Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@AnneMarie2 ne já pořád nic
dnes jsem 36 DC…no už mě bolí prsa i břicho a taky jsem pěkně nafouklá…no už jsem si několik dní jistá že každou chvíli dorazí a pořád nic
a ty jsi dneska byla na utz a viděli jen dva folikuly?
To je mi líto…ale zase můžou být v obou super kvalitní vajíčka
a stačí jedno aby z něj nakonec bylo miminko
budu moc držet palečky ať ti to ve středu dobře dopadne ![]()
@Linusren jo pěkně se nám to tu rozjíždí
ne u mě pořád nic…dnes jsem 36 DC…už několik dní čekám že každou chvíli dorazí…bolí mě prsa a podbřišek a jsem nafouklá a ona pořád nikde ![]()
@sarkahuncarova zkusí odebrat tři, ten třetí je ale menší, počítám že 2 je maximum. Zbytek to vzdal. Jojo, je těžké věřit i při těhle počtech. Já pořád čekám kdy se v CAR potkáme ![]()
@AnneMarie2 děkuji moc za info…určitě tam něco koupím
já věřím že i ze dvou to může vyjít a že ti to vyjde…jednou prostě musíme všechny tu smůlu prolomit
no tak třeba se potkáme až půjdeš na transfer a já na kontrolu
jestli se teda ms někdy uráčí dorazit ![]()
@sarkahuncarova noo… To bys sebou musela hodit, začít zítra a jít na kontrolu v pondělí, a já bych musela vydržet s transferem, tj mít dvě stejně skvělá embrya, jinak s jedním nebo jedním výrazně lepším mi vyjde transfer na sobotu.
@Rubii Ahojda dobře, děkuji za info 🙂
Taky doufám že stimulace bude úspěšná. Už se těším na první konzultaci až se dozvím víc
@Linusren píše:
@Bella277 mě to došlo, že jsem napsala blbost, ale myslela jsem už listopadno hurá, věřím, že ten listopad vám všem, co to budete podstupovat, vyjde
To vůbec nevadí, víme, jak to bylo myšleno 😊.
Moc, moc děkujeme, četla jsem níže, že ty jdeš za 14 dní na konzultaci, tak to už ti pak také uteče raz, dva, ikdyž člověk má vlastně pocit, že pořád jen na něco čeká 🙄.
@Iriss86 píše:
@AnneMarie2 děkuji.No já na tom budu stejně. Dlouho jsmem kourila, věk taky nic moc, stres, strava, nepravidelny spánek. Takze já budu ráda za ty 2, víc jich ani nečekám.
Dej pak vědět jak se cítís a kolik si jich nakone vypotila. Drzim palečky ať jsou top kvality.
@Bella277
Kdy jdete na konzultaci pro léky to už máš domluvené?@Linusren děkuji a jak jsi na tom ty?
@sarkahuncarova co ty už má přišla?
No toho 7.11. jdu na ultrazvuk před stimulací a pak bych to měla během 3 dnů dostat, takže počítám, že teď toho sedmého by mi měli už snad dát nějaký ten plán a léky,,, teda doufám 🙏.
Jinak s tím kouřením atd, taky s tím dost bojuji, poslední dva roky jsem přešla z cigaret na iqos, ale popravdě?,,,možná jsem toho vykouřila ještě víc.
Minulou neděli jsem si řekla a končím,,,vykouřila jsem poslední heets a konec.
Dnes se držím týden a zatím to nějak tak zvládám, ale občas to jsou muka 🤦♀️, každopádně v těhotenství bych nikdy nekouřila i když jsem čekala syna, tak jsem přestala kouřit.
Takže, když teď vím, že se blíží IVF, tak jsem si řekla, že vlastně už tyhle vyprodukovaný vajíčka budou doufám embrya a hned jsem s tím sekla, je to prostě pro mě velká motivace ❤️️.
@Rubii píše:
S tou imunologií jsem myslela třeba, vyšetření zda nemáš zvýšené NK buňky nebo protilátky proti spermiím, ovariím apod. Ono já nevím, jak se postupují u páru/ženy, ktera už dítě má. I když za 13 let se změní i imunita.Jinak já budu začínat stimulaci až v prosinci nebo v lednu, musím počkat 3 MS, aby si tělo odpočinulo od minulého nepovedeného IVF. Jsem tu jen zatím jako takový čekající člen, připravený podpořit ostatní. 🙂
Popravdě mi žádné takové vyšetření nedělali, ikdyž mi to také přijde divný.
Třeba ty protilátky proti spermiím mi přijde celkem základ, ale prostě nic.
Uvidím toho 7.11. co mi všechno doktor řekne, ale nepředpokládám, že mě pošle na další vyšetření.
@Rubii
Jinak mě moc mrzí, že první IVF nevyšlo 😔, přeji ti, ať další pokus se podaří ✊️🍀 ❤️️🙏.
@sarkahuncarova píše:
@Bella277 no to rozhodně mohli…o tom žádná…přijde mi že většině caru je to základní vyšetřenítak to je super že už máte výsledky a máte schváleno…teď už jen léky a počkat na další cyklus a můžete se na to vrhnout
Jo jo, dělají fakt jen základ, až pak když je nějaký další problém, tak to začnou řešit.
Do té doby pěkná prdlačka.
Jsem moc ráda, že už se to zase kousek dál posunulo
🙏.
@AnneMarie2 věřím, že se imunita mění, ale přijde mi že bohužel s věkem spíš k horšímu.😕
@sarkahuncarova píše:
@Rubii a kolik jsi měla to AMH? Já mám totiž taky vyšší…teda Dr nic neříkala ale na internetu jsem se dočetla že má být do 6 a já mám skoro 8…asi nic strašnýho ale vyšší to jeno asi to bude individuální a budu se muset nechat překvapit jak budu reagovat
no tekutiny to u mě budou velký problém…když na to myslím tak vypiju tak max litr za den
takže se budu muset hodně hlídat a nutit se do pití
děkuji za všechny rady
No koukala jsem do lékařské zprávy a mám tam uvedeno před rokem AMH 8,89. Přijde mi to divný. Ale tak budu jim věřit.
Taky piju spíš míň. Ale při stimulaci jsem se teda donutila pít tak jednou tolik. Pak když jsem si přečetla, že při OHSS se má vypít i 4 litry, z vody už mi bylo zle. Jedla jsem hlavně polívky, takže vlastně i pila, tak to docela šlo.😀
Ale nebudu tě strašit, prostě to chce nepodcenit a predejdes tomu. U mě to určitě bylo i tou nemoci a teplotou, kdy jsem hodně vody vypotila.
Holky, pročítám diskuzi a je tu některá už po ET nebo jste všechny ve fázi stimulace a očekávání ET?
@AnneMarie2 Aha.Tak to mu dá určo klasiku, třeba v příštím dá minimalki nebo si o ní řeknu kdybych nereagovala vůbec.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.