Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Kristeena0 tak to je opravdu hezké číslo
zítra se to číslo přemění na prosperující vajíčka
nechávali jste ICSI? Nebo jste šli do dalších možností?🙂
Teda s tou čekačkou, to je mazec, kolik vás tam dneska bylo? 😳
@sarkahuncarova @Linusren holky, nechci se vnucovat, jen fakt nejsem smířená že už nemám šanci a vůbec nevím co budeme dělat dál. Abych s k vám v tom lednu nepřipojila. Nemělo to tak být, jen to všechno teď nějak hrozně bolí.
@AnneMarie2 Kočko moc mě mrzí že to nevyšlo
Věřila jsem že se toho štěstí už teď dočkáš. ![]()
Koukám že ani po transferu není stále vyhráno. Achjo
Proč…
A už jste přemýšleli nad nějakou další možností? Drž se ![]()
@Kristeena0 jediná možnost co byla na pořadu dne byla třetí IVF a konec. Jenže celkem byly jen dva transfery… A transfer je bohužel jen začátek… Pokud by něco, přicházela by v úvahu další minimálka nebo nativ, ale já fakt nevím. Už se s tím trápím tolik let… Měl už být trápení konec. DV ani adopce už pro nás nejsou přijatelné řešení.
@Beanka Ano nechávali, ale to rozhodl už rovnou dr. na konzultaci že bude ICSI, asi kvůli tomu že mám to PCOS..a prodloužená kultivace. My si dali navíc monitoring embryí. Prý se to vyplatí když jich je víc, mají možnost sledovat vývoj i zpětně a vybrat ty nejlepší… No tak jsme do toho šli
Ale jestli to je opravdu tak super věc, to nevím ![]()
Vůbec netuším kolik nás bylo ale podlemě tak 5 podle toho kolikrát jsem slyšela že už je tu doprovod
Ale třeba víc, kdo ví…když jsem šla na řadu až po dvou hodinách.
Já třeba v Sanusu čekám pokaždý minimálně hodinu než jdu dovnitř, posledně dvě hodiny a celou dobu jsem jen stála protože bylo vše obsazený ![]()
@Kristeena0 Tak paráda tolik kousků…já měla taky tel ve skříňce a ještě mi kapala kapacka tak jsem nemohla nikam naštěstí jsem měla zapnutou tv a Modravu tak jsme to skoukla.Tak držím palečky ať jich vydrží co nejvíc. ![]()
@AnneMarie2 A kolik by vás stálo to ještě zkusit? Asi už máš možnosti že se podílí pojišťovna vyčerpaný?
Je škoda že transfer byl jen dvakrát ![]()
My se už zezačátku s chlapem domluvili že kdybych mít dítě nemohla, tak by jsme šli do adopce. Ale stejně člověk prostě touží po tom mít aspoň jedno vlastní…
Takže chápu tu touhu a že jste tuto možnost zavrhli.
Bude zase líp ![]()
Jinak ano člověk to nechápe, proč je ten svět tak nespravedlivý a ty který si dítka dokáží opravdu vážit, se jen tak nedočkají. Pořád nějaký překážky… A kolikrát ty co mají dítě hned, jen se na chlapa podívají tak jsou děti chudáci, nebo rovnou nedostanou nárok na žití atd… Je mi z toho smutno…
@Bella277 neboj,ale je to teda děsný takhle pozdě. Me nejvíc ráno chyběla káva i když ten můj mlíčňák kávou jen projde ale i tak…a od půlnoci do te doby nez jídla je taky mazec.Dej pak vědět ![]()
@Kristeena0 no my jedeme od začátku na sebe, já bohužel začala až po 40. narozeninách. Od začátku v tom je 150 tisíc a další pokus za dalších 50. Taky to nechápu. Proč já?
@AnneMarie2 Aha
Tak to je teprve zničující, když už to stálo takových peněz a zázrak pořád nikde
![]()
Achjo… Zkoušeli jste i různý metody? A co třeba změna CARU?
Zkusit štěstí ještě jinde… Někomu to pomohlo.
@AnneMarie2 tak se k nam pripojis
vzdyt od toho tu jsme.. moc me mrzi, ze to nevyslo
.. cetla jsem, ze si vse platite, to je masakr
jste se potkali s partnerem pozdeji?
@Linusren no pracuju v blbém oboru kde jsem si dodělávala vzdělání do 33. Moc jsem chtěla miminko už po 30, ale snažila se nejdřív dotáhnout povinnosti… A naivně jsem si myslela že do 35 stihneme dvě - to byla fakt blbost
A strašně dlouho jsme se snažili o přirozené početí, však se mi dvakrát povedlo otěhotnět… IVF bylo až poslední možnost. Ani si nevšimneš jak ty roky letí.
@AnneMarie2 no jasny, tomu rozumim.. nejhorsi je, ze cas clovek zpatky nevrati. Ale verim, ze to miminko na vas ceka
jen proste mate slozitejsi cestu… o tom, ze roky leti, mi povidej
sice mi neni jako tobe, ale taky jsem byla naivni ![]()
@Beanka V kolik ti vždycky volali jak to s vajíčky vypadá? Zatím se nikdo neozval
Tak nevím jestli si mám zavolat já nebo čekat ![]()
@Kristeena0 Zdovolenim odpovím já, na začátku při 1.navstve caru jsem dostala kartičku s kódem pro mě a kódem pro muže. Chodim do Sanus Jihlava, tak předpokládám, že vás Sanus ma stejný postup.Me řekla na opu embriolozka každý den v 9 budu volat já jim, řeknu kód a pak mi řeknou info.Od embrio jsem dostala vizitku s číslem na laboratoř. Tak kdyžtak zkus zavolat jak se objednávas na kontrolu a sestra ti řekne tel na laboratoř…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.