IVF 2022/2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2488
2.12.22 20:33

@Kristeena0 dělali ti CT nebo jen ultrazvuk? Neboj se, ta selhání ledvin z útlaku vývodných močových cest se velmi rychle vylepší když se zajistí průchodnost. Ledviny se otřepou a budou zase pracovat. Je otázkou jestli ti ty stenty nechají až tahle situace pomine… Do života je vždy lepší cizí těleso nemít než mít, ale udělají co bude nejlepší. Musela jsi strašně zkusit :,( nevěřím že by tekutinu v břiše neviděli, je dost jednoduché ji na ultrazvuku najít, spíš tě opravdu přelili a udělala se tam až pak. Zřejmě podcenili situaci i co se týče stomie, bílkovin… Já se divila že tě nechali tam a ne v opravdové nemocnici. Kde ležíš? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
2.12.22 20:41

@Beanka je, tak to vam to pekne vychazi :) ta moje klinika behem vanoc nefunguje, takze bych se asi musela spolehnout pak na domaci testovani…
@Kristeena0 pabeboze, to je hrozny. Drzim ti moc pesti, aby ses dala co nejdriv dokupy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
2.12.22 21:28
@Kristeena0 píše:
@Bella277 No může za to ten hyperstimulační syndrom…
A částečně nejspíš i Sanus (za ty ledviny)… :(
Pokud tedy doktoři na sebe neházej jen špínu…
Děkuji, jsi hodná… Snad se i na mě to štěstí jednou usměje…

A jak ty? Už máš tedy transfer za sebou? Jak ti je?

Příspěvek upraven 02.12.22 v 20:35

To snad ani není možný 🤦‍♀️. Člověk aby se vážně bál se spolehnout na doktory.
Jako selhání ledvin to je opravdu extrém :,(. Štěstí se určitě brzy usměje :hug:

Já už mám po transferu.
Byla jsem ve středu :srdce:.
Teď to čekání bude dlouhé.

U mě ty bolesti vlastně trvaly 4 dny, když jsem šla na transfer, tak už mi bylo dobře.
Jinak vůbec to nechápu,,, po nechutenství ze stimulace,,,fakt jsem vůbec nemohla jíst a všechno mi smrdělo, tak dneska bych snědla cokoliv mi přijde pod ruku 😅.
Jako druhý den po transferu je to samozřejmě blbost, abych měla těhu chutě, spíš asi to oslabené tělo hledá energii ke může :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
2.12.22 21:33

@Bella277 já na sobě cítím už sedmidenní embryjko. Přes žaludek a nos. Opakovaně ověřeno. Ne každý to tak má, ale já jsem citlivka. Jenže pak cítím i když se přestane vyvíjet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4350
3.12.22 08:51

@Kristeena0 to si delas legraci 😳 paneboze, strasne me to mrzi, cim si prochazis 🙏🏻 Posilam energii a silu, at je vse co nejdriv v poradku :srdce: jsi bojovnice :*.. rekla bych, ze ten Sanus to tedy podcenil :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
3.12.22 10:22

@Iriss86 No.. Ty dva mrazáčky zkusíme až tělo bude připravený, snad se to moc dlouho nepotáhne a budu brzy ok až odezní OHSS…Kdo ví třeba se zadaří a těhotenství už proběhne líp než stimulace s odběrem vajíček… Každopádně kdyby nezadařilo tak já nevím :( Asi by už nebyl dobrý nápad jít do toho procesu znovu… Asi i sama musím uznat že jsem měla na mále…
Dnes jsem prosila jestli už nemůžu domů - cítím se po týdnu kdy jsem myslela že zhebnu :roll: už konečně trochu líp :lol: a prý jsem byla v hrozným stavu, tak ať s tím že půjdu dřív než se vaječníky zmenší nepočítám :zed: :zed: :zed:
Každopádně adopci jsme nezavrhli,,, pokud to nepůjde jinak… Tak asi holt bude druhá v pořadí po ivf…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
3.12.22 10:29

@Kristeena0 IVF nejsou jen hormony, kdyby dva mrazáčci nevyšli, tak si můžeš nechat odebrat jedno vajíčko v nativním cyklu… Doufám že to nebude potřeba. Drž se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
3.12.22 10:33

@AnneMarie2 Jojo dělali několikrát vag. utz, normální utz, utz. ledvin, rtg, CT.
V CARU jen to první. Ale prý tam v tu dobu voda nebyla.. Tak nevím… Je možný že se tam třeba objevila až dýl…
Každopádně tím že tam nebyla voda tak to přestali brát jako hyperstimulák a začali řešit že je to něco s tím mým střevem atd…
To je naštěstí v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
3.12.22 10:35

@AnneMarie2 to jde taky? 8o Tak o tom nic nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
3.12.22 11:01

@Kristeena0 držím palečky ať vše dobře dopadne :kytka: věřím. ze je to wopruz tam ležet, kór když už je to lépe. ale ještě to vydrž.

Jinak jsem dnes opět zkoušela test :zed: 8 den po ET a samozřejmě nic bilo jako venku :mrgreen: tento týden bude nekonečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
3.12.22 11:12

@Kristeena0 no jasně. Já myslím že pokoušet plnou IVF už by byla fakt blbost. Pak je na zvážení minimální stimulace s mnohem menší zátěží hormonů, ale to musí posoudit IVF doktor jestli by to bylo bezpečné. No a kdyby ne, tak ti prostě můžou vzít jen jedno vajíčko v tvém přirozeném cyklu, oplodnit ho a vrátit ti ho.. Jestli jsi mladá a není nutně problém s genetikou, tak i to jde, sice s rizikem že těch nativních cyklů bude muset být několik, ale bez zátěže. Takže nestojí to tak že dva mrazáčci nebo adopce. Ještě jsou i možnosti mezi tím. A pak tu je ještě darované vajíčko, kdy by dítě bylo geneticky aspoň napůl vaše a ty by sis ho odnosila. A stejně, měla jsi plnou stimulaci, OHSS a ve výsledku jen dvě embryjka… věřím že miminko mít nakonec budeš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
3.12.22 12:38

@AnneMarie2 Tyjo to jsem nevěděla, děkuji. A to stojí kolik peněz třeba? Proč třeba něco takového dr. nenavrhl když sám tušil už dopředu že to u mě nebude jen tak… :think: Alespoň to zkusit než bude ivf se stimulací…

Já si stejně myslím že to hrozně moc odzačátku vyhnal a pak se akorát končilo dřív a proto většina vajíček nebylo ještě zralých…kdyby jo tak mohlo být třeba mrazáčků i víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
3.12.22 14:15

@Kristeena0 kolik to stojí v sanusu netuším, ani jestli to nabízí… Gennet má základ 17tis nativ, 24 minimálka a 39 plné, samozřejmě když je nárok tak něco platí pojišťovna. Já jsem samoplátce a poslední minimálka stála s dalšími metodami 42 (ICSI, MFSS, PK). V ceně nativu u nás už je ICSI a PK se nedělá když je jen jedno… Je to možné, těch hormonů na tebe bylo moc, pak jsou moc rychlé a nestihnou dozrát. Ale já mám i tak pocit že je málo žen co mají ze spousty vajíček spoustu embryí. Že většinou tělo vyrobí kvalitních prostě jen pár a co se vyžene navíc pak zase odpadne a je to jen zbytečná zátěž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
3.12.22 15:22
@AnneMarie2 píše:
@Bella277 já na sobě cítím už sedmidenní embryjko. Přes žaludek a nos. Opakovaně ověřeno. Ne každý to tak má, ale já jsem citlivka. Jenže pak cítím i když se přestane vyvíjet.

Vážně 🙏 😊, to je zvláštní.
Já teda taky včera měla zvláštní pocity.
Po nechutenství k jídlu přislo obrovské nadšení z jídla, které přetrvává i dnes 😅, ale vždycky když se totálně přejim, tak mám zase ty pocity jako před tím 🤢, takže také přemýšlím o tom co si mám o tom myslet.
Dnes mám v sobě 8 denní embryjko :srdce:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
3.12.22 15:29

@Bella277 tak možná nejsem jediný blázen v tomto. Samozřejmě se mě snažily vždycky všechny holky přesvědčit že nemůžu nic vědět, hlavně když jsem cítila že už těhotná nejsem. Tak přeju ať ti zvláštní pocit vydrží :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.