Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Pipouška ahoj 🙂 vítej mezi námi 🤗
Jak dlouho se s manželem pokoušíte o mimčo?
Proč máš už dopředu potuchu, že nevyjde IVF???
Bude to dobrý, uvidíš po prvním UZ, co ti řeknou, budu držet palce
jak zvládáš stimulaci? 🙂
@Iriss86 ještě mě napadlo jít za obvodním lékařem, říct mu to všechno narovinu a požádat ho, aby ti vystavil PN on, že to nezvládáš, což je pochopitelný ![]()
Na co si plácat dovolenou??? Tu ale už nebudeš potřebovat, páč budeš těhotná 🤗 ale mohli by ti jí pak proplatit, viď 😁
@Iriss86 No právě, jsem z toho už psychicky vyčerpaná. Pořád všichni tvrdí, že všechno je, jak má být a přitom snaha marná🙁
@Beanka Snažíme se 2 roky a předtím cca 3 jsme si nedávali pozor, takže když se to tak vezme, tak je to vlastně 5 let celkem. Ani jednou pozitivní test. Jsem tady v tom takový pesimista, asi právě proto, že nevíme, kde je problém, tak proto moc nevěřím ani tomu IVF. Stimulace zatím v pohodě, uvidíme, jak to bude pokračovat😊
@Iriss86 píše:
@Pipouška Ahojky a vitejNeboj IVF vyjde. I když " lepší" je vědět kvůli čemu to nejde – lecit něco, než být oba zdraví a stejně mimi nepřichází. To je pak slušný nápor na psychiku.
@Bella277 mě 1 utz ok, ale dnes levá strana děs práva v poho.
Ochranu jsme nepoužívali a co se týče vany tak tu už jsem neměla dlouho, žádná sauna, vyrivka, horka vana tomu se teď radši vyhýbej.
Tak jsem zvědavá jestli ty tlaky budou intenzivnější, snad to nebude tak děsný. Že na tom papíru doporučují ochranu při sexu, kvůli vícečetném těhotenství.
Dobře, díky za radu, tak se vaně radši také vyhnu.
Do sauny ani vířivky také teď nechodím, ale vanu miluji, tak si jí odepřu no.
@Beanka píše:
@Bella277 taky bych vynechala všechny vysoký teploty 🙂
Co se týká sexu, rozhodně se není čeho obávat před OPU, jak ti to bude příjemný, je to v poho, jen po OPU, pokud bude hrozit u někoho OHSS, nedoporučuje se styk s únikem dovnitř 😁
Znám jednu holčinu, která si s přítelem užila 2dny po OPU a mají dvojčátka, jen je jedno o týden mladší no 😁
Jo jo s tou teplotou si dám pozor a na vanu se vyprdnu.
S tím sexem,,,právě psali na papíře od doktora, že doporučují chráněný pohlavní styk kvůli vícečetnému těhotenství a je to doporučení při stimulaci, tak nevím ![]()
Přidávala jsem sem už ten papír, dám ho sem ještě jednou, tak na to jukni.
Taky znám takový případ, ale té holčině zaváděli dvojčátka a třetí se tam prostě někde vzalo 😃, takže se to stává no.
@Pipouška píše:
Ahoj holky, jsem tady zatím tichý pozorovatel, ale už mi to nedá se k Vám nepřidat☺️️Mam za sebou 3 neúspěšně IUI a teď podstupuji stimulaci na IVF. Dnes injekce č. 3. V úterý jdu na kontrolní ultrazvuk. Problém nám nezjistili - manžel spermiogram ukázkový, já ovulaci přirozenou, menstruace pravidelná, zásoba ovarií dle doktorky ideální jako dárkyně, veškeré vyšetření vč. genetiky na jedničku, i průchodnost vejcovodů. Jsem zoufalá z toho, že vlastně nevíme, kde je problém a taky z toho, že nevyjde asi IVF🥺
Ahojky
,
také tě vítám mezi námi
.
Nic si z toho nedělej, jsme na tom vlastně skoro úplně stejně, také mám všechna vyšetření v pořádku, jen mám nižší AMH hormon, ale to není nic hrozného, vzhledem k tomu, že už mi není 20 🙈.
Kolik ti je let, jestli se můžu zeptat?
IUI máme také za sebou, bohužel je to většinou spíš takový předboj před IVF a většinou moc uspešné není, co jsem četla tak statistika je, že to vyjde 1 ženě z 10, což je fakt málo.
U IVF prý 7 z 10 žen, což už je o dost lepší 🙏 💘.
Taky mám ze všeho strach, ale neboj všichni to zvládneme a čeká nás brzy štěstí 🙏. Já mám dnes 6 den injekci (Puregon) a od zítra přidávám orgalutran.
V úterý ultrazvuk a pak čtvrtek nebo pátek vyndání vajíček.
Utíká to rychle, neboj ![]()
@Beanka tak to mas krasne vysledky! tak drzim palce na nedelni telefonat… ja doufam, ze uz nam to moc neklesne…
@Beanka jo to já taky chtěla že pak obvodacce zavolám a řeknu ji co a jak že mám nárok na NP, ale nechci razítko caru aby se to v práci dozvěděli tak jestli můžu od ní na nějakou " všeobecnou neschopenku" ale pak se mi to rozlezelo. Delam dlouhy /krátký tyden. Takze mi stačí vzít 2 dny DV ale doma jsem celý týden. Takze je to v poho.Ted si vyplacam jen 4 dny DV ale doma jsem až do příští neděle.(tento víkend bych jinak měla denní 12h a další práce středa čtvrtek. A to mám ještě DV. Takze po opu budu do konce týdne ještě doma. A akorát to vyjde že v pátek buď bude ET nebo neúspěšný pokus. Zalezi jestli přežijí. A jestli přežijí tak hned z DV nastoupumna neschopenku a 14 dni budu čekat na // nebo nic.
@Pipouška Chápu ona ta psychika dělá své, jít když není žádný problém. Kdyby byl bylo by to lepší v tom, že by se mělo či řešit. Takhle je to velké trápení. Ale neboj oni ti pomohou.
Nezbývá než věřit a zahnat špatně myšlenky.
@Bella277
Tak je možné před opu, kdyz je hafo vajícek tak se třeba stane, ze nějaké praskne nebo byl styk před opu a spermici vydrží
To je pak radost
1 normal a 1 hned další z IVF.
Docela mě štve, že můj car víkendy nedělá. Takze opu a vložení vždy po-pa
A to jsem zvědavá u me když v pondělí ráno bude opu ještě ten den je oplodní počítají den opu jako 1.den kultivace nebo až ten další?
@AnetB12
Tobě budou volat i zítra jak na tom jsi? 🤗
S tímhle počtem jsem ani ve snu nepočítala, stejně jako s celým mým cyklem 😳
@Bella277 Ahojky, tak jak ti je po Puregonu? Koukám že jsme jen o den se stimulací. Já dnes 5 den. A s orangutanem mám začít už dneska
Nevíš k čemu vlastně je?
@Kristeena0 Ahojda, Orgalutran je na to, aby ti zastavil ovulaci a folikuly samovolně nepopraskaly 🙂 držím pěsti 🙏🏻
@Iriss86 píše:
@Beanka jo to já taky chtěla že pak obvodacce zavolám a řeknu ji co a jak že mám nárok na NP, ale nechci razítko caru aby se to v práci dozvěděli tak jestli můžu od ní na nějakou " všeobecnou neschopenku" ale pak se mi to rozlezelo. Delam dlouhy /krátký tyden. Takze mi stačí vzít 2 dny DV ale doma jsem celý týden. Takze je to v poho.Ted si vyplacam jen 4 dny DV ale doma jsem až do příští neděle.(tento víkend bych jinak měla denní 12h a další práce středa čtvrtek. A to mám ještě DV. Takze po opu budu do konce týdne ještě doma. A akorát to vyjde že v pátek buď bude ET nebo neúspěšný pokus. Zalezi jestli přežijí. A jestli přežijí tak hned z DV nastoupumna neschopenku a 14 dni budu čekat na // nebo nic.
@Pipouška Chápu ona ta psychika dělá své, jít když není žádný problém. Kdyby byl bylo by to lepší v tom, že by se mělo či řešit. Takhle je to velké trápení. Ale neboj oni ti pomohou.
Nezbývá než věřit a zahnat špatně myšlenky.@Bella277
Tak je možné před opu, kdyz je hafo vajícek tak se třeba stane, ze nějaké praskne nebo byl styk před opu a spermici vydržíTo je pak radost
1 normal a 1 hned další z IVF.
No jasně, všechno je možné 😅.
Hlavně je to jako na potvoru, celou dobu to normálně nejde a pak šup a jsou tam dvě nebo i 3 😅 to je pak masakr 🙈.
Každopádně si asi radši budeme dávat pozor 😅.
@Kristeena0 píše:
@Bella277 Ahojky, tak jak ti je po Puregonu? Koukám že jsme jen o den se stimulací. Já dnes 5 den. A s orangutanem mám začít už dneskaNevíš k čemu vlastně je?
Ahojky 🙋🏼♀️, je to zvláštní jak u každého ordinují ty injekce jinak. Možná se řídí podle toho jak rostou folikuly.
Puregon je na to, aby ti dozrálo, co nejvíce folikulů, a Orgalutran je na to, aby folikuly nepraskly předčasně před vyndáním, jak píše @Beanka.
Kam chodíš do Caru?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.