IVF 2022/2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
63
15.11.22 16:32

@Iriss86
uz sem doma, zatim vse v poradku a mam 23 vajicek… Manzel chtel, abych zakvokala… :lol: :lol: :lol: zatim ale nevedeli kolik z nich bude zralych a vhodnych k oplodneni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
15.11.22 16:35

@AnetB12 A máš prodlouženou kultivaci zítra by měli teda už volat co delaji? Tvl taky slušná úroda. Tak dej vědět co je nového. Drzim palečky a odpočívej. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
15.11.22 16:39

@Iriss86
dneska se bude oplodnovat, zitra mi reknou kolik bylo zralych vajicek a kolik jich oplodnili. mam si ale volat sama… :)
prodlouzenou kultivaci mam, takze budou pekne zrat 5-6 dnu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
15.11.22 16:43

@Beanka @Iriss86
Diky za podporu :) mam injekce jako prevence proti hyperstimucnimu hormonu. mam si dochazet na jejich pichnuti ted 3 dny. zatim me ale nic neboli. taky sem byla prekvapena jak se rychle usla :D a probrala sem se az u postele. honem sem chtela napsat manzelovi, ale zprava vypadala nejak takto „hpfpdekf flepsfpf“ :mrgreen: pochopil, ze se ani nema snazit to rozlustit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
15.11.22 17:48

@AnetB12 Wow 😳 🤗 🙏🏻 ♥️️ paráda 😁 chtěla jsem domácí vajíčka, ale teď slepice nenesou a nikdo nemá, za to ale my jedeme bomby 😂 co teď večer břicho?
Mě nenechali telefon u postele, musela jsem si pro něj dojít do skříňky, aby věděli, že jsem ready 😂 prodlouženou kultivaci budeme mít taky 🙂 mě nechali být co se týká hyperstimuláku, snad to bude vše Ok, když čtu teď tvou medikaci 🤦🏻‍♀️ 🙏🏻

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
15.11.22 17:57

@Beanka
bricho je v pohode, pokud lezim… ale kdyz se chci pohnout, tak to zaboli…
nam ty injekce dali vetsine… asi pro jistotu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
15.11.22 18:07

@Beanka
a teda jeste kdyz sem na wc a curam, tak me v tom podbrisku picha… :) ale tak to snad brzo prejde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
15.11.22 19:15

@AnetB12 přesně jak píšeš, v leže je malý tlak, ale ostatní pohyby-chůze, sed, toaleta je celkem pocuc, zítra ale bude líp a uslyšíme i zprávy z laborky 🤗
Holky, jak já vše přeju úspěch :hug: nakonec čeho jsem se bála nejvíc mě fascinuje, jak je to krásný, zažívat ty bolesti, který k tomu všemu patří 💉 ♥️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
15.11.22 19:24

@AnetB12 @Beanka holky máte krásný výsledky a myslím že trochu nepohodlí za to množství stojí abyste pak měly z čeho vybírat. Upřímně odběr jen pár folikulů při minimálce skoro nic není, bolelo mě břicho jen napoprvé při plné stimulaci ale teď už vůbec. No ale zas nikdy nic ke zmražení… Vy máte obě velkou šanci že to správné vajíčko mezi nimi už je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
15.11.22 19:33
@Iriss86 píše:
@Bella277 No tak přesně já jsem opak doporučení kromě cigaret a alkoholu. A hlavně mě nic neříkal co mám nemám dělat. Ani žádný papír jsme nečetla. V papírech byly akorát informace o IVF jako tlakovém jak se provádí, že nezaručuje tehotenstvi a povolení a právní ošetření skrz spermie, embria, vajíčka, mrazení…
Dnes 2.nocni pak 2 dny volno na pátek mám DV a asi si naplánuji DV i na sobotu neděli. Nemuzu pracovat a nic netahat nenamahat břicho. To je nereálné. Docrls se divím že Dr se vlastně nezajímá kde pacientka dělá co tahá…

Kam to prosím tě chodíš?
Jasně, to je klasický souhlas na konzultaci, ale když dostáváš léky ke stimulaci, tak by ti všechny tychle věci měli říct :roll:
Jak to chceš dělat v těhotenství?
Půjdeš na rizikové?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
15.11.22 19:39
@Beanka píše:
@Iriss86 úplně přesně, po 3 bodancích Orgalutranem jsem se šla odměnit a koupila jsem si pořádný zimní botičky v Eccu :D Jj, teď týden nesmíme nic, věř mi, že není ani chuť ani pomyšlení :mrgreen:
Pak si dát do menstruace pozor.
@Bella277 Děkuji, ono to vlastně ani jinak nejde, než to zvládnout :D když už ti to tam vyroste, tak to musí dát pryč a zaplať pán Bůh, že v takhle hojném počtu, no uvidíme kolik se jich bude vyvíjet, každý den budou volat. Jen mi říkali, že toho mají teď opravdu hodně, tak neví v kolik hodin :think:
Břicho je citlivý a dosednutí nepřipadá v úvahu, tak se furt válím a piju vodu a čajíky. Jen se vždy děsím plného močáku, to je pocuc na záchodě. To ale pomine a stojí to za to :)
@Linusren teď si právoplatně připadám jako slepice 😁 ale děkuji, ještě není vyhráno, uvidí se, kolik se jich bude vyvíjet :hug: jak jsi na tom ty? Něco jsem tu četla… ;)

Jo jo to máš pravdu, musí to ven, to je jasná věc :)
Máš velké štěstí, že se ti udělalo tolik vajíček, jsem zvědavá kolik jich zvládne vytvořit moje tělo.
Držím palce, ať máš z Caru každý den dobré zprávy 🍀 ✊️, nepřemýšlel si některá vajíčka darovat, když by jich bylo kvalitních opravdu hodně?
Určitě dej vědět, jak se embryim daří, myslím na tebe :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4349
15.11.22 19:52

@Beanka my jdeme konecne pristi tyden na konzultaci, tak se dozvime uz neco vic 👏🏻 Docela se tesim, co nam reknou ale mam i strach :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
15.11.22 20:30

@AnetB12 A říkali kdy cca volat?
@Beanka
Holky ty bolesti teda nezávidím, ale na konci z vašeho množství 🥚se dá vybrat to nejjjjj a to se pak každá bolest zapomene.Moc držím palečky. :kytka:
Já doufám, že se svými 2 🥚bude taky důvod se radovat a těšit se…

@Linusren tak hurá konečně se to hne. Skoda tě zavřené laborky.Nebo myslíš, ze v prosinci už začneš stimulovat?

@Bella277 No neřekl, a v těch papírech jsme nic nevycetli.Jen body, že IVF nezaručuje těhotenství, že neime říct dítěti že vzniklo touto metodou, že musím brát léky a neupravovat si dávky sama a tak no. V pátek jdu na kontrolu tak se zeptám. Ale už teď mám cca od 3 injekce problémy. Prava strana ok, ale levá je děs už mám 3 modrinky a dneska mě bolí celá levá strana vpichy a břicho podbřišek až do boku. Delam se sklem taham vázy, misy takže za směnu toho nataham dost.Ono se to nezdá ale je to těžký. Takze si asi srabacky v pátek řeknu o nechopenku. Dneska je to fakt už děs. A bojím se, že orgalutran moc nezabere a popraskaji mi folici. Puvodne jsem ji chtěla až po ET/Ket klasika dávají 14 dni.Ale to bych musela dělat v kanceláři nebo někde kde se nic netahá. Bohuzel. A DV se mi na to plavat nechce.Mam ji už málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
15.11.22 22:06
@Iriss86 píše:
@AnetB12 A říkali kdy cca volat?
@Beanka
Holky ty bolesti teda nezávidím, ale na konci z vašeho množství 🥚se dá vybrat to nejjjjj a to se pak každá bolest zapomene.Moc držím palečky. :kytka:
Já doufám, že se svými 2 🥚bude taky důvod se radovat a těšit se…

@Linusren tak hurá konečně se to hne. Skoda tě zavřené laborky.Nebo myslíš, ze v prosinci už začneš stimulovat?

@Bella277 No neřekl, a v těch papírech jsme nic nevycetli.Jen body, že IVF nezaručuje těhotenství, že neime říct dítěti že vzniklo touto metodou, že musím brát léky a neupravovat si dávky sama a tak no. V pátek jdu na kontrolu tak se zeptám. Ale už teď mám cca od 3 injekce problémy. Prava strana ok, ale levá je děs už mám 3 modrinky a dneska mě bolí celá levá strana vpichy a břicho podbřišek až do boku. Delam se sklem taham vázy, misy takže za směnu toho nataham dost.Ono se to nezdá ale je to těžký. Takze si asi srabacky v pátek řeknu o nechopenku. Dneska je to fakt už děs. A bojím se, že orgalutran moc nezabere a popraskaji mi folici. Puvodne jsem ji chtěla až po ET/Ket klasika dávají 14 dni.Ale to bych musela dělat v kanceláři nebo někde kde se nic netahá. Bohuzel. A DV se mi na to plavat nechce.Mam ji už málo.

Fakt je to divný, že se neptal.
Pokud děláš v práci, která je fyzicky náročná, tak by si asi měla jít na neschopenku hned.
Určitě si zajdi k doktorovi a řekni, že máš už teď problémy a bolesti a jdi na neschopenku hned.
Chceš přeci miminko a prostě teď musíš omezit pracovní nasazení.
Já jsem taky pracovní maniak, naštěstí mi teď skončila sezóna, tak si můžu trošku odpočinout. Doma samozřejmě normálně dělám, vařím, uklízím, nakoupím, vše co se doma potřeba, ale pokud fakt nesedíš v kanclu, tak bych si nechala neschopenku dát.

Jinak prosím tě v těch papírech máš napsáno, že musíš říct dítěti, že vzniklo touto metodou?
Co?
Můžeš mi to vyfotit?
Snad ti dá doktor neschopenku a budeš si moct odpočinout 🙏.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
15.11.22 22:20

@Bella277 NEsmíš říct, ze vzniklo…já tam mám překlep :mrgreen: no právě, že mě to taky zarazilo, ze se neptal co dělám a tak…Asi nikoho se neptá. Jinak co se týče vysvětlování postupu a vse kolem IVF vysvětlí tak, ze nás ani nějaká otázka nenapadne.Fakt jako paráda. Az na tohle no.Asi čeká, kdo si o nechopenku řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.