IVF 2022/2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
202
28.11.22 11:03

@Bella277 Tybrďo tak to už budeš mít bublinku za chvíli u sebe :dance: paráda! :srdce:
Budu na tebe myslet a držím palce ať všechny 3 vydrží a máš i mrazáčky :kytka:

@Iriss86 @AnneMarie2 @Bella277
Už volali. Ty tři se pořád drží. Zítra poslední den a řeknou jestli se všechny dostali do stádia blastocysty a můžou jít k zamražení. Tak snad už to zvládnou :srdce:
To čtvrtý se nejspíš ve vývoji zastavuje ale ještě počkají do zítřka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
28.11.22 11:04

@Kristeena0 no já byla venku od ET 2× 1 když jsme jeli domů a po 2 včera na nákup a k našim na kávu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
28.11.22 11:09

Ja pořád studuju na netu buňky po každém tel. a teď po ET taky další vývoj…:zed: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
28.11.22 11:14

@Iriss86 No… Škoda že nejde ten vývoj embryí sledovat třeba online :lol: :mrgreen: Ale to bych pak asi nedělala nic jiného :D A v tvým případě by to teď už chtělo nějaký domácí přístroj na samovyšetření přes který bude vidět kde se zrovna nachází a jak se mu daří :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
28.11.22 11:17

@Iriss86 Někdy si říkám, zlatě otěhotnět přirozeně a zezačátku o tom ani nevědět :D Zjistit to až když už je srdíčko. :srdce: Protože takto to jsou jen nervy, nervy a nervy… Až bude potvrzený těhotenství, tak pak zase čekání jestli je :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
28.11.22 11:23

@Kristeena0 dobrý :srdce: s tím čtvrtým se asi moc počítat nemůže, ale vypadá to že ty tři jsou kvalitní od samého začátku. Mít před sebou šanci na tři transfery vůbec není špatné :hug:
Jinak holky, v Liberci se to po transferu tolik neprožívá. Ještě na jaře jsem 20minut ležela na sklopeném křesle, a teď už jsme na jednou byly na židlích a že prý jsou nové studie že to nemá vliv, takže jsme jen 15minut poseděly a šly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
28.11.22 17:04

@Kristeena0 Přesně.o 1. tehu jsem se dozvěděla až když jsem postrádala ms test pozitivní a u Dr potvrzeno 8tt a zpětné co jsem dělala? V práci tahala těžký věci 8h, kouřila, chodila na pivo…teď? Na emimino jsem koukala jednou týdně co se vyvyjelo aktuální týden, ted hodinu ležela po ET a pak doma klid gauč nekouřit nepít a emimino celý den :pocitac: kór když sem doma sama.Ted bych potřebovala buď zahodit tel nebo utz jestli se už zahnízdilo nebo kdy se bude hnízdit :zed: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
29.11.22 17:06

Holky tak mě si ráno nechali v Sanusu, celý den příšerný bolesti a kapačky, léky taky nepomáhají. :zed: Do toho se přidalo zvracení. Doufám že se to zítra zlomí a bude to lepší :( A mrazáčky máme jen dva nakonec :,( Ještě prý počkají do zítra… Ale už spíš nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
29.11.22 17:11

@Kristeena0 ale chudáku :hug: jsem ráda že jsi došla na kontrolu, pohlídají to, zastaví se to. V tvém případě je to s těmi tekutinama ještě složitější. Chápu že je smutné mít OHSS a jen dva mrazáčky, doufám že vaše miminko je mezi nimi a ty dva budou bohatě stačit. Hodně sil :hug: bude zase líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
29.11.22 18:46

Ahojky holky, promiňte, že jsem nanapsala, ale včera mi bylo ještě celkem bídně a dotorka u které jsem si byla pro nové výsledky krve a hemoglobinu ve stolici mě taky moc nepotěšila :zed:.
Už mi to všechno celé přijde za trest. Řekla mi, že mám pozitivní nález ve stolici 15mg/g hemoglobinu, normální nález je prý 10.
Nechávala jsem si vyšetření dělat kvůli tomu, že mi zjistili anémii a chtěla jsem mít jistotu, zda to nemůže být ve střevech. Bohužel jsem si rozbor nechávala dělat, když jsem měla stimulaci a moje stolice byla úplně jiná než normálně, takže si klidně myslím, že by to mohlo mít vliv na výsledek.
Dneska jsem si koupila ještě test v lékárně a ten byl negativní, tak nevím co si mám o tom myslet.
Doktorka mě dala žádanku na gastro, prý ať konzultuji s Dr, kolonoskopii 8o, tak já mám mít zítra embryo transfer a teď tohle :zed:?
Ještě jsem volala na gastro a prý 15 je normální nález, tak nevím :nevim:

Každopádně si myslím, že u mě je nižší hemoglobin kvůli poslední silné menstruaci s velkou sraženinou.

Začala jsem doplňovat železo Maltoferem a ten jsem musela vysadit, protože šílená zácpa a já teda teď vůbec nevím co mám dělat, už bych fakt do všechno kopla.
Tak snad mi dá zítra doktor jiné železo a bude to dobrý 🙏.
Jen absolutně nedokážu pochopit, proč tyhle rozbory krve nedělají daleko dřív než vůbec začnou dávat stimulaci.
V těhotenství mít anémii prostě nechceš :roll:

@Krysteena0
Straně moc mě mrzí, že jsi v nemocnici a pořád ti není dobře, hrozně moc držím palce, ať ti je brzy dobře.
Dva mrazáčky budeš mít a určitě to budou velký bojovníci ❤️️.
:hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
29.11.22 19:09

@Bella277 prosím tě a jaké máš hodnoty krevního obrazu, konkrétně hladinu hemoglobinu a MCV, že to doktorka chce řešit? Ten nález okultního krvácení ze stolice by neměl být stimulací nijak ovlivněný, je otázka jestli se nemůžou podílet třeba hemoroidy… menstruace je silnější už delší dobu? U mladých žen je na prvním místě při anémii vyloučit gynekologický původ, i když samozřejmě i jiný důvod být může…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
29.11.22 19:40

@AnneMarie2

Ahojky 🙋🏼‍♀️, v příloze je krevní obraz, tak se jukni, co si o tom myslíš?
U toho nálezu v té stolici ti vůbec nevím, ona právě chce kvůli tomu nízkému hemoglobinu, zda nemám krvácení ve střevech. Ale u té stimulace jsem měla stolici fakt úplně jinou, chodila jsem i 4× denně a mohla jsem mít střeva fakt podrážděné, klidně i nějakou prasknout žilku :nevim:.

Já už tak mladá nejsem, bude mi 35.
Silnější menstruruace + sraženiny se mi začaly dělat, až od té doby, co jsme se začali snažit o miminko.
Také nevím, zda jsem si to nemohla způsobit doplňkami, které jsem brala na početí.
Mám i pocit, že když jsem zvýšila přísun železa, že jsem měla ty sraženiny.
Stalo se mi to poprvé asi před třičtvrtě rokem.
Druhý den cyklu,,, vstala jsem ze židle a najednou jsem cítila jak mi teče krev všude, utíkala jsem na záchod a měla jsem tam sraženinu velkou cca 5 cm, takhle to pokračovalo, asi 5 hodin.
Stalo se mi to přes noc, nespala jsem a bála jsem se, že vykrvacím, těch sraženin bylo asi 6.
Po poslední sraženině MS úplně ustála a měla jsem to do konce MS úplně minimálně, vůbec jsem to nechápala.
Když jsem to řekla dr, tak říkal, že mi nemůže říct čím to může být, ale nejspíš to mohl být předčasný potrat, prostě nikdo neví.
Pak se mi to stalo v červenci, kdy jsem podstoupila inseminaci, to proběhlo úplně stejně.
No a teď během stimulace druhý den cyklu.
Vůbec nevím co s tím.
Nikdo mi nepomůže :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
29.11.22 20:13

@Bella277 doktorka postupuje lege artis s tím kam tě poslala, nic jiného dělat nemohla. Pokud jsi opravdu běhala opakovaně, tak ta střeva ale vážně být podrážděná mohla a test na OK nebyl dobře načasovaný. Hladina hemoglobinu 102 ukazuje že nějaká ztráta krve proběhla, co by se měla řešit, ta dvě krvácení co popisuješ opravdu mohly být rané potraty. Na druhou stranu zásoby železa nejsou tak vybité že bys nutně musela někde ztrácet krev dlouhodobě, klidně bych to přičetla dvěma větším krvácením. Ale stoprocentní jistota že není nikde nic jiného prostě není. Těžko radit, čerstvě po transferu chodit na endoskopie by se mi moc nezamlouvalo… Snad kdybys teď několikrát měla test na krvácení negativní, dovolila bych si to odložit, ta velká gyn krvácení vypadají podezřele, záleží i na domluvě s doktorkou, souhlasila by s pravidelnou kontrolou KO? Pokud by transfer nedej bože nedopadl, asi by bylo ke zvážení se hecnout a na obojí jít… Ať je jasno. Na druhou stranu termíny na gastroenterologii nebudou nijak brzké bych řekla. Asi jsem taky nepomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
29.11.22 20:35

@AnneMarie2
Ještě tohle jsou výsledky z 18.11.
Ty co jsou dávala v předchozím komentáři, tak jsou z 23.11. tam je vidět ten pokles.

Moc, moc ti děkuji, že si mi napsala svůj názor :hug: ještě to zítra proberu s doktorem před transferem.
Každopádně transfer odkládat nechci, ikdyž mám z toho teď fakt blbý pocit, aby pak všechno bylo v pořádku a něco jsem nepodělala.
Samozřejmě jsem si říkala, že pokud by se teď miminko nechytlo, tak si ty vyšetření nechám raději udělat, abych měla opravdu čistý stůl a klid v duši.

Dnes jsem i zjišťovala termíny a jsou cca dva měsíce.
Uvidíme co zítra řekne doktor, no.
Vůbec ty velké krevní ztráty při MS nechápu, ale asi se opravdu mohlo jednat o rané potraty a tím se mi i snížila hladina hemoglobinu. Člověk se fakt nemůže z ničeho radovat,,,všechno je tak složité :,(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
29.11.22 21:04

@Bella277 a mezi tím bylo ještě jedno velké krvácení při stimulaci? Ty jo, to by se asi pak mělo řešit s gynekologem, teď to nejspíš potrat nebyl, ne? Jestli nebude chtít udělat hysteroskopii… Příznaky OHSS už nejsou? Transfer má být zítra? No nemáš to jednoduché :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.