IVF 2022/2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
820
18.11.22 21:40
@Kristeena0 píše:
@Bella277 Ahojky, tak jak ti je po Puregonu? Koukám že jsme jen o den se stimulací. Já dnes 5 den. A s orangutanem mám začít už dneska :think: Nevíš k čemu vlastně je?

Jinak ještě po Puregonu jsem dost unavená a pořád bych spala.
Večer bohužel zase nemůžu spát, protože se mi honí tisíc věcí hlavou :zed:
Jinak žádné bolesti zatím nemám, jen po vpichu mě trošku vždycky bolí břicho a štípe to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
18.11.22 21:53

@Beanka ahaa tak moc děkuji za vysvětlení.
Dr. se zapomněl zmínit o tom že budu mít další a jiný injekce a sestra mi injekce předala s rozpisem aniž by něco vysvětlila. Takže jsem přemýšlela k čemu je to vlastně dobrý. :roll: :)
Děkuji. Ty jsi v jaké fázi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
18.11.22 22:01

@Bella277 Je to možný že podle toho jak rostou…
Taky jsem děsně unavená ode dne kdy ho beru :nevim: přesně jak píšeš, přes den si šlofíka člověk nedá a nakonec se ta únava přetáhne a večer se spát nechce což nás nutí přemýšlet…
Já mám už od včerejška tlaky v břiše a když si sednu tak tupá bolest celýho spodku :?
Prý to je nejspíš tím jak folikuly rostou a mám břicho plný srůstů po operacích. Tak to budu muset nějak přežít ještě několik dní…
Prý to vypadá minimálně na 20 folikulů, ale že si myslí že budu mít ohss, takže by se ivf muselo udělat až v lednu :(

Příspěvek upraven 19.01.23 v 07:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
18.11.22 23:33

@Kristeena0 taky chodím do Sanusu HK 😁 a taky jsem na UZ měla přes 20 folikulů, v úterý jsem byla na OPU a bude se vše zamrazovat - v neděli mi budou volat kolik jich dospělo do fáze blastocysty. Jestli chceš můžeme si psát SZ a zdrbnout tam doktory 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
19.11.22 07:54

@Beanka Jeee to je náhoda :)
Je super že už to máš za sebou, taky se na to těším až bude OPU zamnou. A vajíček jsi měla taky 20? Vše se oplodnilo? Nebo to se všechno dozvíš až zítra? Oni nevolají každý den, jak se vše vyvíjí?
Tak joo, písneme si do Sz. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
19.11.22 09:35

@Beanka ano, ja si budu volat i zitra 5.den kultivace :) sem nervozni, aby to moc nekleslo… ale jak uz tu nekdo psal, staci jedno :) a pak uz by se meli embya zamrazit a budu cekat na mentruaci, abych se objednala na ultrazvuk :)

Holky, mluvite o tom treba s rodinou? myslim treba rodice, sourozenci… jestli vedi, ze timto prochazite, nebo o tom nechcete mluvit? my to rekli rodicum a ja jeste sve sestre… jinak zatim nikomu a krome kamaradek to asi ani nemam potrebu sirit dal… max. az se zadari, tak muzu zpetne rict, ze nam k tomu museli pomoct… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
19.11.22 10:56

@AnetB12 Já už mám mamku hooodne starší a hlavně drbnu a ta by stejně nevěděla která bije, kdybych ji řekla, že jdu pod kratičkou narkózu na odsátí vajíček po týdnu píchání injekci, tak naběhne za sousedkama, kamarádkama a vylíčí to tak že jsme na smrt nemocná že mě budou operovat a buch ví jestli to přežiji :mrgreen: Takže já mám na svěřování ohledně ivf dobrou kamarádku která to chápe když jí něco říkám injekce, odběr kultivace…taky si tím kdysi prošla a úspěšně. Jinak zbytek kamarádek nebo v práci, zbytek rodiny nikdo nic neví. Blbý je to doma před holkou když je zvyklá že jsme v práci a najednou ten den jsme doma a chystáme se jet na kontrolu
Tak my ji odbydeme, že mame lítání po úřadech… :mrgreen: Když viděla injekce v lednici tak to bylo horší, ale nějak to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
20.11.22 00:46
@Kristeena0 píše:
@Bella277 Je to možný že podle toho jak rostou…
Taky jsem děsně unavená ode dne kdy ho beru :nevim: přesně jak píšeš, přes den si šlofíka člověk nedá a nakonec se ta únava přetáhne a večer se spát nechce což nás nutí přemýšlet…
Já mám už od včerejška tlaky v břiše a když si sednu tak tupá bolest celýho spodku :?
Prý to je nejspíš tím jak folikuly rostou a mám břicho plný srůstů po operacích. Tak to budu muset nějak přežít ještě několik dní…
Prý to vypadá minimálně na 20 folikulů, ale že si myslí že budu mít ohss, takže by se ivf muselo udělat až v lednu :(Sanus HK a ty?

Určitě to bude podle toho jak rostou.
Já pořád žádné bolesti nemám, jen jsem dnes poprvé píchala Orgalutran a hnus.
Pěkně to štípalo a udělal se mi flek na břiše, sestra mě teda upozorňovala, že se to stává.
Snad se u tebe OHSS nehlásí a budeš moct jít ba transfer to by bylo moc fajn 🙏.
Chodíme do Gennetu na Prahu 1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
20.11.22 00:48

Holky chtěla jsem se zeptat, zda máme po stimulaci také ovulační hlen, už to mám 3 den :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
20.11.22 09:54

@Bella277 to je úplně v pořádku, hormony co si pícháš tak působí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
20.11.22 11:41

Tak holky, 5.den kultivace mame 1 emryo ve stadiu, kdy je mozne ho zamrazit… zitra rano si jeste budu volat, jestli nedozralo jeste nejaky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
20.11.22 12:02

@AnetB12 jedno??? 8o promiň, nepsala jsi tu úplně jiné počty? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
20.11.22 12:17

@AnneMarie2 jo, psala sem jine pocty… 23 zralych vajicek odsato, vsechny oplodneny. 1.den 14 oplodnenych vajicek, 3. den 8 emryi, ktere odpovidali tomu 3.dni kultivace, ale nechali jeste vyvijet vsech 14. no a dneska rano mi rekli, ze je jedno embryo, ostatni jeste nechaji do zitra, jestli se vyvinou nebo uz ne… :nevim: tak doufam, ze jich bude vic, aby bylo vic pokusu… :( krome toho mi neni vubec dobre fyzicky, mam 3. den nafoukly bricho k prasknuti… a to sem chodila na injekce jako prevenci OHSS…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
20.11.22 12:29

@AnetB12 no tak to je síla že jich odpadlo tolik, musíš být otřesená :hug: ale víš co, na miminko stačí jedno a prostě musíš věřit že už další potřebovat nebudete :hug: dávej opravdu hodně bílkovin, v lékárně proteinový prášek ( třeba protifar), 3×2 odměrky přidávat do jídla nebo nápojů, hodně pij a když se nebudeš opravdu cítit dobře, určitě se jim hned ozvi. OHSS se zvládne, občas je potřeba krátce do nemocnice na kapačky, snad to ustojíš doma. Pokud bys někdy v budoucnu podstupovala další IVF, tak určitě hodně upravit protokol nebo rovnou zkusit třeba jen minimálku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
20.11.22 12:43

@AnneMarie2 jo, sem z toho dost prekvapena a nevim cim si to mam vysvetlit… no musim doufat, ze bude stacit jedno, nebo ze do zitra jeste nejaky dozraje…
diky za typ, koupim v lekarne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.