IVF 2022/2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
820
29.10.22 00:34
@Iriss86 píše:
@Bella277 hm tak to asi teď už trošku nestíhám. Od neděle nasazuju utrogestan abych aspoň ms trochu oddálila a v pondělí budu volat jestli tam už ten prokletý souhlas od pojišťovny mají. Treba me hmed obj ať si přijedu pro léky a protokol a na krev.At nemusím čekat až do listopadový ms.

Takže ten souhlas od pojišťovny ještě nikde?
A nejde to vyřešit nějak jinak?
Třeba si to zaplatit a až by to pojišťovna schválila, tak by se to proplatilo?
To je asi blbost, viď?
Tak snad to nějak všechno stihneš 👊 ✊️.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
29.10.22 10:29
:dance:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
29.10.22 13:16

@AnneMarie2 jo tak díky za info…já jsem se právě bála aby to nebylo pozdě :) nene těhotná nebudu test jsem si dělala 2× :lol: ale jako já jsem mivala různé dlouhý cykly…akorát díky femare a utrogestanu se to srovnalo…ale asi když tento cyklus nic neberu tak se to zase může protáhnout :nevim: a může mít vliv i nemoc a antibiotika…no prostě musím čekat a ona dojde…už mě i bolí prsa jako před ms…jindy bych si z toho nic nedělala 😁 ale jak jsem z té stimulace nervozni tak tohle oddalování mě mučí :lol: :zed: dneska jsem 34 dc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
29.10.22 15:51

@Bella277 tak to je zajímavý…já chodím taky do gennetu akorát do Liberce a tady dělali nám to hned jako základní vyšetření :nevim: ale možná je to i podle doktora…že to každý dělá jinak :nevim: ale uvidíš…třeba se teprve budou na tu genetiku embryí ptát…my jsme s Dr taky ještě žádný doplňkový metody neprobíhali…prý až za pochodu podle toho co bude potřeba tak doporučí :) jinak jo ostatním bych klidně píchala injekce jak na běžícím pase..ale jak dojde na píchnutí sobě tak se u toho pěkně zapitím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
29.10.22 15:53

@Iriss86 tak uvidíš…já jsem to měla schválený během dvou týdnů… A to Dr říkala že moje pojišťovna není z nejrychlejších :) kdyby jsi to stihla ještě teď tak to nakonec budeme přibližně na stejno asi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
29.10.22 17:14

@Rubii děkuji :) a ta stimulace ti sedla? Neměla jsi žádné vedlejší příznaky nebo tak? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
29.10.22 17:25

@sarkahuncarova stimulace byla v pohodě. Píchání injekcí jsem snášela dobře, měla jsem 125 jednotek, po prvním ultrazvuku zvýšeno na 150 jednotek. Nakonec bylo 18 folikulů a z toho 11 vajíček. Během stimulace jsem nebyla nafouklá, ani mě nic nebolelo. Jen jsem nakonec po OPU i tak měla hyperstimulační syndrom, který jsem moc nečekala. 😕

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
29.10.22 17:52
@Bella277 píše:
Chodíme do Gennetu na Prahu 1 a vy?
Fakt nám nikdo nic nedělal a ani se nikdo neptal, tak vůbec nevím 🤷‍♀️.
Jako fakt už nejsme nejmladší a nerada bych něco zanedbala.

No já chodím na Prahu 7 a na genetiku mě poslala až dr., ke které jsem presla, v tomto vyšetření o věk ani nejde, testuje se dispozice ke srážlivosti krve a pak vzájemná kompatibilita - skryté přenašečství mutací způsobující nemoci - cysticka fibróza, dědičná hluchota, spinální muskulární atrofie a možná nějaké další.
U věku nad 35 let někdo doporučuje udělat genetické vyšetření embryí (snad je i na pojišťovnu), tam se dá odhalit, zda je dané embryo zdravé a zde jde už o ten faktor věku. Takže třeba budete řešit toto, s Dr. jsme to probírali na začátku stimulace, zda chceme nebo ne. 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
29.10.22 20:12
@sarkahuncarova píše:
@Bella277 tak to je zajímavý…já chodím taky do gennetu akorát do Liberce a tady dělali nám to hned jako základní vyšetření :nevim: ale možná je to i podle doktora…že to každý dělá jinak :nevim: ale uvidíš…třeba se teprve budou na tu genetiku embryí ptát…my jsme s Dr taky ještě žádný doplňkový metody neprobíhali…prý až za pochodu podle toho co bude potřeba tak doporučí :) jinak jo ostatním bych klidně píchala injekce jak na běžícím pase..ale jak dojde na píchnutí sobě tak se u toho pěkně zapitím :lol:

Fakt těžko říct, asi to opravdu bude o doktorovi.
Na druhou stranu nevím jestli tu genetiku, chci.
Vím, že je tady tahle možnost a můžeš se s tím vyhnout špatné genetice, ale na druhou stranu, když se snažíš přirozeně, tak si taky žádný testy neděláš tak nevím no :nevim:.

S těmi injekcemi to chápu je to úplně něco jiného, píchat sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
29.10.22 20:18
@Rubii píše:
No já chodím na Prahu 7 a na genetiku mě poslala až dr., ke které jsem presla, v tomto vyšetření o věk ani nejde, testuje se dispozice ke srážlivosti krve a pak vzájemná kompatibilita - skryté přenašečství mutací způsobující nemoci - cysticka fibróza, dědičná hluchota, spinální muskulární atrofie a možná nějaké další.
U věku nad 35 let někdo doporučuje udělat genetické vyšetření embryí (snad je i na pojišťovnu), tam se dá odhalit, zda je dané embryo zdravé a zde jde už o ten faktor věku. Takže třeba budete řešit toto, s Dr. jsme to probírali na začátku stimulace, zda chceme nebo ne. 🙂

Tak možná to teprve bude doktor řešit, já se ho na to zeptám.
Takže to vyšetření prvotní se dělá z krve páru?
A pak může dělat další vyšetření embryí?
Děkuju 😊.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
29.10.22 20:51

@Bella277 No někde to třeba ještě dělají při souběhu v mezi čase kdy se čeká na pojišťovnu už dá ženě nějaký car léky a protokol domu, naberou krev na HIV, syfilis, zloutenku vše kvůli laboratoři(jak mají pak zacházet s krví embriem…)a
čekají na schválení a Ms. A některé cary to vše dělají AZ když mají souhlas od pojišťovny v ruce.Coz je můj případ :( takže na to že mám ms dostat Ve středu vím úplný kulový o schválení jestli uz tam je a hlavně mám pak zavolat 3-5 dni před ms a vše se udělá. Tak to jsem zvědavá až tam v pondělí zavolám. Chci od zítřka zavádět utros ať si ms trošku oddalim a stihnou mě vzít před ms.
@sarkahuncarova můžu se zeptat jakou máš pojišťovnu, Klidně do SZ jestli nechceš sem udávat.
Já plánovala, že vstanu dřív Nez půjdeme na 2.noční (Ve čtvrtek) a zavolám. Jenze sem budík neslyšela a muž mě budil až v půl 4 odpo. V caru jsou do 3 takže smůla. Patek svátek a teď je víkend. Tla se mi to tak blbě datumove sešlo. Ms na krku objednaná nejsem. Jestli tohle stihnu tak to bude zázrak :mrgreen: Dnes jsme byly v Lysé nad Labem na výstavišti papoušci rybičky bažanti korely…nádhera i počasí super, jediné co mi to " kazilo " bylo haaaaaafo kočárku a miminek :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
29.10.22 21:55
@Iriss86 píše:
@Bella277 No někde to třeba ještě dělají při souběhu v mezi čase kdy se čeká na pojišťovnu už dá ženě nějaký car léky a protokol domu, naberou krev na HIV, syfilis, zloutenku vše kvůli laboratoři(jak mají pak zacházet s krví embriem…)a čekají na schválení a Ms. A některé cary to vše dělají AZ když mají souhlas od pojišťovny v ruce.Coz je můj případ :( takže na to že mám ms dostat Ve středu vím úplný kulový o schválení jestli uz tam je a hlavně mám pak zavolat 3-5 dni před ms a vše se udělá. Tak to jsem zvědavá až tam v pondělí zavolám. Chci od zítřka zavádět utros ať si ms trošku oddalim a stihnou mě vzít před ms.
@sarkahuncarova můžu se zeptat jakou máš pojišťovnu, Klidně do SZ jestli nechceš sem udávat.
Já plánovala, že vstanu dřív Nez půjdeme na 2.noční (Ve čtvrtek) a zavolám. Jenze sem budík neslyšela a muž mě budil až v půl 4 odpo. V caru jsou do 3 takže smůla. Patek svátek a teď je víkend. Tla se mi to tak blbě datumove sešlo. Ms na krku objednaná nejsem. Jestli tohle stihnu tak to bude zázrak :mrgreen: Dnes jsme byly v Lysé nad Labem na výstavišti papoušci rybičky bažanti korely…nádhera i počasí super, jediné co mi to " kazilo " bylo haaaaaafo kočárku a miminek :,( :,(

Krev na nám vzali do laboratoře na HIV, žloutenku atd, prý je to kvůli schválení pojišťovny, bez odběrů by prý žádat nemohli, tak nevím v čem si myslela krev embrya? K čemu je to dobrý?
Už mám z toho v hlavě jetel 😅 🤪 🤦‍♀️ 🙈.

Ty brďo, tak to už je vážně na prd, to vůbec nevím jestli se dá všechno stihnout?
Ach jo 😏.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
29.10.22 23:28
@Bella277 píše:
Tak možná to teprve bude doktor řešit, já se ho na to zeptám.
Takže to vyšetření prvotní se dělá z krve páru?
A pak může dělat další vyšetření embryí?
Děkuju 😊.

Přesně tak, genetika páru se dělá z krve před IVF a trvalo asi měsíc, než byly výsledky. Ty trombofilni mutace ti mohli udělat už na vstupním vyšetření spolu s dalšími. Každopádně pojišťovna proplácí jen 1 vyšetření za život. Genetika embryí se dá podle mě dohodnout až před odběrem vajíček. Asi záleží, zda jde na pojišťovnu nebo jako příplatek. Já jsem to s Dr. řešila až při stimulaci, kde jsem ji jen potvrdila, že zatím genetiku embryí nechci. Myslím, že je to hodně o konkrétním Dr., někdo nabízí doplňkové metody až po nepovedeném pokusu a někdo doporučí hned. Myslím, že se ale nemusíš bát, i kdyby na to nedošlo. Názory na to jsou různé. Pokud bude 5 denní kultivace, často ta špatná embryjka odpadnou sama. Kdy bys měla začít? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
30.10.22 08:47

@Rubii díky za zkušenosti :) a ty máš pcos? Že jsi měla tolik vajíček při tak nízké stimulaci? :) Ja mám pichat 187,5 8o no doufám že se mi ohss vyhne 🙏 já si kolikrát říkám že radši ať vyroste třeba jen 6 folikulů než pak ohss…musím fungovat a starat se o malou 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
30.10.22 08:52

@Bella277 no já bych ji teď určitě nechtěla…kdyby pak třeba byl potrat nebo zamlklý nebo něco tak bych si ji asi dala v dalším kole…ale poprvé je to podle mě zbytečně pokud ti to Dr nedoporučí :D hodně jsem i v diskuzích četla že se ti pak vrátí strašně málo vajíček z genetiky…můžou je během vyšetření poškodit nebo můžou vyloučit i ty co by byly nakonec dobry…no v prvním cyklu bych se do toho nehrnula a nechala to na přírodě pokud ti to dr nedoporučí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.