IVF 2022/2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
999
30.10.22 08:55

@Iriss86 já mám 205…je to průmyslová pojišťovna :) takže budeš volat v pondělí co a jak? Tak držím palce ať to stihneš ještě tenhle cyklus :hug: tak pak dej vědět :D tak snad ti utrogestan pomůže oddálit ms…já jsem to jednou zkoušela protože mi mělo vyjít ivf na nějaké svátky a MŠ přišla přesně na den :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
30.10.22 12:12

@Bella277
@sarkahuncarova
Tak teď jsem na sebe akorát naštvaná, ze jsem to nezkusila fakt dřív a poslechla Dr který říkal zavolat až za 3-5 Tydnu a zeptat se na schválení.3.tyden bude začínat zítra. :zed: :zed: Ja mám taky Průmyslovou pojišťovnu :,(
A s tou krvi mám volat 3-5 dní před ms. Pozve nás na nabery a já už dostanu léky a instrukce až mu řeknu přesnou váhu. A pak jen zavolam, že už jsem začala. A pochybuju až tam zítra zavolám že mě. hned v úterý vezme :,( Ten utros už je moje berlička
Ale už několikrát mi ms přišla i přes něj na den přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
30.10.22 12:51
@Rubii píše:
Přesně tak, genetika páru se dělá z krve před IVF a trvalo asi měsíc, než byly výsledky. Ty trombofilni mutace ti mohli udělat už na vstupním vyšetření spolu s dalšími. Každopádně pojišťovna proplácí jen 1 vyšetření za život. Genetika embryí se dá podle mě dohodnout až před odběrem vajíček. Asi záleží, zda jde na pojišťovnu nebo jako příplatek. Já jsem to s Dr. řešila až při stimulaci, kde jsem ji jen potvrdila, že zatím genetiku embryí nechci. Myslím, že je to hodně o konkrétním Dr., někdo nabízí doplňkové metody až po nepovedeném pokusu a někdo doporučí hned. Myslím, že se ale nemusíš bát, i kdyby na to nedošlo. Názory na to jsou různé. Pokud bude 5 denní kultivace, často ta špatná embryjka odpadnou sama. Kdy bys měla začít? :)

Moc děkuji za spoustu informací 👍 ❤️️.
Tu genetiku z krve bych si asi nechala udělat, ale to vyšetření embryí zatím opravdu ne.
Máš pravdu, taky si myslím, že když by embryo nebylo dobré, tak většinou do toho 5 dne odejdou i bez rozborů.
Také jsem někde četla, přesně jak píšeš, že to kolikrát mrňousům spíš uškodí, ikdyž jsou třeba úplně v pořádku.
No budeme doufat 🙏.
7.11. jdu na ultrazvuk přes stimulací a pak bych to měla 11.11. dostat, tak by to mělo snad všechno vyjít.
Mám teda strašný strach.
Teď jsem hlídala ovulaci byla předevčírem, tak se moc modlím pro tuhle poslední šanci před IVF 🙏 ❤️️.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
30.10.22 17:17

@Iriss86 tak ale to je snace že by jsi to mohla stihnout :hug: jestli máš stejnou pojišťovnu tak schválený už to určitě bude a jestli má ms dojít ve středu tak by tě tam ještě mohli třeba na úterý nacpat a snad utrogestan mě oddálí a stihneš to :mrgreen: mivas pravidelně cykly? Nebo je možné že budeš mít zpoždění? Moc bych ti přála aby jsi to stihla…chápu že představa že budeš čekat na dalši cyklus je strašná :zed: dej vědět co ti zítra řeknou…držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
30.10.22 17:49

@sarkahuncarova Děkuji dám. Hned po 9h až budu mít v práci čas tak zavolám. No prave, že cykly mám jak na houpačce 26,18,27, 24,19…takže je to pro mě v appce vždy jen orientační predpoved. Pravidelne to bylo při pití kontryhelu nebo pro utrosi, ale ani ten nebyl 100%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
30.10.22 18:11
@sarkahuncarova píše:
@Rubii díky za zkušenosti :) a ty máš pcos? Že jsi měla tolik vajíček při tak nízké stimulaci? :) Ja mám pichat 187,5 8o no doufám že se mi ohss vyhne 🙏 já si kolikrát říkám že radši ať vyroste třeba jen 6 folikulů než pak ohss…musím fungovat a starat se o malou 8o

Právě že prý PCOS nemám, mám delší cykly, ale ovulace je, AMH mám trochu nadprůměrné. Kamarádka mladší, nižší AMH, měla ještě víc vajíček, ale bez OHSS. Asi je to individuální. Já bohužel do toho po OPU i onemocněla, měla jsem teplotu, takže to tomu asi trochu pomohlo, organismus byl vyčerpaný. Určitě tomu můžeš předejít, pít více tekutin a jíst proteiny nejen během stimulace, ale hlavně po ní. 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
30.10.22 18:31
@Bella277 píše:
Moc děkuji za spoustu informací 👍 ❤️️.
Tu genetiku z krve bych si asi nechala udělat, ale to vyšetření embryí zatím opravdu ne.
Máš pravdu, taky si myslím, že když by embryo nebylo dobré, tak většinou do toho 5 dne odejdou i bez rozborů.
Také jsem někde četla, přesně jak píšeš, že to kolikrát mrňousům spíš uškodí, ikdyž jsou třeba úplně v pořádku.
No budeme doufat 🙏.
7.11. jdu na ultrazvuk přes stimulací a pak bych to měla 11.11. dostat, tak by to mělo snad všechno vyjít.
Mám teda strašný strach.
Teď jsem hlídala ovulaci byla předevčírem, tak se moc modlím pro tuhle poslední šanci před IVF 🙏 ❤️️.

Rozumím, přirozené početí by bylo to nej. To jsme mely ovulaci asi podobně. 🙂 Taky si občas říkám, jaké by to bylo zažít ten zázrak, o kterém člověk jen čte. Vyhnout se tomuto stresu, ale zase můžeš IVF brát jako novou naději. Jestli je u vás jako páru problém jen to nižší AMH, tak do pátého dne přežijou spíše zdravá embryjka. A pak se uvidí. Imunologii ti dělali že? Více bych se tím nestresovala. Nalaď se na pozitivní vlnu, hlavně dobře spát a jíst, brát vitamíny. A dopadne to dobře.❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
30.10.22 21:02
@sarkahuncarova píše:
@Bella277 no já bych ji teď určitě nechtěla…kdyby pak třeba byl potrat nebo zamlklý nebo něco tak bych si ji asi dala v dalším kole…ale poprvé je to podle mě zbytečně pokud ti to Dr nedoporučí :D hodně jsem i v diskuzích četla že se ti pak vrátí strašně málo vajíček z genetiky…můžou je během vyšetření poškodit nebo můžou vyloučit i ty co by byly nakonec dobry…no v prvním cyklu bych se do toho nehrnula a nechala to na přírodě pokud ti to dr nedoporučí :D

Souhlas, také si to myslím.
Embrya nechám být, ať si poradí příroda 🙏.
Ale tu krev klidně udělat mohli no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
30.10.22 21:27
@Iriss86 píše:
@Bella277
@sarkahuncarova
Tak teď jsem na sebe akorát naštvaná, ze jsem to nezkusila fakt dřív a poslechla Dr který říkal zavolat až za 3-5 Tydnu a zeptat se na schválení.3.tyden bude začínat zítra. :zed: :zed: Ja mám taky Průmyslovou pojišťovnu :,(
A s tou krvi mám volat 3-5 dní před ms. Pozve nás na nabery a já už dostanu léky a instrukce až mu řeknu přesnou váhu. A pak jen zavolam, že už jsem začala. A pochybuju až tam zítra zavolám že mě. hned v úterý vezme :,( Ten utros už je moje berlička
Ale už několikrát mi ms přišla i přes něj na den přesně.

Tohle je fakt na prd no, ale třeba se to ještě nějak dá stihnout.
Hned ráno tam zavolej a snad ti pomůžou a bude to v pohoda, snad ti vyjdou vstříc 🙏 ❤️️.
Přesně vím, jak ti je,,,já už takhle doufala 2×, že teď bude IVF a vždycky jsem se mýlila, ale teď už se snad dočkáme a ty doufám taky ✊️.
Držím palce ✊️🍀.
Dej zítra vědět 👍.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
30.10.22 21:35
@Rubii píše:
Rozumím, přirozené početí by bylo to nej. To jsme mely ovulaci asi podobně. 🙂 Taky si občas říkám, jaké by to bylo zažít ten zázrak, o kterém člověk jen čte. Vyhnout se tomuto stresu, ale zase můžeš IVF brát jako novou naději. Jestli je u vás jako páru problém jen to nižší AMH, tak do pátého dne přežijou spíše zdravá embryjka. A pak se uvidí. Imunologii ti dělali že? Více bych se tím nestresovala. Nalaď se na pozitivní vlnu, hlavně dobře spát a jíst, brát vitamíny. A dopadne to dobře.❤️️

To určitě, to by bylo to nejkrásnější, co může být 🙏.
Před 13ti lety, když jsem otěhotněla a čekala syna, tak jsme si nedali jen jednou pozor a teď se dějí tyhle věci, v životě by mě tohle nenapadlo, že bude takový problém otěhotnět.
Jo, jo přesně jen ten AMH hormon a manžel měl ve spermiogramu více kulatých buněk, které se preléčily antibiotiky, prý to mohlo být z covidu.
Jinak imunologii?
Dělali hormonální profil a přišlo mi, že teda hodně omezený a štítnou žlázu,,,tu mám v pořádku.

Tak jsme nejspíš měly ovu stejně, tak to by jsme mohly začít stejně i se stimulací, viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
31.10.22 10:29

:dance: :dance: :dance: Tak jsem to stihla.
Ve středu v 9:30 jsme obj. Odbery + vydání léku a protokol.Tak jedno břemeno ze mě spadlo.Ted budu zase plašit nad vajíčky aby byly nějaké k opu.Se s toho dřív zblázním než otehotnim :mrgreen: sestra měla jen otazku kdy mám ms. A hned mě obj.Ze to máme akorát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
31.10.22 11:06
@Iriss86 píše: :dance: :dance: :dance: Tak jsem to stihla.
Ve středu v 9:30 jsme obj. Odbery + vydání léku a protokol.Tak jedno břemeno ze mě spadlo.Ted budu zase plašit nad vajíčky aby byly nějaké k opu.Se s toho dřív zblázním než otehotnim :mrgreen: sestra měla jen otazku kdy mám ms. A hned mě obj.Ze to máme akorát.

Jupiiiii to mám velkou radost :dance:
Teď to půjde jako po másle 👍 🍀 ❤️️.
Já schválně taky radši zkusím zavolat do Gennetu 👍.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
31.10.22 11:12

@Iriss86 tak hodně štěstí do startu. @sarkahuncarova ty ještě nic?
Já mám ve středu OPU a budu asi bojovat jen o dvě vajíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
31.10.22 11:22

Tak jsem holky volala do Gennetu a jsme s manželem oba negativní, což jsem si ani nemyslela, že by to bylo jinak a IVF od pojišťovny máme schválené :dance: :srdce: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4349
31.10.22 12:36

Holky, vy jste se tu teda pěkně rozjely :mrgreen:
co @sarkahuncarova? už přišla ms?
@Iriss86 no paráda! mam radost za tebe :D
@Bella277 takže taky tenhle měsíc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.