IVF 2022/2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1034
13.11.22 16:06

@Kristeena0 No konečně už bylo na čase, mrška si dávala na čas. Leky už máš doma? Zítra v 7:30 kontrola jak reaguji.
Tak jsem zvědavá co bude dál

@Beanka tupější,stiplavesi? Super :mrgreen: tak to už hrdinka nebudu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
13.11.22 16:25

@Iriss86 To teda dávala, zrovna když by jí člověk jednou přivítal s radostí :lol: Aby mohla stimulace začít co nejdřív. Ale když jsem měla po iui a doufala v zázrak tak přišla většinou bez zpoždění :mrgreen:

Ano ano, injekce mám doma už dva týdny. Dostala jsem je rovnou na konzultaci.

Tyyjo tak budu držet palce ať reaguješ co nejlépe to jde :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
13.11.22 18:22
@Beanka píše:
@Bella277
Hlavně se nestresuj, stejně to neovlivníš :hug: vše bude jak má být :srdce:
Vyraz na krásnou nedělní procházku, načerpej sluníčko a pak si hoď nožky hore 🙂 večer si uvař meduňkový čaj a zítra nám dáš vědět dobré zprávy :kytka:Já jsem malinko nervózní z úterní punkce :mrgreen: už ať to máme za sebou :hug:

Ahojky děkuji za zprávu :hug:
Já dneska lítala po baráku a vařila, potřebovala jsem zaměstnat hlavu.
V 19h si to půjdu píchnout a je to 🙄.
Vím, že to neovlivním, ale bojím se i těch vedlejších účinků a tak.
Snad to všechno dobře dopadne.
Tobě moc držím palečky na úterý, budu na tebe myslet :hug:
V kolik hodin jdeš?
Musíš mi dát pak vědět jaké to bylo ✊️🍀 🙏.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
13.11.22 18:25
@AnneMarie2 píše:
Holky všechno je o zvyku a nervů se nezbavíme, víte jak dnes stresuju já…?Minule mi totiž bylo mnohem víc špatně, moc toho teda teď necítím. Strach že se zastavil vývoj je obrovský.
@Bella277 čeho se bojíš, injekcí? Nebo že už to začalo? U injekcí jde o to se překonat, ale není to zase tak hrozné.
@Beanka hlavně nezanedbávej pití a bílkoviny, ať se podaří odběr a ustojí případný OHSS. Určitě se budeš radovat ze šancí co budete mít. :srdce:

Jo bojím se injekcí a i těch vedlejších účinků, ale zvládnu to ✊️.
Musím 💪.
Co ty, jak se to u tebe vyvíjí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
13.11.22 18:32
@Iriss86 píše:
@Bella277 Neboj to dáš. Jaela taky obrovsky strach a nervy, dej si čas který budeš pichat pokud nemáš nastaveno od Dr a zales si nekam kde budeš sama. V klidi jsi vše pro to vyzkoušej na necisto…Já první dávku dávala v práci v šatně na rozvrzané lavici. :mrgreen: V hlavě nastaveno, že musím rychle píchnout a letět na pas. Takze doma jsem si studovala a pak v práci hop hop a bylo to. :mrgreen: Predplnene pero - malá jehlička jen to trochu stiplo.Dnes jsem pichala poslední ( 5) dávku. Jen jedna modřinka. Muz je trošku naštvaný chtěl si to taky zkusit, ale já mu to nechtěla půjčit. Paradoxne jsme se na to těšila :mrgreen: Na píchám každé ráno v půl 9 zítra po utz kdyžtak stihnu novou nebo stejnou dávku. Horší bude obyč jehla tu už nedám. :mrgreen:

Já mám píchat mezi 18-20h,,,píchnu v 19h dala jsem si střed 😃.
Jo ji, odpoledne jsem to už všechno zkoumala a není mi z toho úplně dobře, ale zmáknu to ✊️.
To si teda dobrá, že to takhle zvládáš v práci píchat, ikdyž je kolikrát lepší být trošku ve fofru,,,to mi připomnělo, když jsem si píchala ovitrelle.
Já injekci v ruce, do toho jsem slyšela jak se řítí ke mě do pokoje syn a do toho se akorát hlásili rodiče, že jedou na návštěvu, takže fajn situace 😅 😅 😅.
Ale byl to fofr a dobrý.
S tou obyč jehnou teda nevím no, radši na to nebudu ani myslet 😬.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
13.11.22 19:56

Tak holky nám první injekci za sebou 🙏.
Píchnul mi to manžel a ve finále jsem byla teda ráda, byla jsem úplně vynervovaná, ale dobrý 🙏.
Taky po aplikaci v břiše cítíte jako takové mravenčení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
13.11.22 21:12

@Bella277
Mravenčení je za mě slabý přirovnání, mě to poprvé chlap píchnul hned z ledničky a mohla jsem se zbláznit :mrgreen:
Vychytali jsme to a 3.injekci jsem už necítila, stačilo vytáhnout alespoň půl hoďky před aplikací z ledničky :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
13.11.22 21:19

@Beanka
Ja jdu taky v utery na odber vajicek :) dneska sem mela posledni kontrolu, pichla si posledni davku hormonu a jeste me dnes ceka pichnout si ukoncovaci injekci a v utery se jde na to :) nervozni teda sem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
13.11.22 21:22

Holky kolik dní se prosím běžně stimuluje než proběhne OPU?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
13.11.22 22:14

@Bella277 No taky dobrá situace :mrgreen: Jen ať se muž podílí na aplikaci ať ví, co podstupujes.Ja až dostanu injekci s normální jehlou tak tu mu ráda přenechám, chytnou špek otočím hlavu a dej se vůle boží. Mravenceni bylo, pak takovy tok od břicha do do trisla. A cca od 3 injekce takovy pocit bublinky a pak už při ohnutí nebo sezeni pocit, že mi v podbřišku něco překáží :mrgreen:

@Beanka
Ouuu tak z ledničky přímo to nezávidím :mrgreen:
To jste se pěkně sešli. :mrgreen:
@AnetB12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
13.11.22 22:21

@Kristeena0
Ja mela kratky protokol a stimuluju dnes posledni, 13.den, zitra pauza a utery na OPU. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
13.11.22 23:08
@Beanka píše:
@Bella277
Mravenčení je za mě slabý přirovnání, mě to poprvé chlap píchnul hned z ledničky a mohla jsem se zbláznit :mrgreen:
Vychytali jsme to a 3.injekci jsem už necítila, stačilo vytáhnout alespoň půl hoďky před aplikací z ledničky :zed: :lol:

Jo fakt zvláštní pocit 😃.
Tak příště také vyndám aspoň půl hoďky před aplikací.
Zítra to hned vyzkoušíme :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
13.11.22 23:12
@Iriss86 píše:
@Bella277 No taky dobrá situace :mrgreen: Jen ať se muž podílí na aplikaci ať ví, co podstupujes.Ja až dostanu injekci s normální jehlou tak tu mu ráda přenechám, chytnou špek otočím hlavu a dej se vůle boží. Mravenceni bylo, pak takovy tok od břicha do do trisla. A cca od 3 injekce takovy pocit bublinky a pak už při ohnutí nebo sezeni pocit, že mi v podbřišku něco překáží :mrgreen:@Beanka
Ouuu tak z ledničky přímo to nezávidím :mrgreen:
To jste se pěkně sešli. :mrgreen:
@AnetB12

Jasňačka, ať je v tom také semnou, aspoň bude vědět co všechno to obnáší, přesně jak říkáš.
Taky jsem měla jakoby studeno až do třísla 😬, no holky jsou to zase situace 🙈.
Určitě mu injekce přenechej, myslím, že je i možná potřeba, aby ten chlap měl pocit, že to táhnete společně ❤️️.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
14.11.22 09:19

Tak já dnes na utz po 5 dnech stimulace 3 folici 2 12 mm třetí malý ani cm neříka. Opu se prý dělá při 18cm. Dostla jsem další rekovelle a 4 dávky olgarutranu (3000 Kc doplatek)s tím začínám zítra. Kontrola v pátek, opu nejspíš v úterý. Predoperacni krev, moc… vyšetření dnes taky udělal Dr.
Tak jsem zvědavá na vaše zprávy zítra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
14.11.22 09:30

@Kristeena0 Ahojky, taky jsem měla krátký stimulační protokol, nakonec z toho bylo 13.dní stimulace :lol:
@AnetB12 No tak to je pěkná shoda :mrgreen:
Taky jsem nervózní, jak píšeš, ale mám tak nafouknutý břicho, který tak divně tlačí, že se těším, až mi to zítra odsajou a já se budu moc znovu normálně sednout :mrgreen: tlačí to tak zvláštně při sedu, jako bych uvnitř měla ultrazvukovou sondu a tlačila na oba vaječníky zároveň…. ;)
@Iriss86 já se přiznám, dřív jsem si musela píchnout Ovitrelle před IUI, bylo to celkem dvakrát a zvládla jsem to jen tak tak, se stresem, ale zvládla :zed: tohle množství injekcí jsem přenechala čistě na chlapa, nejdřív se na to moc netvářil, ale pak ho to začlo i bavit a čekal na mě s nastaveným injekcí :D takže poklona válím všem, co to zvládáte doma, v divadle, v práci na lavičce, …. Jste za mě hrdinky už teď :hug: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.