Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@AnetB12
Ahoj, my také chodíme na kliniku Helios, genetiku jsme nedělali. Mě osobně se do nich ještě dál vrtat.
Tak přeji příjemnou stimulaci ![]()
@Iriss86 Příští týden máme pohovor s embryologem, kterej by se nám k otázce genetického vyšetření embryí měl taky nějak vyjádřit. My máme oba s manželem genetické vyšetření, které vyšlo v pořádku, tak to možná nebudeme nakonec řešit ![]()
Mě je 32, snažíme se už asi 4 roky. Před dvou rokama sme byli poprvé v reprodukční klinice, kde udělali základní vyšetření a vše bylo v pořádku. Před měsícem sme zašli znovu na kliniku a výsledky už dobrý nejsou, dokonce nám řekli, že jediná možnost je umělé oplodnění… ![]()
@Bobina87 Taky Helios? Super
a můžu se zeptat ke komu? My prim. Texl
@AnetB12
Když to tak slyším a čtu, tak jsem ráda, že jsme si vybrali Helios. Všechny konzultace včas, odběry krve a ultrazvuk hned za sebou a za 10 minut hotové. Na konzultaci jsme byli také u primáře Texla. Pak se to tak střídá na ultrazvukových kontrolách. Za mě naprostá spokojenost. Teď jdu na druhý transfer, první skončil v 6tt biochemkem ![]()
@Bobina87 Já sem byla ráda, že to šlo tak rychle… v říjnu sme byli na první konzultaci, doporučil nám nějaká vyšetření, po týdnu byla další konzultace (ve čtvrtek 27.10.), kde už byly výsledky vyšetření. Hned sme si šli pro léky a včera sem začala se stimulací. Doktor řekl, že je možné, že v půlce prosince proběhne KET a někdy mezi svátkama bych mohla testovat.
@AnetB12
To zní skvěle ![]()
My jsme to měli úplně stejně, není na co čekat
To by jsi měla krásný dáreček k Vánocům ![]()
A co injekce zvládáš si píchat sama?
@Bobina87
Včera byla teprve první injekce, kterou mi píchl manžel. Dneska budou už dvě injekce.
A kdy máš jít na transfer a po jak dlouhé době jdeš na tento 2. pokus, po tom biochemku?
@AnetB12
Já jsem ty injekce vůbec nedávala, tak mě je manžel musel aplikovat celou stimulaci ![]()
Zítra jdu na UZ kontrolu a už mě doktor řekne, jaký den to bude
předpokládám pondělí. Šla jsem hned další cyklus na druhý transfer, nedávala jsem si žádnou pauzu.
@AnetB12 Tak to asi nebude u Vás potřeba. My na genet. vysetreni jako pár nebyli.Dr to nabídnul jako -plne hrazené pojišťovnou nad 35let.Pak záleží na nás jestli po odběru dle počtu řekneme ano /ne, ale genetik to musel schválit. Kdyz bude 1 vajíčko 5.den tak je zbytečne ho dal testovat a nechám zavést. Preji ať Vám to vyjde.To byl byl krásný dáreček.
@Jíťa 35 @Kristeena0 @sarkahuncarova @Iriss86 ahoj holky, už jsem dospala narkózu. Dnes jsem byla za lék proti zvracení ráda, byla jsem jak po kocovině. Břicho ale skoro nebolí. Pořád nechápu že vykutali 4 zralá když to vypadalo na 2, možná 3. Oplodňují je ve 12 a zítra ráno v 8 budou volat jak se oplodnily. A pak volají každý den, jsou to šílené ranní nervy vždy. Mrazit tři nejspíš nebudu, ono se nebude vše vyvíjet dobře, ale můj cíl, jeden transfer by se mohl povést. 🙏
@Kristeena0 no tak já dám vědět jestli jsem čekala nebo to šlo jak má běžícím pásu ![]()
@AnneMarie2
Jé, tak 4 zralá vajíčka, to je pěkný výsledek.
Na jak dlouho si berete holky volno z práce po tom odebrání vajíček? Jestli je teda vůbec nutné brát si volno? ![]()
@AnetB12 záleží jakou děláš práci. V den punkce určitě, jsi po narkoze… Pak myslím že se hodí pár dní navíc pro ty pracují fyzicky, to břicho může po punkci celkem bolet, záleží i kolik brali vajíček. Jinak v kanclu by se druhý den už asi sedět dalo. Já mám stresovou a rizikovou práci, tak jsem doma už od stimulace.
@AnneMarie2 To chápu to nervy budou, je dobre, že volají sami.Tu kocovinu nezávidím. Ja po slepaku v 19 zblila kde co.Ted rok 2021 (3×narkoza)jsem hlásila dopředu o lék a pak po probuzení kromě bolesti po operaci…jen naštěstí lehla kocovina. Drzim palečky. Davej vědět…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.