Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Beanka dali mi pouze ty 3 injekce a jinak zadny prasky uz neberu
dneska uz je mi mnohem lip, mam dokonce i pocit, ze me poboliva podbrisek, ze by mohla menstruace uz prijit
![]()
@Bella277 Neboj sice noc nebyla nic moc, usnula jsem až skoro k ránu, jinak v poho blby bylo to čekání než si vše připravi, ale mohla jsem čekat už na pokoji a čučet na tv ![]()
@Beanka píše:
@Bella277 hlavně se neboj, nervy to jsou určitě, to nepopírámčeho se konkrétně bojíš? Narkózy? To co bude po ní? Nebo kolik jich bude a jakých? Zvládla jsem to já a to jsem totální posera, nikdy jsem nebyla ve svých 35letech pod narkózou 😁ty to zvládneš taky, neboj
No právě, ty nervy
, určitě zase nebudu celou noc spát, čím jsem starší, tím jsem větší posera.
Nejvíc se bojím té narkózy, nikdy jsem také v narkóze nebyla a dřív jsem měla problémy s odléváním a byl celkem problém mě probrat, tak mám strach, abych se probudila
.
Taky se bojím té bolesti pak a samozřejmě toho počtu těch vajíček, ale nic z toho samozřejmě neovlivním, ale čím víc se to blíží tím víc jsem úplně v pr,,li
Taky mi bude 35, tak to máme úplně stejné.
@Iriss86 píše:
@Bella277 Neboj sice noc nebyla nic moc, usnula jsem až skoro k ránu, jinak v poho blby bylo to čekání než si vše připravi, ale mohla jsem čekat už na pokoji a čučet na tv
No to bude úplně stejné, celou noc určitě nebudu spát.
A jinak vše dobrý nebo máš bolesti?
Doufám, že to budou mít hodně rychle připravené, abych jim ještě neutekla 😄 😵💫
Čučela na tv 😅 😅 😅, ty mi přijdeš jako úplný Nebojsa 🙈 😅.
@Bella277 zas úplný Nebojsa nejsem, ale rozhodně to bylo příjemnější čekání a uspávání a kurtovani nohou nez při mimoděložní na klasickém operačním sále. Dali mi košili ponožky jsem si mohla nechat a pak jsem šla po přípravě k nim do té místnosti na lehátko s opěrkami na nohy košili jen vykasala lehla nohy do praku jako doma
a jen mi je ovazala nevím jako je u županu pásek a popolezla zadkem blíž celou dobu přikrytá. Bylo to fajn…pak anesteziolog projel dotazník znova se zeptal na viklaci zuby, alergie a jestli se mi dělá zle. Pichnuli připravnou kapacku dali tlakoměr a že mi dají jeste něco proti nevolnosti a masku ze se mi může zatočit hlava. Vnimala jsem vše pak jsme si dýchla masky větrák made mnou se zhoupnul a už nevím
Jedině co bylo fakt hnusný byl tlakomer na ruce kde byla kanila když se nafukoval a měřil tep pak na dospavaku cítila jsem vpich jehlu…jinak nic. Odebrali jedno vajíčko takže zadna bolest nic celý den. Akorat únava. Na tom lehátku me pak nechali ležet celou dobu co jsem tam byla na dospavaku.
@Iriss86 tak super že všechno proběhlo hladce
tak teď budu moc držet palce aby to jedno vajíčko bylo to pravé a vše to zvládlo a na konci z něj bylo to vytoužené miminko ![]()
@Bella277 jak já tě chápu…taky mám že všeho strašný nervy a to jsem ještě nezačala
ale neboj ty to určitě nakonec taky vše zvládneš levou zadní
budu na tebe zítra myslet ať ti kontrola dopadne dobře ![]()
@Bella277 taky nad vším dost přemýšlím, proto jsem se rozhodla den před ranním OPU projít se (unavit) na hory i přes bolest podbřišku, procházela jsem se do kopců a dýchala ten čerstvý vzduch, vnímala jak rychle plavou mraky po obloze. Tak nějak mě to všechno uklidnilo, že jsem večer vytuhla jak malá holka 🙂 ráno jsme vyrazili 50km do CARu a hned tam na mě byli všichni milí
to mě uklidnilo ještě víc
než jsem šla na řadu, tak si se mnou povídala sestřička na dospáváku, nenechali mě vlastně ani přemýšlet na tím, že bych se měla bát. Vše se odehraje tak rychle na sále, že jsem ani nestihla vidět doktora co mě odsával 😁 jen jsem řekla sestřičce, že píchá jako Bůh když mi dávala kanylu, primář anestézie, který mě uspával jen řekl: že bych to taky zkusil? 😁 Další sestřička mi potáhla zadek níž, nějak to tam zafixovala a už mi dával masku na obličej. Nádech, zaštipkalo mě to v nose a v čele, jako by mi natekla voda v bazéně do nosu, druhý nádech a vypnuto 🙏🏻 pak jsem se vzbudila na lůžkovým, poprosila jsem o něco proti bolesti, jelikož mě jich odsávali 20, tak teda bříško nic moc, ale asi to nebylo horší než 1.den bolestivý menstruace, pak jsem spinkala dál a už dobrý 🤗 zbytečně jsem se bála, ale chápu tě, prošla jsem si tím a musím zpětně přiznat, že ty nervy byly zbytečný, jako u všeho co je poprvé 😁 zvládneš to
![]()
Tak ráno telefon oki, vajíčko se oplodnilo.Trd už ve mě anrusts opět nervozita. ![]()
@Beanka ty vtípky na sále občas odlehčí situaci
@Bella277 ahoj, oběma s manželem je nám čerstvých 35 let. Dnes jsem byla na kontrolní ultrazvuk a na každém vaječníku cca 10 folikulů. Ve ČT další ultrazvuk a sobota nebo pondělí odběr. Teď začínám mít strach z ohss kvůli tomu počtu🙁
Ahoj holky, my dnes byli na konzultaci k IVF teda 🙈 az dostanu MS v prosinci, tak mam volat a objednaji si me jeste na kontrolu a v lednu jdeme na to 😅 rikala, ze co se tyka AMH, tak si mysli, ze kdyz bude 10 folikulu, tak to bude super, tak uvidime 🙈 samozrejme od ledna budou zdrazovat
ale rikala, ze i tak bysme se meli vejit do 40k, pokud si dame uplne vsechno
jdu to prostudovat, ty vsechny papiry ![]()
@Iriss86 Tak to je parádní!!! Nervozita a strach nás už asi neopustí nikdy🙈
@Iriss86 tahle fáze je pro mě nejhorší, čekat jak se vyvíjí když je jich malinko.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.