Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Kristeena0 jo, znám to, když ráno sedím, hypnotizuju telefon, zle mi je že ani snídat nemůžu… A embryoložka se zeptá jestli mám chvilku
hele tak zatím dobrý, drží se, snad jim to vydrží.
@Bella277 redukce funguje u každého, no… Ale na život stačí jedno ![]()
@Kristeena0
Už mi je o dost líp, včera to bylo fakt šílený, už mě ani tolik nebolí břicho a nemám tlak na spodek.
Hlavně, že už to mám za sebou.
O to víc mě stresuje ten vývoj embryí, člověk si tím vším projde a pak bojuje, aby mu nějaké embryo vůbec zbylo.
Tak vidíš, nakonec máš 4 bojovníčky, to je krásný, určitě to budou ty siláci a vydrží.
Mně rovnou řekli, že z 8 dvě vyřadili rovnou, 6 oplodnili a 3 se přestala úplně vyvíjet 🤦♀️.
Budeme moc moc doufat a věřit 🙏 ❤️️🍀. Čekání bude opravdu moc složitý 🙏 ![]()
@AnneMarie2 jo já vím, že ten počet se sníží, tím že některá nebudou v pohodě.
Jen mě to strašně překvapilo, že ten počet se takhke sníží.
Mám strašný strach, aby aspoň to jedno vyvolené se vyvíjelo a pak z něj bylo miminko u mě v bříšku.
Budeme doufat 🙏.
Holky měla jste nebo máte některá taky takový bolesti po OPU?
Přemýšlím jestli je to ještě pořád normální nebo by to po 4 dnech mělo být už lepší ![]()
Břicho mám jak když jsem v 8 měsíci. A při chůzi, když si sednu nebo jdu na malou tak je to hrozná bolest ![]()
@Kristeena0 ahoj, zřejmě náběh nebo mírný OHSS. Doporučila bych dál hodně tekutin, bílkovin a stav konzultovat s CAR, vyhodnoť jestli jsou takové bolesti a obtíže že budeš volat dnes sos linku nebo jestli vydržíš do zítřejšího rána, ale nechala bych se zkontrolovat. Ty se chystáš na ET? Může být hodně ke zvážení jestli ho teď dělat, protože potíže pojedou dál a můžou trvat ještě dlouho, nebo všechny bojovníky zmrazit a s odstupem jít na KET.
@AnneMarie2 ahojky, právě toho se bojim,,, první dva dny jsem takový bolesti neměla… Až nějak od včera to začíná být celkem na obtíž a musela jsem si vzít prášek i v noci…
No říkala jsem si jestli volat už dneska, ale asi to nechám na ráno…
Jestli se to třeba trochu nezlepší ještě. ![]()
Nene, to řekl dr. rovnou už při stimulaci, že by to pro mě bylo teď nebezpečný takže pokud se ještě stále vyvíjí a dojdou do konce, tak se musí nechat zamrazit. ![]()
A oni případně dělají utz v CARU a podle toho i uvidí zda je tam třeba nějaká ta tekutina nebo něco špatně…?
Přemýšlím jestli si tam ráno přímo nedojet, aniž bych musela čekat zda se vůbec dovolám. To by mě mohli vzít i bez objednání…
@Kristeena0 no, tak to je vyřešený, je vidět že to doktor pohlídal. Neboj, dojdou a počkáš na ně v lepší kondici. Tohle se zvládne, a i kdyby bylo nutné chvíli v nemocnici, dopadne to dobře
V lékárně jde koupit proteinový prášek protifar (nebo ti nabídnou jiný od jiné firmy, např fresubin protein), to asi můžete sehnat ještě dnes, 3×2-3 odměrky přidat do nápojů, kaše, jogurtů… Je to snazší způsob jak do sebe dostat hodně bílkoviny. Hodně pít! Určitě jim zítra zavolej jak jsi na tom. Myslím na tebe ![]()
@Kristeena0 ja po OPU chodila jeste tri dny na injekce jako prevenci OHSS. pokud sem chofila na injekce, tak to bylo dobry, ale pak sem mela opravdu hodne nafoukly bricho a to prislo 4.den po OPU trvalo to tri dny, takze do 6. dne po OPU a pak uz se to zlepsilo. mela sem nafoukly bricho k prasknuti, bolesti v podbrisku, spatne se mi dychalo. ale 7. den po OPU uz to bylo vyrazne lepsi ![]()
@Kristeena0
Ahojky.
Ani mi o tom nemluv, dneska mám taky strašný bolesti, ale myslela jsem, že mi k tomu dost dopomohla zácpa.
Jak mi dali to železo v tabletách, tak úplná katastrofa, včera už jsem byla totálně natlakovaná a dneska jsem musela na záchodě úplně tlačit, jakou jsem měla bolest.
Teď mě strašně bolí břicho a vůbec si nemůžu sednout na zadek jaký mám tlaky. Železo jsem vysadila a zítra se poradím s doktorkou co a jak dál.
Takže opět ležím, protože chodit nebo sedět je jedna velká katastrofa.
Nevím no, uvidím jak mi bude dál.
@AnetB12 Ani nevím že jsou i injekce jako prevence. Taky mohl dr. něco takového tedy naordinovat, když byl celkem přesvědčený že nějaký problémy nastanou..
Hlavně že se to začalo zlepšovat ![]()
Tak snad se taky dočkám že to pomalu ustoupí.
@Bella277 Ahojky, tak to jsme na tom úplně stejně s těmi bolestmi. Přesně jak to popisuješ. Též víkend spíš polehávám, protože mě to nic jiného ani moc nenechá. A to mám jinak práh bolesti celkem posunutý po xx operacích břicha. ![]()
Snad to nebude nic vážného a brzy nám to odezní ![]()
Jak jsi dnešek zvládla, když nikdo nevolal?
Já se snažím věřit že se stále vyvíjí, ale i tak tam ten strach že se zítra dozvím špatný zprávy je… No ale naštěstí jsem dnes na to tolik nemyslela…
@Kristeena0 píše:
@Bella277 Ahojky, tak to jsme na tom úplně stejně s těmi bolestmi. Přesně jak to popisuješ. Též víkend spíš polehávám, protože mě to nic jiného ani moc nenechá. A to mám jinak práh bolesti celkem posunutý po xx operacích břicha.
Snad to nebude nic vážného a brzy nám to odezní
Jak jsi dnešek zvládla, když nikdo nevolal?
Já se snažím věřit že se stále vyvíjí, ale i tak tam ten strach že se zítra dozvím špatný zprávy je… No ale naštěstí jsem dnes na to tolik nemyslela…
Je to strašný co se všechno kolem toho děje ![]()
Je ti už aspoň trošičku líp?
Já jsem si došla na velkou a maličko je to lepší, ale pořád žádná sláva.
Taky se bojím víc tlačit, protože ráno, když jsem hodně tlačila, tak to pak bolelo ještě víc
![]()
Snažila jsem se dneska na to tolik nemyslet, ale to víš,,,čím víc se blíží ráno, tím mám větší nervy, ale musíme být v klidu.
Stejně tím ničemu nepomůžeme ![]()
Budeme si držet palce ![]()
Ráno si dáme hned vědět, jo?
![]()
@AnneMarie2 Děkuji, jsi hodná ![]()
Protein prášek doma mám, tak jsem si udělala aspoň proteinový drink… A zítra dyštak i do něčeho jiného přidám. I do tý vody se dost nutím, já jinak pitnýmu režimu moc nedám
Ale dneska už asi 3,5litru…Jen nesnáším ten pocit kdy to tlačí a bolí ještě víc když je každou chvíli plnej močák ![]()
Zítra tam raději zavolám a uvidím co řeknou. Asi by byl člověk klidnější kdyby slyšel že to je „normální“ stav.
Už víš jak to u vás bude dál?
@Kristeena0 nevím nic
říkala jsem si že si nechám prosinec a zkusím přijmout že jsme skončili. Po Vánocích vyhodnotím jestli s tím můžu jít dál, nebo moc potřebuju ještě jeden pokus. No úplně normální po OPU to není, ale v rámci OHSS celkem časté. Když tak vás zkontrolují ultrazvukem, určitě je ten stav zvládnutelný a měl by se lepšit když nebude ET, myslím že to graduje během týdne po ovitrelle. Musí to být hrozně nepříjemné. To my s pár folikuly nezažily…
Oběma přeju dobré zprávy z laboratoře, i @Bella277
Holky tak jsem si volala a dr. mi pošle recept na injekce a zítra se mám přijít ukázat. Prý nejspíš to ohss.
@Bella277 - no musím říct že tu zácpu a tlačení ti vůbec nezávidím. Mě stačí chodit na malou a můžu se zbláznit bolestí. Takže nějaký tlačení by mě asi zabilo
(mám stomii, tak aspoň k něčemu je to v týhle situaci dobrý) ![]()
Určitě dej hned vědět až se dozvíš jak na tom ty tři bojovníčci jsou. Doufám že se dozvíš jen ty nejlepší zprávy ![]()
Já už jsem opět taky jak na trní, když už se blíží telefonát, ale myslím si že mě budou napínat zase až někdy do 10h ne-li dýl
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.