IVF 2022/2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1034
3.12.22 17:46

@Kristeena0 nemělo by se to nějak lišit. Muj Jihlava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
3.12.22 19:57
@AnneMarie2 píše:
@Bella277 tak možná nejsem jediný blázen v tomto. Samozřejmě se mě snažily vždycky všechny holky přesvědčit že nemůžu nic vědět, hlavně když jsem cítila že už těhotná nejsem. Tak přeju ať ti zvláštní pocit vydrží :srdce:

Je to zvláštní pocit, viď?
Ale nechci předbíhat, spoustu věcí si člověk opravdu hodně přivodí sám v hlavě.
Ale věřím ti, někdo to tak prostě mít může o to víc mě mrzí, že dokážeš cítit ztrátu :,(
Uvidíme, co se dál bude dít :hug:
Budeme doufat 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
3.12.22 21:30

@Bella277 ono to není tak špatný, testuju i jdu na krev s tím že vím jaký bude výsledek. Jen mi to nenechá ani den naděje zbytečně. Já strávila rok různými seberozvojovými kurzy kde jsem se naciťovala na svoji pánev. Vše bylo abych otěhotněla. To se nezdařilo, tak aspoň líp vnímám svoje tělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
4.12.22 11:46
@AnneMarie2 píše:
@Bella277 ono to není tak špatný, testuju i jdu na krev s tím že vím jaký bude výsledek. Jen mi to nenechá ani den naděje zbytečně. Já strávila rok různými seberozvojovými kurzy kde jsem se naciťovala na svoji pánev. Vše bylo abych otěhotněla. To se nezdařilo, tak aspoň líp vnímám svoje tělo.

Je to opravdu strašně těžké období, když se nedaří počít miminko, jsme schopné proto udělat úplně všechno.
Já jsem se také chystala na cvičení se zaměřením na spodní část, ale pak jsem se ba to vyprdla.
Stačilo, že jsem neměla v hlavě nic jiného než, který doplněk na početí si koupím, která akupunktura je dobrá, studování ovulace, ovulační testy a všechno kolem.
Přišla jsem si už pak trošku jako blázen.

Nejspíš se neříká nadarmo, že miminko přijde, když to nejmíň čekáš a potvrdilo se mi to už u hodně holek.
Možná by bylo nejlepší se vším praštit a prostě se jen milovat doma s manželem.

Pokud nám nevyjde tenhle ET a pak dva mrazáčci, tak asi nejspíš na další stimulaci nepůjdu.
Zkusím tomu dát volný průběh s manželem, ikdyž nám teď vyšel mizerný spermiogram.
Jsou to fakt šílený galeje :zed:.
Drž se a věř, že pořád nějaká šance je 🙏.

Teď nevím, zda už dítě máte či ne?
Nějak mi to uteklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
4.12.22 11:48

@Iriss86 jak jsi na tom :hug:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
4.12.22 12:36

@Bella277 Děsně.Cely dny se kopu do…sjíždím všemožných stránky o všem možným. Muz má dl. tyden tak jsem doma sama cca do 4 než přijde holka ze školy. Vikend spi muž po nocni ještě vecer ho jedná čeká. Takze mám spoustu času a dny neutíkají :zed: testy taky nic neukazou :mrgreen: v telce prt. knizky me nebaví :mrgreen: Chtěla jsem péct, ale zase tu nechci dělat rámus aby se chlap vyspal. Nejake hry s holkou nebo povídání je na á chvíli, kouká abych už vypadla s pokoje a může se koukat na tv na co chce ona :mrgreen: První týden byl fajn to jsem mela DV od opu do et.Po et na neschopence.
A ještě mě celý dlouhý týden čeká :zed: Jsme si říkala jak si odpočinu doma něco udělám. Ale nic mě nebaví. Holky taky nemají pořád čas lítat ke mě na kafe.. tak je to nekonečné. Dnes je to 2 den co meskam ms, tak snad se už nedostaví. Pres ty dávky amelgenu nemá šanci :mrgreen: co ty? chodíš do práce nebo jsi doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
4.12.22 17:20

@AnetB12
Tak budu moc drzet palce. Dej pak vedet. Ja to budu taky tak nejak pocitam kolem 16., 17.12
Zalezi taky na sliznici, ze jo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
5.12.22 13:09
@Iriss86 píše:
@Bella277 Děsně.Cely dny se kopu do…sjíždím všemožných stránky o všem možným. Muz má dl. tyden tak jsem doma sama cca do 4 než přijde holka ze školy. Vikend spi muž po nocni ještě vecer ho jedná čeká. Takze mám spoustu času a dny neutíkají :zed: testy taky nic neukazou :mrgreen: v telce prt. knizky me nebaví :mrgreen: Chtěla jsem péct, ale zase tu nechci dělat rámus aby se chlap vyspal. Nejake hry s holkou nebo povídání je na á chvíli, kouká abych už vypadla s pokoje a může se koukat na tv na co chce ona :mrgreen: První týden byl fajn to jsem mela DV od opu do et.Po et na neschopence.
A ještě mě celý dlouhý týden čeká :zed: Jsme si říkala jak si odpočinu doma něco udělám. Ale nic mě nebaví. Holky taky nemají pořád čas lítat ke mě na kafe.. tak je to nekonečné. Dnes je to 2 den co meskam ms, tak snad se už nedostaví. Pres ty dávky amelgenu nemá šanci :mrgreen: co ty? chodíš do práce nebo jsi doma?

Jejda, tak to je pěkně na prd, ale zkus si to udělat aspoň trošku hezký 🙏.
Hele já jsem teba během stimulace a po punkci vajíček nebyla doma schopná nic.
U nás doma absolutně žádné Vánoce, manžel dělal doma jen to co bylo nutné.
Takže, jen jak se mi udělalo dobře, tak jsem si doma krásně uklidnila, udělala vánoční výzdobu a u všech tehlech aktivit pořád přemýšlím nad tím, že budeme mít krásné Vánoce, že ten vánoční dárek miminko prostě bude a o to mě to víc baví. Říkáme si s manželem, že letos jsme třeba na Vánoce naposledy 3 a příští rok už budeme 4 :dance: :srdce:.
Sice si moc dobře uvědomuji, že když to nevyjde, tak dostanu pěknou facku a bude to bolet, ale zase na druhou stranu si říkám, proč se pořád trápit? Život je sakra krátký a nikdy nevíš, co se může stát, život si musíme udělat každý den krásný, protože to nikdo jiný za nás neudělá :hug:
Takže šup, šup, zvednou z gauče a jít něco dělat u toho mysli na krásný věci a vše bude lepší :hug:

Kolikátý den jsi dnes od transferu?
Držím moc palce 🙏 🍀 ✊️!!!
Buď silná :srdce: :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
5.12.22 16:16

@Bella277 u mě těhotenství samo nepřijde, chybí mi progesteron. Když ho nebudu užívat, neudrží se i kdyby vzniklo, o NK buňkách nemluvím. Jako není to úplně vyloučené mimo IVF, ale snažili jsme se dlouho. Šestiletou princeznu mám doma, bojuju o sourozence o kterého jsme přišli v půlce těhotenství, ale zřejmě jsem neuspěla a asi víc než tu jednu mít nemáme. Strašně by si přála nebýt sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
5.12.22 18:04
@AnneMarie2 píše:
@Bella277 u mě těhotenství samo nepřijde, chybí mi progesteron. Když ho nebudu užívat, neudrží se i kdyby vzniklo, o NK buňkách nemluvím. Jako není to úplně vyloučené mimo IVF, ale snažili jsme se dlouho. Šestiletou princeznu mám doma, bojuju o sourozence o kterého jsme přišli v půlce těhotenství, ale zřejmě jsem neuspěla a asi víc než tu jednu mít nemáme. Strašně by si přála nebýt sama.

Je spousta ženských, kterým doktoři řekli, že normálně neotěhotní a otěhotněly.
Většinou se to děje, když se všechno vzdá.
Ale každý mít samozřejmě to štěstí nemusí.
Moc mě mrzí, že si přišla o miminko, kde byla příčina?

To víš, že mám taky velký strach, že to nevyjde, ale zároveň si můžeme říct, že alespoň ten jeden velký zázrak máme doma 🙏 ❤️️.
Jsou holky, které nemají žádné děti.
Jsem vděčná za to, že mám doma zdravého kluka a to je pro mě nejvíc.
Určitě se ještě na tebe usměje štěstí :srdce:
Vy už nemáte mrazáčky, viď?
Takže budeš muset na další stimulaci?
Buď silná :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
5.12.22 19:00

No a to je ten problém. Když to vzdám a budu brát utrogestanu jen trochu aby mě neštvalo špinění, tak to na těhotenství stačit nebude. Když ho budu brát poctivě a testovat před vysazením aby mohla přijít ms, tak to nesplňuje to že jsme to vzdali a dělala jsem to takhle už opravdu dlouho. To není nic co by mi někdo řekl, znám svoje tělo.
Příčina že jsme přišli o syna byla infekce. Zánět plodových obalů, sepse, a o život šlo i mně. Jasně že jsem neskutečně vděčná za jeden zázrak 🙏 jen už jsem pár měsíců milovala dvě děti a bylo to silné. My jsme nikdy neměli žádné mrazáčky, pro každou šanci nové IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
5.12.22 19:55

@AnneMarie2
Já to chápu, když už si miminko čekala, tak to musí být pak strašně těžké :,(
To nechceme žádná z nás zažít,,,jsi moc silná ženská :hug:
Věřím, že na tebe ještě štěstí čeká, jen si teď dává na čas, ale přijde.
Zkus to třeba ještě jednou, jak se cítíš, chceš jít ještě jednou do IVF?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
5.12.22 20:00

@Bella277 teď jsem hlavně hrozně unavená, dopadla na mě únava celého roku. Nejdřív opakované infekce na medrolu a pak vlastně tři stimulace za poslední půlrok. Teď si čtvrtou neumím představit, ani že znovu čekám jestli embryjko vůbec dojde k transferu… A i finance jsou spíš proti nám. Dávám si nějaký čas, ale moc ho být nemůže, věk je taky proti mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
5.12.22 20:25

@Kristeena0 jak se vede? Pořád v nemocnici? Pořád se to pomalu lepší? Není ti moc smutno? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
7.12.22 08:16

@AnneMarie2 Ahojky, konečně jsem doma. Zatím to není ještě nejlepší, včera nějaká zimnice a teploty… Tak v pátek výsledky jestli se zas ještě nerozjíždí nějaká infekce.. Ale dneska krom toho že zima stále tak teplota není… Takže snad už to bude dobrý.. A rozjíždí se mi MS to by mohlo už taky konečně pomoct aby hormon klesl a vaječníky se začaly zmenšovat atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.