Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@sarkahuncarova @Iriss86 holky dnes 5. den po transferu, embryjku je 10 dní. Na krev jdu 21.11. a test rozhodně nezkusím dřív než 9. den a to ještě uvidím jak se budu cítit a jestli se mi bude chtít. Taky nevylučuju že otestuji až za týden v neděli před krví. Doma mám 3 testy a víc už jich kupovat nebudu.
@Iriss86 píše:
@Bella277 @Kristeena0Co vy, jak jste na tom?
Ahoj ![]()
já dneska 1DC, takže se zázrak nekoná.
Zítra k večeru první injekce, už teď se bojím 😔.
Koukám, že ty už stimuluješ, jak to zvládáš?
@Iriss86 píše:
@Beanka Mám vypíchané zatím 4 dávky udělala se mi jedna modřinka, ale už se mi hůř píchá, bříško je nafouklé tak vpichy už jsou nepřijmy. Zitra dám 5.davku a v pondělí pauza a 1. kontrola.Tak uvidíme co dal. Jedine plus je, ze mi ms zmizela po 4 dnech.Za to je i rád muž
za modřinku odměna
Po kontrole do odberu pichas každý den dál stimulační léky?Příspěvek upraven 12.11.22 v 09:58
Taky jsem byla překvapená, že menstruace byla slabší a kratší ![]()
1. Kontrola-to jsou nervy viď
, napiš jak jsi dopadla, držím pěsti
![]()
Já jsem dnes 12 DC a píchali jsme poslední Bemfolu a Orgalutran, zítra dvě injekce na zastavení Decapeptylu (místo HCG, když se bude vše zamrazovat) a v úterý ráno na punkci ![]()
@Bella277
Ahojky, neboj se, vše zvládneš a také vše dobře dopadne ![]()
Jsme v tom spolu holky ![]()
@Beanka píše:
@Bella277
Ahojky, neboj se, vše zvládneš a také vše dobře dopadne
Jsme v tom spolu holky
Ahojky ![]()
Moc děkuji za podporu ![]()
Tak to už máš za chvilku injekce zasebou 👏
k_hand:.
Proč budeš zamražovat a nebude transfer, kvůli genetice?
Musíme to všechno zvládnout, hlavně, aby to všechno dobře dopadlo 🙏.
@Bella277 Musíme vše zamrazit, protože moje vaječníky zareagovaly přehnaně a zpomaleně na stimulaci.
Paní doktorka mi dala krátký stimulační protokol a už na 1.UZ kontrole 7DC mi bylo zjištěno hodně folikulů, ale malých. Musela je paní doktorka “dokrmit”, aby bylo vůbec co odsávat, ale je jich prý nad 25 a tělo se musí dát dokupy, hlavně se bude odsávat až 15DC a prý takto dlouho (cca 19DC) se v tomto případě nezavádí. Genetiku nám dělali a tu máme v pořádku.
@Beanka píše:
@Bella277 Musíme vše zamrazit, protože moje vaječníky zareagovaly přehnaně a zpomaleně na stimulaci.
Paní doktorka mi dala krátký stimulační protokol a už na 1.UZ kontrole 7DC mi bylo zjištěno hodně folikulů, ale malých. Musela je paní doktorka “dokrmit”, aby bylo vůbec co odsávat, ale je jich prý nad 25 a tělo se musí dát dokupy, hlavně se bude odsávat až 15DC a prý takto dlouho (cca 19DC) se v tomto případě nezavádí. Genetiku nám dělali a tu máme v pořádku.
Aha, koukám, že se fakt během IVF může stát úplně cokoliv.
To si právě říkám každý den, co se všechno může pokazit.
U tebe to není nic strašného, ale je škoda, že nemůžeš mít hned transfer.
Je skoro půl druhé ráno a já nemůžu vůbec usnout, jsem že zítřka úplně nervózní.
Není mi z toho vůbec dobře
![]()
@Bella277
Hlavně se nestresuj, stejně to neovlivníš
vše bude jak má být ![]()
Vyraz na krásnou nedělní procházku, načerpej sluníčko a pak si hoď nožky hore 🙂 večer si uvař meduňkový čaj a zítra nám dáš vědět dobré zprávy ![]()
Já jsem malinko nervózní z úterní punkce
už ať to máme za sebou ![]()
Holky všechno je o zvyku a nervů se nezbavíme, víte jak dnes stresuju já…?Minule mi totiž bylo mnohem víc špatně, moc toho teda teď necítím. Strach že se zastavil vývoj je obrovský.
@Bella277 čeho se bojíš, injekcí? Nebo že už to začalo? U injekcí jde o to se překonat, ale není to zase tak hrozné.
@Beanka hlavně nezanedbávej pití a bílkoviny, ať se podaří odběr a ustojí případný OHSS. Určitě se budeš radovat ze šancí co budete mít. ![]()
@Bella277 Neboj to dáš. Jaela taky obrovsky strach a nervy, dej si čas který budeš pichat pokud nemáš nastaveno od Dr a zales si nekam kde budeš sama. V klidi jsi vše pro to vyzkoušej na necisto…Já první dávku dávala v práci v šatně na rozvrzané lavici.
V hlavě nastaveno, že musím rychle píchnout a letět na pas. Takze doma jsem si studovala a pak v práci hop hop a bylo to.
Predplnene pero - malá jehlička jen to trochu stiplo.Dnes jsem pichala poslední ( 5) dávku. Jen jedna modřinka. Muz je trošku naštvaný chtěl si to taky zkusit, ale já mu to nechtěla půjčit. Paradoxne jsme se na to těšila
Na píchám každé ráno v půl 9 zítra po utz kdyžtak stihnu novou nebo stejnou dávku. Horší bude obyč jehla tu už nedám. ![]()
@AnneMarie2 tak teď jen se ještě na ten týden nejak zabavit, aby ti to čekání utíkalo.
@Beanka Orgalutran má jakou jehlu prosím? Dr něco o něm říkal, když mi dával protokol, ale že mi nebude plést hlavu že na něj je čas. Tak jen na co se mám připravit
V kolik jdeš na opu?
@Iriss86 Ahojky, vypadá to že se konečně po 44Dc ta potvora rozjíždí, dala si na čas. Tak bude moct stimulace konečně začít ![]()
Copak ty? Jak to všechno jde?
@Iriss86 píše:
@Beanka Orgalutran má jakou jehlu prosím? Dr něco o něm říkal, když mi dával protokol, ale že mi nebude plést hlavu že na něj je čas. Tak jen na co se mám připravitV kolik jdeš na opu?
Orgalutran má malou jehličku, ale není to jako pero, ale normální injekce ![]()
Musím říct, že je trochu tupější a protivnější (štipká a zůstával mi po ní červený flíček, kde to svědilo) ale není se čeho bát. Dává se, aby neproběhla ovulace, to by byl pak průšvih ![]()
Mám být v 7:00 na značkách ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.