Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Bobina87 ano čerstvý. Bromelain… Úplně na ten začátek, enzym co pomáhá uhnízdění.
Ahoj holky, tak taky přidám něco málo. Skoro 3 roky se nám s manželem nedařilo miminko přirozenou cestou, tak jsme se obrátili na CAR. Stimulace proběhla celkem ok, pichala jsem Gonal a posledních pár dní před odběrem jsem měla pocit, že mi musí prasknout břicho
odber proběhl minulý pátek, ale bylo mi sděleno, že mám lehký hyperstimulacni syndrom a tak se transfer přesouvá na další měsíc
ale povedlo se oplodnit 11 embryií, které máme zmrazené a čekají
ležím už pátý den doma se šílenými bolestmi břicha a doufám, že se to brzy zlepší. Ještě před Vánoci bychom měli vědět, jak jsme dopadli. Jsou to hrozne nervy. Původně jsem měla již zítra jít na transfer, ale vše se zase posouvá.. ![]()
Příspěvek upraven 08.11.22 v 11:29
@Lochca89 Ahojky vítej. Tu bolest nezávidím, ale aspoň si odpočines a nebereš sílu na transfer.11 Oplodnenych kousků to je pěkná úroda o tom se nám může jen zdát. ![]()
Jinak dnes prisla ms poprvé 28 dní
Zítra zacinam stimulaci a v pondělí ráno kontrola+krev tak nejen, ze budu mít rozpichany břicho, ale i ruku. A to je jen začátek ![]()
@Iriss86 Ahojky, moc děkuji
Celkem jsem měla 22 folikulů a je to hrozný pocit, v podstatě můžu jen ležet, vše ostatní bolí
koukám ty jsi teď v úplném začátku? ![]()
@Iriss86 hodně štěstí… Ať to jde. Pamatuj, stačí ti jedno jediné kvalitní vajíčko ![]()
@Lochca89 Jj vše předenpu snad i s dobrým koncem.
@AnneMarie2 děkuji,myslím na to…
@Lochca89 ahooj
ty brďo, 11 vajíček, to je krása!
jinak bolesti nezávidím, ale na druhou stranu lepší to o měsíc odložit než si způsobit nějaké problémy ![]()
@Iriss86 no hurá! Konečně se to tu nějak pohne
Dej vědět, jak se cítíš po injekcích ![]()
@AnneMarie2 moc držím pěsti, ať ti to dobře dopadne ![]()
Krásně ti venku svítí sluníčko, zkus se pozitivně nabít tou nádherou
dva týdny uběhnou jak voda….
Jakou máš nyní medikaci?
@Beanka amelgen a clexane.. a k tomu dál beru natifem jako vitamíny a koenzym Q10… U toho dělali nějakou studii že pomáhá starším ženám při buněčném dělení embryjka.
Je mi hezky. Já teď dosáhla svého cíle že jsem dostala ještě jednu šanci. Co bude za 14 dní radši nemyslím, ale teď si hodlám urvat a prožít své dva týdny naděje. Je to naposledy.
@Linusren JJ dám. zitra 1 injekce na WC v práci super
Odpo dojdu koupit tampony už mi došli snad na delší dobu poslední
I když to jsem si říkala při každým nákupu.
@AnneMarie2 Procházky,načerpat energii, dat si neco dobrého…hlavně nic netahat a zbytečně se nerozcilovat (ať už to dopadne jak chce)těchto 14 dni si užívej jako by jsi byla tehu. A nemysli na na špatný věci!!!
Holky, byla jsem včera na kontrole v CAR, 7.dmc, kde mi Dr. řekla, že tam mám opravdu hodně folikulů (cca kolem 20) ale že jsou ještě malý, no, když jsem viděla ten monitor od ultrazvuku kolik tam je bublinek, tak se mi trochu zaleskly oči
Mám nastavený krátký stimulační protokol se základem, prý nic vyjímečného, spíš základního.
Ve čtvrtek (10.dmc) jdu znovu na UZ kontrolu a uvidí se víc, jestli alespoň něco dozraje….
V případě, že jich tam bude po vícero, doporučují odložit ET, zamrazit a mít rovnou KET.
@Lochca89 Ahojda
Koukám, že jsem na podobné cestě jako ty. Jaký jsi měla kontrolní UZ ve stimulaci?
@Iriss86 to si taky vzdycky rikam no
ale z tebe je ta nedeje velika, ze to budou posledni tampony ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.