Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Iriss86 hele to bychom tu taky uměly sepsat román na blbý kecy, viď? Jedno už máte (od člověka co má tři děti). To se povede až na to přestaneš myslet. Máš to v hlavě. Přesně vím jak ti je, já taky půl roku nemohla otěhotnět. Atd. ![]()
OK, takže sis akutně zablokovala záda, nemohla ses pohnout, chodila jsi na kapačky a injekce. Teď doma musíš cvičit. Když ti kamarádka už udělala P. R. co že ti je. Držím zítra palce ![]()
@AnetB12 Ahojky, no máš se na co těšit
krom bolení prsou a krapet zad ve spodní části ( to mám z toho jak se furt válím 😁) vše pohoda ![]()
Nejhorší je a bude odmítání svařáčků, na to, že přes rok nepiju, tak na Vánoce svařáček a domácí likérek jsem si vždy ráda dala
musím si vymyslet nějaký krytí
Čím ti budou stimulovat sliznici? ![]()
@Beanka budou mi stimulat vajecniky vlastne stejne jako pred odberem vajicek, ale nizsi davkou… jen aby se docililo toho, ze dozrajou vajicka a byla ovulace. sliznice by potom mela automaticky narust ![]()
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat zkušenějších, například @AnneMarie2 na názor ze zážitku dnešní noci. Bylo to něco neskutečnýho, celý mi to přišlo jako špatný sen
. Jsem dnes 5. den po KET. Ve 3hodiny mě probudila tak silná menstruační bolest (podbrišek v jednom ohni a o zádech ani nemluvím), bylo mi až na zvracení, nemohla jsem už spát, jak mě to trápilo, když už jsem přece jen na chvíli zaspala, zdály se mi hrozný hovadiny, jak mi třeba čípky lezou při zavádění i krkem ven
- ten si pamatuju že všech nejbarvitějc. Na toaletě ale nic, vše zatím OK. Jestli šlo o zahnízdění, tak to byl teda masakr
, pokud o příchod mrchy, tak se nedá nic dělat
Prosím vás, nemáte tady někdo s tím podobnou zkušenost? Dost mě to opravdu vyděsilo, děkujuuuu ![]()
@Beanka ahoj, a bolest je komplet pryč? Mně nikdy po transferu nic nebylo, ale vím že některé holky říkaly že zahnízďování teda fest bolelo. Pokud by velká bolest trvala, ozvi se do CAR, jestli je pryč nezbývá než vyčkat, testu bych dala aspoň ještě tři dny nejmíň. Příchod ms není ještě pravděpodobný, v tuhle chvíli je brzy a stejně by to držel progesteron.
@AnneMarie2 Ahojda ♥️️ Bolest zmizela, jen takové drobné dozvuky v levé straně bříška a zad, nechci se pozorovat, ani to nemám ve zvyku, práh bolesti si myslím mám taky velice slušný, ale tahle bolest mě vzbudila a to je co říct
taky si myslím, že je ještě na menses brzy, dnes jsem 23.dmc, telefonovat do CAR se mi nechtělo, abych je neopruzovala, když bolest z velké části zmizela… celkem jsi mě uklidnila, že už jsi o tom od některých holek slyšela
mo si toho vážím ![]()
@Beanka tak přeju aby to opravdu nic nebylo a mohla ses radovat z nejhezčího dárku k Vánocům.
@sarkahuncarova ahooj
tak co, uz jsi dostala ms? Ja ji mam dostat behem par dnu a docela se zacinam tesit, ze se bude neco dit ![]()
@Linusren ahoj
já jsem dnes 2dc…cyklus zase 40 dní
takže možná budeš nakonec ještě přede mnou…jestli to tak bude i příští měsíc
musím zavolat do caru a objednat se na kontrolu před ivf…už 2 dny na to zapomínám
já už z toho zase začínám být nervózní…strašně to utíká a už je to zase blízko
tak držím palce ať i tobě brzy dorazí a nemusíš na ni čekat ![]()
Ahojky holky ![]()
Dlouho jsem čekala než to sem napíšu, protože bych nerada někomu ublížila, vím,,,že to tady hodně holkám nevyšlo, ale zároveň jsem si říkala, že by to pro vás mohla být pozitivní zpráva
🙏.
a naděje, že to prostě vyjde ![]()
Podělat se samozřejmě může cokoliv a to teď, zítra, za několik měsíců, ale já věřím, že ne!
Celou dobu id transferu jsem byla fakt dost pozitivní a věřte, že je to občas hodně těžký s 13ti letým puberťákem někdy zachovat klid 😅.
Ale prostě musím se s Vámi podělit, přeci od tud neuteču, když jste byly velkou oporou.
Zatím to u nás vypadá na dobré cestě, ikdyž mi dnes po 14 dnech od ET naměřili hcg 328.
Je to prý trošku nižší, ale nevěstí to zatím nic špatného.
27.12. jsem objednaná na ultrazvuk a tam se snad už uvidí srdičko
.
Každopádně mi to nedalo a testova jsem od 7 dne od ET.
Dnes jsem poprvé udělala digitální test ![]()
Testy jsou každý den silnější, tak snad to bude v pořádku 🙏.
11 a 12 den od ET jsem ráno měla na papíře úplně jemně růžovou, a pak celý den vůbec nic, tak snad se bublinka zavrtávala
🙏.
Popravdě pár dní po ET mi dost ztmavly bradavky a prsa minimálně o číslo větší, tak jsem doufala, ale zároveň jsem si říkala jestli to není téma čipkama.
Každopádně se to potvrdilo 🙏 🍀, a teď jen čekat na ultrazvuk a doufat ✊️.
Celou dobu jsem čekala než to sem napíšu ![]()
@Bella277 zatím tiše gratuluji
![]()
Mám z tebe velkou radost
jsi příkladem, že naděje je
pokus se i s tvým puberťákem nadále opatrovat a budeme se těšit na skvělé zprávy z kontroly
pěkný čárky, to se musí nechat
![]()
@sarkahuncarova tak sup, zavolej tam! Treba se tam potkame
.. ja ma dostat ms tedka nekdy, tak uvidime, kdy prijde ![]()
@Bella277 jeee to je krasne
moc moc zatim potichu gratuluji
napsat si to sem mohla, chapu tve obavy, ale ja to spis beru tak, ze je to dobra zprava pro nas ostatni
samozrejme si clovek povzdechne, proc to nevyslo jemu treba, kdyz nekomu jinemu ano, ale opravdu, je to nadeje pro nas ostatni
takze jsem rada a preju ti to
.. dej vedet, jak dopadl ultrazvuk ![]()
@Bella277 strašně moc gratuluju a přeju ať se prdolka drží a krásné roste
určitě dej pak po kontrole vědět..já myslím že tady je to spíš pro nás povzbuzení že to prostě může vyjít i po takové době snažení
nebo aspoň pro mě je to vždy povzbuzující když to někomu nakonec vyjde
pak věřím že to i u mě někdy přijde
tak hlavně odpočívej užívej si to a dávej sem aspoň občas vědět jak jste na tom ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.