Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Iriss86 píše:
@Bella277 hm tak to asi teď už trošku nestíhám. Od neděle nasazuju utrogestan abych aspoň ms trochu oddálila a v pondělí budu volat jestli tam už ten prokletý souhlas od pojišťovny mají. Treba me hmed obj ať si přijedu pro léky a protokol a na krev.At nemusím čekat až do listopadový ms.
Takže ten souhlas od pojišťovny ještě nikde?
A nejde to vyřešit nějak jinak?
Třeba si to zaplatit a až by to pojišťovna schválila, tak by se to proplatilo?
To je asi blbost, viď?
Tak snad to nějak všechno stihneš 👊 ✊️.
@AnneMarie2 jo tak díky za info…já jsem se právě bála aby to nebylo pozdě
nene těhotná nebudu test jsem si dělala 2×
ale jako já jsem mivala různé dlouhý cykly…akorát díky femare a utrogestanu se to srovnalo…ale asi když tento cyklus nic neberu tak se to zase může protáhnout
a může mít vliv i nemoc a antibiotika…no prostě musím čekat a ona dojde…už mě i bolí prsa jako před ms…jindy bych si z toho nic nedělala 😁 ale jak jsem z té stimulace nervozni tak tohle oddalování mě mučí
dneska jsem 34 dc
@Bella277 tak to je zajímavý…já chodím taky do gennetu akorát do Liberce a tady dělali nám to hned jako základní vyšetření
ale možná je to i podle doktora…že to každý dělá jinak
ale uvidíš…třeba se teprve budou na tu genetiku embryí ptát…my jsme s Dr taky ještě žádný doplňkový metody neprobíhali…prý až za pochodu podle toho co bude potřeba tak doporučí
jinak jo ostatním bych klidně píchala injekce jak na běžícím pase..ale jak dojde na píchnutí sobě tak se u toho pěkně zapitím ![]()
@Iriss86 tak uvidíš…já jsem to měla schválený během dvou týdnů… A to Dr říkala že moje pojišťovna není z nejrychlejších
kdyby jsi to stihla ještě teď tak to nakonec budeme přibližně na stejno asi ![]()
@Rubii děkuji
a ta stimulace ti sedla? Neměla jsi žádné vedlejší příznaky nebo tak? ![]()
@sarkahuncarova stimulace byla v pohodě. Píchání injekcí jsem snášela dobře, měla jsem 125 jednotek, po prvním ultrazvuku zvýšeno na 150 jednotek. Nakonec bylo 18 folikulů a z toho 11 vajíček. Během stimulace jsem nebyla nafouklá, ani mě nic nebolelo. Jen jsem nakonec po OPU i tak měla hyperstimulační syndrom, který jsem moc nečekala. 😕
@Bella277 píše:
Chodíme do Gennetu na Prahu 1 a vy?
Fakt nám nikdo nic nedělal a ani se nikdo neptal, tak vůbec nevím 🤷♀️.
Jako fakt už nejsme nejmladší a nerada bych něco zanedbala.
No já chodím na Prahu 7 a na genetiku mě poslala až dr., ke které jsem presla, v tomto vyšetření o věk ani nejde, testuje se dispozice ke srážlivosti krve a pak vzájemná kompatibilita - skryté přenašečství mutací způsobující nemoci - cysticka fibróza, dědičná hluchota, spinální muskulární atrofie a možná nějaké další.
U věku nad 35 let někdo doporučuje udělat genetické vyšetření embryí (snad je i na pojišťovnu), tam se dá odhalit, zda je dané embryo zdravé a zde jde už o ten faktor věku. Takže třeba budete řešit toto, s Dr. jsme to probírali na začátku stimulace, zda chceme nebo ne. 🙂
@sarkahuncarova píše:
@Bella277 tak to je zajímavý…já chodím taky do gennetu akorát do Liberce a tady dělali nám to hned jako základní vyšetřeníale možná je to i podle doktora…že to každý dělá jinak
ale uvidíš…třeba se teprve budou na tu genetiku embryí ptát…my jsme s Dr taky ještě žádný doplňkový metody neprobíhali…prý až za pochodu podle toho co bude potřeba tak doporučí
jinak jo ostatním bych klidně píchala injekce jak na běžícím pase..ale jak dojde na píchnutí sobě tak se u toho pěkně zapitím
Fakt těžko říct, asi to opravdu bude o doktorovi.
Na druhou stranu nevím jestli tu genetiku, chci.
Vím, že je tady tahle možnost a můžeš se s tím vyhnout špatné genetice, ale na druhou stranu, když se snažíš přirozeně, tak si taky žádný testy neděláš tak nevím no
.
S těmi injekcemi to chápu je to úplně něco jiného, píchat sobě.
@Rubii píše:
No já chodím na Prahu 7 a na genetiku mě poslala až dr., ke které jsem presla, v tomto vyšetření o věk ani nejde, testuje se dispozice ke srážlivosti krve a pak vzájemná kompatibilita - skryté přenašečství mutací způsobující nemoci - cysticka fibróza, dědičná hluchota, spinální muskulární atrofie a možná nějaké další.
U věku nad 35 let někdo doporučuje udělat genetické vyšetření embryí (snad je i na pojišťovnu), tam se dá odhalit, zda je dané embryo zdravé a zde jde už o ten faktor věku. Takže třeba budete řešit toto, s Dr. jsme to probírali na začátku stimulace, zda chceme nebo ne. 🙂
Tak možná to teprve bude doktor řešit, já se ho na to zeptám.
Takže to vyšetření prvotní se dělá z krve páru?
A pak může dělat další vyšetření embryí?
Děkuju 😊.
@Bella277 No někde to třeba ještě dělají při souběhu v mezi čase kdy se čeká na pojišťovnu už dá ženě nějaký car léky a protokol domu, naberou krev na HIV, syfilis, zloutenku vše kvůli laboratoři(jak mají pak zacházet s krví embriem…)a
čekají na schválení a Ms. A některé cary to vše dělají AZ když mají souhlas od pojišťovny v ruce.Coz je můj případ
takže na to že mám ms dostat Ve středu vím úplný kulový o schválení jestli uz tam je a hlavně mám pak zavolat 3-5 dni před ms a vše se udělá. Tak to jsem zvědavá až tam v pondělí zavolám. Chci od zítřka zavádět utros ať si ms trošku oddalim a stihnou mě vzít před ms.
@sarkahuncarova můžu se zeptat jakou máš pojišťovnu, Klidně do SZ jestli nechceš sem udávat.
Já plánovala, že vstanu dřív Nez půjdeme na 2.noční (Ve čtvrtek) a zavolám. Jenze sem budík neslyšela a muž mě budil až v půl 4 odpo. V caru jsou do 3 takže smůla. Patek svátek a teď je víkend. Tla se mi to tak blbě datumove sešlo. Ms na krku objednaná nejsem. Jestli tohle stihnu tak to bude zázrak
Dnes jsme byly v Lysé nad Labem na výstavišti papoušci rybičky bažanti korely…nádhera i počasí super, jediné co mi to " kazilo " bylo haaaaaafo kočárku a miminek
![]()
@Iriss86 píše:
@Bella277 No někde to třeba ještě dělají při souběhu v mezi čase kdy se čeká na pojišťovnu už dá ženě nějaký car léky a protokol domu, naberou krev na HIV, syfilis, zloutenku vše kvůli laboratoři(jak mají pak zacházet s krví embriem…)a čekají na schválení a Ms. A některé cary to vše dělají AZ když mají souhlas od pojišťovny v ruce.Coz je můj případtakže na to že mám ms dostat Ve středu vím úplný kulový o schválení jestli uz tam je a hlavně mám pak zavolat 3-5 dni před ms a vše se udělá. Tak to jsem zvědavá až tam v pondělí zavolám. Chci od zítřka zavádět utros ať si ms trošku oddalim a stihnou mě vzít před ms.
@sarkahuncarova můžu se zeptat jakou máš pojišťovnu, Klidně do SZ jestli nechceš sem udávat.
Já plánovala, že vstanu dřív Nez půjdeme na 2.noční (Ve čtvrtek) a zavolám. Jenze sem budík neslyšela a muž mě budil až v půl 4 odpo. V caru jsou do 3 takže smůla. Patek svátek a teď je víkend. Tla se mi to tak blbě datumove sešlo. Ms na krku objednaná nejsem. Jestli tohle stihnu tak to bude zázrakDnes jsme byly v Lysé nad Labem na výstavišti papoušci rybičky bažanti korely…nádhera i počasí super, jediné co mi to " kazilo " bylo haaaaaafo kočárku a miminek
![]()
Krev na nám vzali do laboratoře na HIV, žloutenku atd, prý je to kvůli schválení pojišťovny, bez odběrů by prý žádat nemohli, tak nevím v čem si myslela krev embrya? K čemu je to dobrý?
Už mám z toho v hlavě jetel 😅 🤪 🤦♀️ 🙈.
Ty brďo, tak to už je vážně na prd, to vůbec nevím jestli se dá všechno stihnout?
Ach jo 😏.
@Bella277 píše:
Tak možná to teprve bude doktor řešit, já se ho na to zeptám.
Takže to vyšetření prvotní se dělá z krve páru?
A pak může dělat další vyšetření embryí?
Děkuju 😊.
Přesně tak, genetika páru se dělá z krve před IVF a trvalo asi měsíc, než byly výsledky. Ty trombofilni mutace ti mohli udělat už na vstupním vyšetření spolu s dalšími. Každopádně pojišťovna proplácí jen 1 vyšetření za život. Genetika embryí se dá podle mě dohodnout až před odběrem vajíček. Asi záleží, zda jde na pojišťovnu nebo jako příplatek. Já jsem to s Dr. řešila až při stimulaci, kde jsem ji jen potvrdila, že zatím genetiku embryí nechci. Myslím, že je to hodně o konkrétním Dr., někdo nabízí doplňkové metody až po nepovedeném pokusu a někdo doporučí hned. Myslím, že se ale nemusíš bát, i kdyby na to nedošlo. Názory na to jsou různé. Pokud bude 5 denní kultivace, často ta špatná embryjka odpadnou sama. Kdy bys měla začít? ![]()
@Rubii díky za zkušenosti
a ty máš pcos? Že jsi měla tolik vajíček při tak nízké stimulaci?
Ja mám pichat 187,5
no doufám že se mi ohss vyhne 🙏 já si kolikrát říkám že radši ať vyroste třeba jen 6 folikulů než pak ohss…musím fungovat a starat se o malou ![]()
@Bella277 no já bych ji teď určitě nechtěla…kdyby pak třeba byl potrat nebo zamlklý nebo něco tak bych si ji asi dala v dalším kole…ale poprvé je to podle mě zbytečně pokud ti to Dr nedoporučí
hodně jsem i v diskuzích četla že se ti pak vrátí strašně málo vajíček z genetiky…můžou je během vyšetření poškodit nebo můžou vyloučit i ty co by byly nakonec dobry…no v prvním cyklu bych se do toho nehrnula a nechala to na přírodě pokud ti to dr nedoporučí ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.