IVF 2022/2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1034
1.12.22 11:53

@Linusren Prvni test 9.12. v caru v 10:00 z krve.Driv netestovat! :mrgreen: :zed:
@Bella277 Jj to i mě vše vysvětlují A přístup suprový jak Dr tak sestry.Za celou dobu jsme nenarazila na problém nebo neshody a to jsou recenze opačné :mrgreen: tak jsme měla trochu strach.Ale Et mi dělal bez utz. A papíry jen on ve složce a v PC. Rozhodne u transferu jsem neměl info jako ty. Parada :palec: jen jsem věděla od embr.ze je vajíčko vhodné k transferu.Asi lepší nevědět neznámých pak hledala ty jejich odborný názvy a srovnávala se s někým :mrgreen: Já už nějaké dárky mám, ale žádná sláva :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
1.12.22 12:45

@Kristeena0 mávám ti při průjezdu Hradcem. Snad už je ti líp :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
1.12.22 13:48
@Linusren píše:
@Bella277 podle me to tim covidem byt muze. Manzel letos v unoru uplne priserny spermio, az nam rekli, ze s tena hodnotama by to bylo jen na ivf a jeste s priplatkem na ty nejlepsi spermio. Ale v lete byl na kontrolnim a uz zase dobry 🙏🏻 Covid mel prosinec/leden, takze si myslim, ze to bylo hodne ovlivneno tim. Taky jsem koupila macu a selen+zinek, macu uz nebere, jen ten selen se zinkem :pankac: a zatim mu to spermio drzi dobre :palec:
Manzel chodi taky do sauny a kazdy se koupe v horke vane 😅 tak tim to uplne nebude :mrgreen:Dekuji za optani, my pujdeme v lednu na IVF, takze posledni dva cykly a hura na to ☺️️

Jako je strašně zvláštní, jak se ty spermiogramy mění.
Teď ten poslední jsem byla teda dost překvapená :roll:
Jinak je fakt dokazané, že trplo spermie zabíjí, ale asi to má opravdu jak kdo.

To jsem ráda, že má manzel spermio lepší a nic se nejhoršílo, to je dobrá zpráva. U nás je to naopak.
Každopádně třeba za 3 měsíce manžela pošlu na spermio, ať víme jestli je to lepší, protože tenhle pokles může způsobovat i nějakou nemoc nebo zánět.
Držím palce s IVF, ať máte dobrý průběh a netrápí tě stimulace, každopádně než do toho půjdete, kvalitně bašti, hodně pij, ber vitamíny, ať připravíš tělo na to všechno.
Kéž by se vám to povedlo ještě před IVF normálně 🙏 :hug: 🍀.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
1.12.22 13:52

@Kristeena0
Ahojky, jak jsi na tom :hug:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
1.12.22 13:59

Ahoj holky, ozyvam se po delsi dobe. Čtu si tady ty zpravy a nestacim se divit jake muzou nastat komplikace 8o tak moc drzim palce at se da telo do kupy a vse se vydari jak ma.

Vy takto testuje spermie casteji? A to mate zakladni smeriogram, ktery hradi pojistovna? My mame posledni spermiogram nic moc, manzel mel zrovna ale dlouhy obdoby velkyho stresu v praci, malo spanku, podle me to v te dobe i trochu prehanel s pivkama. Tak si rikam jestli by spermiogram vysel jinak po nejakem klidnejsim a zdravejsim obdobi.

Jinak ja jdu pristi tyden ve stredu 7.12. na kontrolu pred KET, tak uz hypnotizuju kalendar a nervozne cekam co mi reknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
2.12.22 10:15

Ahoj holky, tak jsem včera byla na KET transferu. Zajímalo by mě, jestli si některá z Vás má píchat ovitrelle ještě i 4 dny po transferu. Mám ho naplánovaný na 5.12. a říkám si do kdy čekat na test, aby tam nebyl duch z Ovitrelle, ale aby tam případně bylo miminko :) Na test z krve se mám dostavit až 15.12. a to je strašně daleko. :)
Děkuju a všem přeji hodně štěstí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
2.12.22 10:29

@Beanka jak si na tom ty? uz mas naplanovany KET? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
2.12.22 10:50

@Lochca89 někdy se to tak dělá aby ovitrelle podpořil zahnízdění. S testováním to je horší, moc toho nepoznáš, jako můžeš zkusit něco jako 7. den po ovitrelle, ale když tam čárka bude, nebudeš vědět z čeho. Buď testovat hodně a zkusit chytnout jak čárka mizí a zase sílí, nebo počkat do krve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
2.12.22 10:53
@AnneMarie2 píše:
@Lochca89 někdy se to tak dělá aby ovitrelle podpořil zahnízdění. S testováním to je horší, moc toho nepoznáš, jako můžeš zkusit něco jako 7. den po ovitrelle, ale když tam čárka bude, nebudeš vědět z čeho. Buď testovat hodně a zkusit chytnout jak čárka mizí a zase sílí, nebo počkat do krve.

Děkuju za odpověď. Člověk by nejradši testoval už po týdnu, ale je to tak hrozně zrádné :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
2.12.22 11:37

Ahoj, holky, přispívám tady jen sporadicky (spíše jen sleduji novinky a fandím z povzdálí😊), ale dnes se potřebuji vypsat. Ve středu jsem byla na OPU, odebrali mi nakonec 13 folikulů, z toho 10 bylo zralých vajíček. Metodou ISCI se oplodnilo všechno. Včera se 2 ve vývoji zastavily. Takže zbývá 8. Dnes se kontrola neprovádí - tak tady sedím, celá na nervy a tlačím hodiny, aby byl už zítřek a já věděla další vývoj. Mam šílený strach z neúspěchu🥺Bojím se, že nezbyde ani jedno embryo a já ten kolotoč budu muset celý opakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4349
2.12.22 12:18

@Pipouška ahoj :mavam: a je to tvoje prvni ivf? Proc by nemelo zbyt ani jedno vajicko? :hug: Vim, ze to je tezke (ja budu ivf podstupovat az v lednu), ale urcite nejake zustane :srdce:.. dej nam zitra vedet, jak to vypada :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
2.12.22 12:40
@Pipouška píše:
Ahoj, holky, přispívám tady jen sporadicky (spíše jen sleduji novinky a fandím z povzdálí😊), ale dnes se potřebuji vypsat. Ve středu jsem byla na OPU, odebrali mi nakonec 13 folikulů, z toho 10 bylo zralých vajíček. Metodou ISCI se oplodnilo všechno. Včera se 2 ve vývoji zastavily. Takže zbývá 8. Dnes se kontrola neprovádí - tak tady sedím, celá na nervy a tlačím hodiny, aby byl už zítřek a já věděla další vývoj. Mam šílený strach z neúspěchu🥺Bojím se, že nezbyde ani jedno embryo a já ten kolotoč budu muset celý opakovat.

Ahoj, neměj strach :) U mě se po OPU vše zamrazilo a až minulý týden se embryjka rozmarzila a začala se kultivovat. Z 11 embryjek přežily jen dvě. Čekala jsem lepší výsledek s 22 odebranými folikuly, ale i za ty dvě jsem šťastná :) Máš jich pořád ještě 8, to je nádhera :)
Závidím, že máš přehled jak jsou na tom, u nás v CARu tohle nedělají, jen jsem včera přišla na KET a dozvěděla jsem se, že přežila jen 2..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
2.12.22 13:36

@Linusren ahoj, ano, první, předtím jsme měli 3× IUI. Jsem z toho psychicky špatná. Děkuji moc, určitě se zítra ozvu. Snad budou dobré zprávy. A tobě držím palce na leden🍀 To čekání je ubíjející🙁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
2.12.22 13:39

@Lochca89 Děkuji moc za povzbuzení. Jsi hodná☺️️Nevím proč, mam takový zvláštní pocit už od začátku stimulace, že se nám to nepovede. S CARem jsem spokojená, máme odkaz na web a denně tam vkládají aktuální info, je to fajn, i když někdy ta nevědomost by byla možná lepší🙃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
2.12.22 13:46

Někdo koho čeká transfer taky zhruba týden před štědrým dnem? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.