreen: takže se na tom doufejme nedá nic zkazit ani na nic zapomenout 🙏 mě už je dobře..ale ATB mám do soboty…a právě vůbec nevím jestli je můžu při stimulaci..mám v plánu ještě volat do car než začnu..teď čekám na ms…nemám ji moc přesnou tak uvidíme kdy dojde :mrgreen: ale už mě začínají bolet prsa tak už se asi blíží :think:

Jo tak doufám, že mi to taky vysvětlí jako blbečkovi 😅, protože u nás v Caru mám vždycky pocit, že je to jako ve škole s paní učitelkou,,,řeknu to jednou a dost 😅 😅 😅 😅 😅 😅.

Určitě zavolej a zeptej se na ty antibiotika, taky úplně nevím jestli je vhodný stimulovat.
Máš teď oslabenou imunitu.
Těžko říct, no 😏.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
26.10.22 20:25

@AnneMarie2 no uvidíme snad jo…ve mě se to nějak pere jestli do toho jít nebo ne…ale zase už se cítím v pohodě takže si říkám proč ne :mrgreen: dost mě to stresuje a nervovat se další 3 měsíce a hledat pořád další a další informace…to už by mě mohlo taky do toho ledna klepnout :lol: no klepat se budu určitě taky…ale už mě tady tolik holek uklidnilo v různých skupinkách že to nic není takže tomu prostě budu věřit 😁 tobě držím palce ať ultrazvuk dobře dopadne a máš hodně krásných folikulů :hug: a pak napiš u koho jsi nakonec byla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
26.10.22 20:29

@Jíťa 35 tak uvidíš co ti tam řeknou :mrgreen: držím palce ať se to stihne ještě před novým rokem :hug: ale i kdyby ne tak prosinec krásně uteče se všema přípravám na vánoce a leden bude co nevidět :mrgreen: nekonec si ještě budeš říkat jak to strašně uteklo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
26.10.22 20:31

@Iriss86 jojo to znám taky vždycky kyvu jak osel ale jde to jedním uchem tam a druhým ven :lol: ale naštěstí mi Dr vše vzdy zapíše takže nemám co zkazit :lol: s tím opakováním je to taky dobrý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
26.10.22 20:35

@Bella277 neboj já myslím že jsou zvyklý že je tam většina lidí mimo z té nervozity :mrgreen: co je opravdu důležité tak určitě zapíšou aby jsi to nezapomněla…nebo mě vždycky sestřička strčí propisku a řekne ať si to píšu do zprávy ty datumy a časy :D jinak mívám taky pocit že mě vždy co nejrychleji de vypaluje…ale teď když to bylo fakt důležitý tak vše zapisovala a zdůrazňovala :D jojo zavolám a uvidím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
26.10.22 20:39

@sarkahuncarova jdu zítra a k tomu chlapovi.
Co mi řekli ještě před prvním IVF, někdy je potřeba zkoušet a zkoušet a to miminko si vychodit. Nemám se upínat na jedno IVF a zhroutit se když nevyjde. Ještě k tomu ne vždy každý protokol sedne každé ženě a první je prostě „na zkoušku“ jestli to bude dobré nebo to bude chtít jinak. To se neposlouchá dobře, ale bohužel… Přeju vám všem moře trpělivosti :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
26.10.22 22:10

Ahoj holky,
mě čeká 2.IVF pravděpodobně v lednu. První dopadlo bohužel špatně, nakonec nebylo žádné embryo k transferu. Bylo to těžké. Ale člověk musí jít dál a doufat a věřit. U nás je příčina imunologická + ne ideální spermio. Jaký je váš příběh?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
26.10.22 22:29

@Rubii Ahoj,to je mi líto, že 1.pokus nevyšel. Ja se také bojím, že nebude nic k transferu.Jak moc špatne je spermio? Kam chodíš do caru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
26.10.22 22:56

@sarkahuncarova
Moc děkuji, taky držím palce ať ti vše dobře dopadne :hug:
Každopádně dám vědět jen co budu mít víc info :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
26.10.22 22:59

@Rubii
Ahojda,
To mě moc mrzí že první nevyšlo, ale nesmíme ztrácet naději a musíme věřit :hug:
Nás čeká 1.IVF
Takže spousta otázek, nervozita…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
26.10.22 23:27
@sarkahuncarova píše:
@Bella277 neboj já myslím že jsou zvyklý že je tam většina lidí mimo z té nervozity :mrgreen: co je opravdu důležité tak určitě zapíšou aby jsi to nezapomněla…nebo mě vždycky sestřička strčí propisku a řekne ať si to píšu do zprávy ty datumy a časy :D jinak mívám taky pocit že mě vždy co nejrychleji de vypaluje…ale teď když to bylo fakt důležitý tak vše zapisovala a zdůrazňovala :D jojo zavolám a uvidím :D

Jo, já si také myslím.
Přeci jenom je to dost důležitá situace a je vážně moc důležitý, aby bylo vše, tak jak má být a na nic se nezapomnělo.

Teď ještě když si vzpomenu, tak se vůbec doktor neptal na genetiku, zda jí budeme chtít.
Někde jsem četla, že když se dělá genetika, tak se čeká na další cyklus a nedělá se čerstvý ET.
Tak vůbec nevím.
Jinak ty injekce na tu stimulaci, to je stejné dávkování jako u ovitrelle, jako už připravená injekce nebo je to jinak?

Taky by mě zajímalo jak je to se sexuální abstinencí.
V papírech jsem četla, že po ET má být týden sexuální pauza.
Pak jsem někde četla, že když se IVF nepovede, tak se má dodržovat 6ti nedělí.
Před odběrem spermii je to asi 3-7 dní, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.