Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky ![]()
Tak jsem dnes byla na ultrazvuku před stimulací, vše je v pořádku, žádné cysty 👍. Dostala jsem dnes protokol a mám si začít píchat druhý den MS Puregon 275 jednotek.
Taky jste si píchaly Puregon, vše ok, žádné vedlejší účinky?
Dneska to na mě všechno nějak dolehlo, že se to všechno začíná dít a zároveň smutek, že to takhle dopadlo.
Dneska jsem se v sesterně rozbrečela jako malý dítě
.
Co vy holky?
Musím dočíst diskuzi.
Držím všem palce ✊️🍀 ❤️️.
@Bella277 to prece nevadi, ze ses rozbrecela
vsechno bude dobry
je dobre, ze nic nenasli a muzete zacit
. Jak ja vam zavidim, ze se u vas neco deje nebo uz vite co a jak ![]()
@AnetB12 tak se poradne zeptej v tu stredu! Jinak te chapu, kdyz cloveka zaskoci necim, co neceka, tak se na nic nezmuze a napadaji ho dotazy az pozde 🙈 mam to stejne ![]()
No s tím mekáčem je to pověra co se ve vodách e mimi docela předává. Já tam nebyla dvacet let a na jaře jsem si říkala že si radši dám burger na food festivalu. No a nepovedlo se. Teď se prostě bojím riskovat cokoliv (já vím, je to úplný nesmysl, ale když si píšete s holkama kterým to tak vyšlo…) Jo a ještě prý jedna ověřila že jen hranolky nestačí. No tak jsem to vzala poctivě, ale ve výsledku mám zase chuť na pořádný dobrý burger. A taky na nějakou Asii. Vůbec jsem nějaká pažravá.
Jo a bod dvě - ananas. To ale má trochu víc smyslu, obsahuje bromelain který pomáhá embryjku hnízdit. Takže ten mám v ledničce.
@AnetB12 Aha,něco to do sebe má. Telo si odpocine od návalu hormonů A zasah do dělohy. Zalezi pak na kvalitě embrii jestli vydrží rozmrazení. Toho s bojím. Aby pak neřekli po zamrazeni a po rozmrazení bohužel nevydrželi…
@Bella277 Paráda a kdy máš mít ms? Jen si pobrec, až začneš pichat tak to bude to samé
koktejl hormonů a okolí na pěst ne ty, ale okolí
už na to připravuji chlapa, ať se připraví ze mi bude vše vadit a budu nevrala.Asi 100× horší než v době ms
Prý ať to ani nezkoušim ![]()
@AnneMarie2
Tak v tom případě mám asi smůlu nesnáším ananas stejně jako grep který podporuje ovu ![]()
@AnneMarie2 Mám představu asi takovou že když budou 3 vajíčka, necham 1 zavést a 2 na genetiku.Bud vyjde hned
první nebo si zkratim čas a počkám na to co se vrátí z genetiky. Predstava krásná, uvidíme jaká bude realita. Uprime moc nepočítám s tím že hned 1 ET vyjde.
@Iriss86 i to by byl hezký výsledek, zrovna nedávno jsem si říkala že já husa naivní jsem si to před prvním IVF představovala přesně stejně. Jedna stimulka, max dva KETy a končím. No a kde jsem, tři stimulace, dva transfery a nikdy nic ke zmražení.
Dnes jsem se loučila na sále s Bydžovskou že jsem tam naposledy. A ona prý proč, že můžu zase přijít kdyby to nevyšlo. Tak jsem jí řekla že s mými výsledky max. jedno embryo, k čemu to je… No a prý co bych chtěla ve svém věku ![]()
@Bella277 Ahojky, tak to budeme mít stejný přípravek. ![]()
Zatím zkušenosti s ním neřeknu, čekám na Ms. ![]()
Kdy jí ty očekáváš?
Jojo taky mívám dny kdy to na mě dolehne, proč musí mít člověk všechno tak složitý. Ale na druhou stranu, ještěže je alespoň tato možnost
To zvládneme ![]()
Už se těším až nám to tu všem vyjde a budeme řešit těhotenství
Kdo má jaký chutě, nálady, stavy atak ![]()
Ale aby to neznělo depresivně, na transferu se mnou byly na pokoji dvě ženy. Jedna měla 35 vajíček, ale OHSS nebyl, a vybírali si kolik embryjek si nechají zmrazit. Té druhé ET nevyšel, ale KET už jo. Obě šly na další KET pro druhé dítě.
@AnneMarie2 kolik ze ti je? Jestli mám vůbec začínat
Jo já si myslela, ze IVF je 100% dítě za třeba 100 000.Predstava desná, ze budu odkládat peníze na dite---tehu.Kdyz to nejde normálně. A ono prt.Jen ta výše peněz zůstala, ale výsledek, ze to nemusí klapnout q kolik je vůbec pokusu a celkově pojistona to jsme nevěděla. Ted už vím vše samozrejme načteno tady.
@Iriss86 to víš že začínej, nikdy nevíš jak to bude zrovna u tebe, dokud to nezkusíš. Já tu pojišťovnu o chlup nestihla, je mi 40, ale s AMH 1,6 jsem myslela že to není ještě tak zlý. Rok předtím bylo 2,6, tak jsme se ještě rok snažili doma s kontrolou ovulace každý cyklus…
@AnneMarie2 s tvým AMH 3 vajíčka. Tak to teda jsem zvědavá na sebe AMH skoro prt.(0,26) Tak budu doufat ve zdárnou stimulaci. Aspon 1.vajicko,,🙏 🙏 🙏
@AnneMarie2
Opravdu ananas? Jdu na transfer zítra, tak si ho asi dnes ještě zajdu koupit
Asi spíše čerstvý že? ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.