Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@AnneMarie2
No páni, tak to mooooc držím palce
určitě to tentokrát dobře dopadne. Tohle čekání je nejhorší. ![]()
@AnneMarie2 Tak to je nádherný!
Ať víkend uteče a máš bublinku už u sebe ![]()
@Apronka Ahojky, taky mám PCOS, můžu se zeptat jaký je postup když je riziko toho OHSS? To nechají všechny vajíčka zamrazit a pak se čeká na další cyklus?
nebo jakou dobu poté trvá než proběhne transfer. Takže si pak ještě zas zaplatíme rozmražení? ![]()
A jak se přijde na to jestli náběh na OHSS je? To už během stimulace nebo při OPU či ty dny po?
Jinak teda hrůza, když ti nedají vědět jak se vše vyvíjí
Bych se zbláznila za ty dny… A není možnost si zavolat dřív, by ti mohli snad vyhovět a říct jak to vypadá?
@sarkahuncarova Achjo to je teda šílený
Se nám to pořád nějak oddaluje. U mě MS zatím nic, obávám se že mě taky nechá čekat zrovna co nejdýl to půjde…
Tak se drž a ať jsi co nejdřív zdravá ![]()
Ono to přes to Vánoční šílenství uteče ![]()
Určitě je lepší to odložit než za každou cenu tělu naložit.
Holky děkuju za info s tím AMH, já hodnotu bohužel vůbec nevím, dr se o tom nezmiňoval a ani netuším zda jí zjišťovali.
Zkusím se zeptat až půjdu na utz po stimulaci.
@Iriss86 to je hezký
Budeš mít super pomocnici k miminku. A těší se na to až bude mít sourozence?
Má pravdu, někdy je lepší neplánovat a tolik nad věcmi nepřemýšlet. Jen to jde opravdu těžko. A kor teď že, když to vše plánovaný prostě je.
![]()
V jaký jsi teď fázi? Já už se tu začínám ztrácet ![]()
@Kristeena0 jj těší a moc tak jsme zvědavá jak bude pomáhat když o tom pořád mluví..zatim čekám na ms a ta pořád nikde.
@Iriss86 No tak to jsme dvě co čekáme na MS, pak stimulace?
Myslím že jí to vydrží a bude ti pomáhat.
Moje mamka měla s novým manželem první mimi když mi bylo 12, pak ještě další dvě v rozestupu dvou let. A je to to nejlepší na co v dětství vzpomínám
Jak jsem pomáhala a starala se, chodila s nimi na procházky a připadala si jak velká holka
A ta touha po vlastním dítěti byla větší a větší ![]()
@Kristeena0 píše:
@Apronka Ahojky, taky mám PCOS, můžu se zeptat jaký je postup když je riziko toho OHSS? To nechají všechny vajíčka zamrazit a pak se čeká na další cyklus?nebo jakou dobu poté trvá než proběhne transfer. Takže si pak ještě zas zaplatíme rozmražení?
A jak se přijde na to jestli náběh na OHSS je? To už během stimulace nebo při OPU či ty dny po?Jinak teda hrůza, když ti nedají vědět jak se vše vyvíjíBych se zbláznila za ty dny… A není možnost si zavolat dřív, by ti mohli snad vyhovět a říct jak to vypadá?
Doktor udělal první ultrazvuk při stimulaci a hned řekl, že tam u mě riziko každopádně je, proto prý neuděláme ET ale KET za měsíc a půl. Což v našem případě nevyjde, protože budou svátky a kliniky zavřené
takže jestli nám bude přáno a bude co transferovat, tak nejspíš v lednu. JInak by transfer proběhl hned tuto sobotu. Tak nevím jak to je…jestli ten transfer pak bude jakoby pojišťovnou zaplacený nebo jestli si ho zvlášť zaplatíme. ![]()
Jinak mi ale připadá, že každá klinika přistupuje jinak. Kamarádka má taky PCOS a ET ji i přesto udělali. To, že pak byla v takovém stavu, že další KET mohl proběhnout až za 3 měsíce, to je další věc ![]()
@Kristeena0 jj léky už se mi chladí ve dveřích lednice.
Holce je 13 tak snad ji to nadšení vydrti i když ji v noci asi krikem vzbudí ![]()
@AnneMarie2 Taky bych to tak chtěla pokud bude co tak něco zavést a něco poslat.At si zkratim čas na čekání. Ten víkend bez infa nezávidím to bude dlouhé. Ale neboj oni ještě zesílí a v pondělí už budou u Tebe ![]()
@Bobina87 píše:Úplně přesně Bobino, nás je v kanclu 5 a 3 z toho řešíme neplodnost, bída
@Beanka @Jíťa 35
Mě je 35 a minulý rok jsem se vdala, nikdy jsem si nemyslela, že budu mít problém s otěhotněním a jsem to já, kdo má problém. Jak si psala, že je to v této době běžné. U mě v kanceláří jsme 3 holky, co řešíme otěhotnění v Caru. Je to opravdu smutné, ale myslím, že to bude stále běžnější bohužel
@Beanka
Já jsem nejstarší z pěti dětí
, co chci říct, že moje mamča problém s plodností nikdy neměla, moje sestra je o rok mladší a taky má 2 děti, říkám si proč já
vdám se až ve 35 letech, říkala jsem si, že jsem si tu smůlu vybrala
a ono ne
, každopádně jsem vděčná za medicínu a za to, že to aspoň nějak jde. Holky to dáme ![]()
@Bobina87 Moje mamka je z 9 děti mě měla ve 42 jako 5 dítě. To ještě asi nebyly tak agresivní fabriky, emise nebo nevím čím to je, že vlastně naše generace má takové problémy z početím.
@Bobina87 Já jsem vdaná 2 roky, taky bych neřekla že mě potká tohle. Ale hodně slyším že v dnešní době má problém otěhotnět hodně žen. Takže di myslím taky že tohle do budoucna bide víc běžnější než přirozené bohužel. Ale je fajn mít naději a vědět že jsou i jiné metody jak tomu pomoct ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.